صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار «پوتین» درباره پیوستن اوکراین به ناتو

۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۱:۳۱
کد خبر: ۷۹۵۱۰۲
دیدار‌های دیپلماتیک همزمان با ورود نیرو‌ها و تسلیحات به کشور‌های همسایه اوکراین برگزار می‌شوند.
مناقشه اوکراین دیدار‌های دیپلماتیک میان مقام‎های کشور‌های درگیر این موضوع را تشدید کرده است.
 
به گزارش «اسپوتنیک، رویترز و واشنگتن پست»، مهم‌ترین تحولات مربوط به بحران اوکراین در ساعات گذشته عبارتند از:
 
آمریکا و بحران اوکراین
 
کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که در‌ها برای انتقال نیرو‌های آمریکایی بیشتر به اروپا در چارچوب ائتلاف ناتو باز است.
 
در این بیانیه همچنین ادعا شده که روسیه از تاکتیک‌هایی برای توجیه حمله به اوکراین استفاده می‌کند.
 
در همین حال وزارت دفاع آمریکا نیز اعلام کرد که روسیه در روز‌های اخیر به تقویت توانایی‌های نیروهایش در مرز اوکراین و بلاروس ادامه داده است.
 
«جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا نیز پس از دیدار با «اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان، اظهار کرد «دیپلماسی بهترین راه حل برای مقابله با روسیه است و گفت‎وگو راهی برای کاهش تنش خواهد بود.»
 
وی افزود که بسته تحریمی قوی در صورت نقض حاکمیت و تمایمت اوکراین توسط روسیه که در گفت‎وگو با «شولتز» مورد بحث قرار گرفت، در صورت لزوم اعلام می‌شود.
 
رئیس جمهور آمریکا ضمن تاکید بر تلاش مشترک آلمان و آمریکا برای یافتن راه حل دیپلماتیک برای بحران اوکراین و برقراری رابطه با روسیه براساس حسن نیت، اظهار کرد «در صورت عبور نیرو‌های روسیه از مرز اوکراین پروژه نورد استریم ۲ وجود نخواهد داشت.»
 
«اولاف شولتز»، صدراعظم آلمان نیز در مورد موضوع اوکراین، گفت «ما در برابر تهدید نظامی علیه اوکراین ساکت نمی‌مانیم و پیام روشنی ارسال کرده‎ایم؛ ما برای همه گزینه‌ها از جمله تحریم روسیه در صورت حمله به اوکراین آماده‎ایم؛ در صورت حمله روسیه به اوکراین، ما به صورت دسته جمعی وارد عمل می‌شویم.»
اروپا و بحران اوکراین
 
«بوریس جانسون»، نخست وزیر انگلیس، اعلام کرد که «لندن» در حال بررسی استقرار نیروی هوایی و دریایی خود برای حفاظت از جنوب شرق اروپاست.
 
وی افزود «ما در حال آماده شدن برای تقویت نیرو‌های ناتو تحت فرماندهی خود در استونی هستیم.»
 
روسیه و بحران اوکراین
 
«ولادیمیر پوتین»، رئیس جمهور روسیه و «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه، پس از نشستی شش ساعته در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کردند.
 
«پوتین» در این کنفرانس مطبوعاتی با اشاره به مفید بودن دیدار با «مکرون»، اظهار کرد «دکترین نظامی ناتو از روسیه به عنوان تهدیدی برای این اتحاد یاد می‌کند؛ صحبت درباره ناتو به عنوان اتحاد دفاعی یادآور اقدام‌های آن در افغانستان، عراق، یوگسلاوی و لیبی است؛ آمریکا و ناتو نگرانی‌های اصلی روسیه در مورد تضمین‌های امنیتی را نادیده گرفتند؛ اعضای ناتو به پمپاژ تسلیحات به اوکراین ادامه می‌دهند و این موضوع در دیدار با رئیس جمهور فرانسه مورد بحث قرار گرفت.»
 
وی ضمن اشاره به موضوع نقض سیستماتیک حقوق بشر در اوکراین، گفت که دکترین نظامی ناتو، از روسیه به عنوان دشمن یاد می‌کند.
 
رئیس جمهور روسیه هشدار داد که پیوستن اوکراین به ناتو و تلاش برای الحاق کریمه کشور‌های اروپایی را وارد درگیری نظامی با روسیه می‌کند.
 
«مکرون»، نیز گفت «سیاست در‌های باز ناتو برقرار است؛ ما در تلاشیم تا زمینه مشترکی پیدا کنیم تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری کنیم.»
 
رئیس جمهور فرانسه همچنین از روز‌های آینده به عنوان روز‌های بسیار مهم برای ادامه گفت و گو‌ها یاد کرد.
 
وی افزود «در سطح اتحادیه اروپا ترس‌ها وسوءتفاهم‌هایی وجود دارد؛ من در گفت‎وگو با پوتین نگرانی‌های خود را به اطلاع وی رساندم و درباره تضمین‌های امنیتی با او صحبت کردم؛ ما توانستیم نقاط همگرایی بین روسیه و فرانسه را بیابیم.»
 
از سوی دیگر معاون وزیر خارجه روسیه، ادعا‌های غرب درباره برنامه مسکو برای حمله به کشور‌های همسایه را «جنون آمیز و بی اساس» خواند.
 
وزارت خارجه روسیه همچنین اعلام کرد که اوکراین باید گفت و گو با جمهوری‌های «لوهانسک» و «دونتسک» را برای حل مناقشه آغاز کند و موضوع استقرار نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل در «دونباس» یک موضوع تمام شده است؛ چرا که این اقدام کمکی به حل مشکل نخواهد کرد.
 
سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز اعلام کرد که برگزاری نشست روسای جمهور روسیه و اوکراین در «آنکارا» به موافقت مسکو بستگی دارد.
 
آسیا و بحران اوکراین
 
نمایندگی چین در اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که چین با گسترش ناتو مخالف است و این امر را کمک به امنیت و ثبات جهانی نمی‌داند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *