صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدارهای جهانی درباره وخامت اوضاع انسانی در افغانستان

۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶:۱۴
کد خبر: ۷۹۴۸۷۴
یک گزارش می‎گوید که بیمارستان‌های افغانستان در آستانه فروپاشی قرار دارند و وضعیت بهداشتی این کشور شکننده است.

- «نیویورک تایمز»، در گزارشی می‎گوید که در بیمارستان‌های متزلزل سراسر افغانستان، کودکان گرسنه هر روز و شب با خودرو، تاکسی و آمبولانس به این بیمارستان‌ها انتقال داده می‌شوند؛ سوء تغذیه حاد تنها یکی از مجموعه بیماری‌هایی است که سیستم بهداشتی شکننده افغانستان را تهدید می‌کند.

به گزارش «نیویورک تایمز»، اواخر ماه گذشته، «آنتونیو گوترش»، دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت، گفت که افغانستان به یک نخ، آویزان است و از کشور‌ها خواست تا همه تحریم‌هایی که ارسال کمک‌های بشردوستانه را به افغانستان محدود می‌کنند، به حالت تعلیق درآورند.

 


بر اساس گزارش سازمان ملل، سه چهارم جمعیت افغانستان در فقر حاد فرو رفته‎اند و ۴.۷ میلیون افغانستانی احتمالاً امسال از سوء تغذیه شدید رنج خواهند برد.

ماه گذشته، این سازمان بزرگترین درخواست خود را که تا کنون برای یک کشور ارائه داده، صادر کرد و از کمک کنندگان بین المللی خواست بیش از ۵ میلیارد دلار برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در افغانستان اختصاص دهند.

 


سازمان Save the Children، می‎گوید که تعداد کودکان مبتلا به سوءتغذیه شدید که به کلینیک‌ها و بیمارستان‌های افغانستان مراجعه می‌کنند از ماه آگوست تاکنون دو برابر شده و ۴۰ کودک در ماه دسامبر در راه دریافت مراقبت‌های پزشکی جان خود را از دست دادند.

 

پیش از اینکه دولت پیشین افغانستان، که تحت حمایت آمریکا بود، در ماه آگوست با تسلط طالبان از بین برود، سیستم بهداشتی این کشور برای بقای خود به کمک‌های بین المللی متکی بود اما بخش عمده‌ای از این کمک‌ها برای پیروی از تحریم‌های اعمال شده بر طالبان متوقف شده است.

 


کمیته بین المللی نجات پیش بینی کرده است که ۹۰ درصد از بیمارستان‌ها و کلینیک‌های افغانستان احتمالاً در ماه‌های آینده تعطیل خواهند شد.

سازمان جهانی بهداشت نیز گفته است که شیوع اسهال، سرخک، تب دنگی، مالاریا و کووید-۱۹ بیمارستان‌های افغانستان را تهدید می‌کند.

 


در بخش مراقبت‌های ویژه کودکان، بسیاری از تخت‎های کوچک دو یا سه نوزاد را در خود جای می‌دهند؛ در بخش نوزادان نارس، دو نوزاد در انکوباتور‌هایی قرار داده می‌شوند که برای فقط یک نوزاد طراحی شده است.

 


عامل افزایش فشار بیشتر بر سیستم مراقبت‌های بهداشتی افغانستان، بروز موج کووید-۱۹ است.

با این حال، این ویروس در افغانستان اولویت بعدی است، جایی که بسیاری از مردم همچنان هر روز برای یافتن مقدار کافی غذا تلاش می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *