صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تجهیز ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشور به سیستم‌های نوین آبیاری/تمام کشاورزان از سامانه نوین آبیاری بهره‌مند می‌شوند

۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۵۵۱۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری گفت: از ابتدای سال تاکنون ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است و بیش از ۱۰۰ هزار هکتار در دست اجرا قرار دارد.

فریبرز عباسی در گفت‌وگو با میزان، در خصوص وضعیت تجهیز اراضی کشور به سامانه نوین آبیاری، گفت:  از ابتدای سال تاکنون ۵۵ هزار هکتار از اراضی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری مجهز شده است و بیش از ۱۰۰ هزار هکتار در دست اجرا قرار دارد که اگر منابع مالی تأمین شود بخش زیادی از این سامانه‌ها تکمیل می‌شود.

وی افزود: امسال برای تجهیز سامانه‌های نوین آبیاری حدود ۳۰۰ درصد از اعتبارات تخصیص داده‌شده است که بخش زیادی به‌صورت اوراق خزانه سه ساله بوده که سرعت کار را کند کرده است.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری بیان کرد: سامانه نوین آبیاری یک طرح ملی است و در همه استان‌های کشور اجرا می‌شود به همین منظور شاخصه‌هایی را برای توزیع و تخصیص اعتبار در نظر گرفته‌ایم تا مناطقی که منابع آب کمتر و بارندگی کمتری دارند زودتر از این سامانه بهره‌مند شوند.

عباسی در خصوص اینکه سامانه نوین آبیاری چه میزان در مدیریت آب و افزایش بهره‌وری تأثیرگذار است، اظهار کرد:: سامانه نوین آبیاری در خصوص شاخصه‌های مدیریت مصرف آب مثل راندمان مصرف آبیاری، ارتقاء بهره‌وری آبِ آبیاری، افزایش عملکرد، کاهش مصرف انرژی و ... تأثیرگذار است.

وی خاطرنشان کرد: تمام کشاورزان می‌توانند از سامانه نوین آبیاری بهره‌مند شوند، ولی یکسری الزامات وجود دارد بدین‌صورت که بخشی از هزینه اجرای این سامانه را بهره‌بردار باید پرداخت کند.

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری عنوان کرد: با توجه به اینکه اثربخشی این سامانه‌ها زیاد است و بهره‌برداران نیز به مزایای این سیستم‌ها پی برده‌اند بنابراین در همه استان‌ها متقاضیان زیادی را دارد که خواهان اجرای سامانه نوین آبیاری در مزارعشان هستند، ولی به دلیل کمبود اعتبار، بر اساس یک سری شاخصه‌ها و اولویت‌بندی‌ها اجرای این سامانه برای بهره‌برداران محقق می‌شود.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *