بازرسی از سایتهای نظامی در دستور کار نیست/ بازدید آمانو از پارچین با حفظ خطوط قرمز انجام شد
خبرگزاری میزان-سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: هیچ برنامهای برای بازرسی و بازدید از سایتهای نظامی یا مصاحبه یا بازجویی از دانشمندان هستهای کشورمان در دستور کار نبوده و نیست.
وی بازدید آمانو از پارچین را اقدامی در چارچوب نقشه راه همکاریهای ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای ابهام زدایی دانست و افزود: کل نقشه راه برای این است که ابهام زدایی و شفاف سازی کنیم، برخی همکاریها را با آژانس داشته باشیم و به سؤالات مطرح پاسخ دهیم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: یکی از پرسشها هم درباره تغییر و تحولات و ادعای ساخت یک ساختمان و ماشین آلات در پارچین بود و اقدام ما برای رفع همین ابهامات بود که ادعا می شود مسائل مربوط به گذشته است و مدعی هستند که این تغییر و تحولات کارشان را برای پرداختن به مسائل گذشته سخت کرده است.
کمالوندی افزود: به آنان نشان دادیم که اینها تغییر و تحولات نیست بلکه فعالیت های معمولی است که در آن محل انجام شده است.
وی گفت: ممکن است گفته شود که چون نگاهشان سیاسی است بگذاریم هر چه می خواهند بگویند که البته این نیز یک روش است اما روش دیگر این است که به آژانس کمک کنیم تا ابهامات ساختگی که عده ای برای آژانس ایجاد کرده اند رفع شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی پاسخ به سوالات و اقدامات زمانبندی شده را فعالیت های مکمل و در چارچوب نقشه راه همکاری ایران و آژانس دانست تا آژانس به نتیجه برسد و مسائل مربوط به گذشته فعالیت های صلحآمیز هستهای کشورمان را به انتها برساند.
کمالوندی در پاسخ به پرسش دیگری درباره زمان اعلام نتایج نمونه برداری از پارچین گفت: قدم نخست همین است که آژانس بپذیرد نمونه ها اصالت دارد و بر اساس استانداردهای آژانس است که خوشبختانه اظهارات آمانو نشان می دهد متخصصان ما با دقت و ظرافت لازم کارشان را انجام دادهاند.
وی افزود: بنا بر اعلام آژانس، بررسی این نمونه ها شاید یک تا دو ماه طول بکشد البته ما برای تسریع در انجام شدن کارها در زمان مقرر اصرار کردیم و فشار آوردیم که بررسی نمونه ها زودتر انجام شود که اگر آژانس همکاری لازم را بکند نتایج این بررسیها در چهار، پنج هفته آینده مشخص می شود.
کمالوندی گفت: آنچه بیشتر از همه ممکن است زمان را تلف کند بررسی همین نمونههاست وگرنه در موضوعات دیگر چون به پرسش ها پاسخ داده ایم و عملا کاری باقی نمانده است که انجام دهیم باید منتظر باشیم که گزارش نهایی آمانو به شورای حکام ارائه شود و این شورا نیز نظر نهایی خود را اعلام کند.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: بر اساس مطالبی که خود آقای آمانو چندین بار در کمیسیون برجام به نمایندگان مجلس گفت، بنای آژانس و شخص مدیرکل بر این است که در زمان مقرر، موضوعات مربوط به گذشته فعالیتهای هسته ای ایران با توجه به همکاری های خوب ما در زمان مقرر خاتمه یابد.
کمالوندی ابراز امیدواری کرد مسائل مربوط به گذشته که در سیزده، چهارده سال گذشته دستمایه فشار بدخواهان جمهوری اسلامی ایران شده است در یکی دو ماه آینده از دستشان خارج شود.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاثیر سفر آمانو در مختومه شدن پرونده فعالیتهای هستهای ایران در آژانس گفت : با توجه به اینکه تقریبا در مراحل پایانی نقشه راه همکاری ایران و آژانس هستیم 24 آذر برای مختومه شدن پرونده فعالیت های هسته ای کشورمان در آژانس تعیین شده است.
کمالوندی تاکید کرد : طبعا برای تحقق این هدف باید تلاش و کمک کنیم که ابهامات ساختگی ایجاد شده علیه ما رفع شود که این کار در زمانبندی مشخص صورت گرفته است و ما عمده کارهای لازم در این باره را انجام داده و اطلاعات لازم را در اختیار گذاشتهایم.
وی همچنین با اشاره اقدام برخی رسانههای بین المللی در تحریف و انعکاس وارونه حقایق، به رسانههای داخلی توصیه کرد برای انتشار اخبار و اطلاعاتی مانند بیانیههای آژانس و سخنان آمانو به منابع اصلی اینگونه خبرها از جمله سایت آژانس مراجعه کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین از دیدار و مذاکراتش با اعضای هیئت شرکت ملی اتمی چین در ظهر امروز خبر داد.
کمالوندی روابط ایران و چین را در عرصه های مختلف به ویژه درعرصه سیاسی مطلوب و زمینههای همکاری را در حوزه انرژی اتمی بهویژه ساخت نیروگاههای هسته ای کوچک و بزرگ فراهم دانست.
معاون حقوقی، بینالملل و امور مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی بازدید کوتاه یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی از سایت پارچین را با هدف رفع ابهامات و با رعایت اصول و خطوط قرمز دانست.
کمالوندی گفت: در این بازدید بازرسی از محل انجام نشد زیرا معمولا بازرسان با امکانات و تجهیزاتی حضور می یابند که میتواند مشکلآفرین باشد و از آن می شود استفاده جاسوسی کرد.
وی تصریح کرد: شخص آقای آمانو بدون هیچ گونه امکانات و وسایل و حتی بدون داشتن تلفن همراه صرفا با مشاهده عینی و بصری از نزدیک حضور یافت.
کمالوندی افزود: با توجه به سال ها فضاسازی از طریق عکس های ماهواره ای از این مکان، دیدن پارچین مفید بود و حتما رفع ابهام خواهد شد.
معاون سازمان انرژی اتمی با اشاره به فضاسازی برخی رسانه های بین المللی پس از بازدید آمانو از پارچین گفت: توصیه می کنم رسانه های داخلی حتما بیانیه و مطالبی که آژانس ارائه کرده است، مستقیم از سایت آژانس ببینند و به خبرگزاری های بین المللی مراجعه نکنند.
کمالوندی افزود: برخی نشریات و رسانه های بین المللی اینگونه مسائل را با اهداف سیاسی پیگیری می کنند بنابراین میتوانند مسائل را به نحو دیگری مطرح کنند.
وی گفت: آنچه اهمیت دارد این است که نمونهبرداری به دست کارشناسان خودمان و بدون حضور و دخالت آژانس، البته براساس استانداردهای آژانس و با تأیید آنان بهخوبی صورت گرفت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: حسن این کار این است که مورد تأیید هم هست زیرا اگر اینگونه نباشد عملا به نتیجه نمی رسیم بنابراین هم کاری که انجام شد هم اظهارات آمانو در چارچوب پیشبینیهای ما بود که موفق بودیم و تأکید می کنم به جوسازی برخی رسانه های بینالمللی توجه نشود.
کمالوندی گفت: در سال های گذشته در خصوص پارچین داستانسرایی شده بود و عکس های ماهواره ای از بخشی از یک ساختمان در اختیار آمانو می گذاشتند و ادعا می کردند که این بخش اضافه شده یا در آن ساخت و ساز، تعمیرات و تغییرات ایجاد شده است اما پس از این بازدید متوجه شد که واقعیت روی زمین چیست.
وی افزود: این همان هدفی است که ما می خواهیم برای رفع ابهاماتی که در نتیجه سالها گزارش غلط در او ایجاد کردند، محقق شود و دیدن این بخش از پارچین در این بازدید کوتاه مد نظر ما بود و ملاحظه می شود که داستان سرایی ها در این باره بیهوده بوده است.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: آمانو و همراهانش در این سفر یک روزه دیدارهای خوبی با رئیس جمهور، وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی انجام دادند و در کمیسیون برجام مجلس نیز حضور یافتند.
کمالوندی افزود: در جلسه این کمیسیون مسائل میان ایران و آژانس به طور مبسوط مطرح شد که سازنده و مفید و البته انتقادی بود.
وی گفت: از فرصت حضور آمانو در تهران استفاده شد و بعد از ظهر همان روز بازدید کوتاه تشریفاتی ترتیب دادیم.
کمالوندی افزود: در این بازدید علاوه بر ارائه گزارشی به آمانو، وی از جاده و راه سازی در آن محل و نیز ساختمانی که سال ها درباره آن داستان سرایی شده بود، دیدن کرد که در ابهام زدایی مفید است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه درباره زمان اعلام نتایج نمونه برداری از پارچین گفت:بنا بر اعلام آژانس ، بررسی این نمونه ها شاید یک تا دو ماه طول بکشد اما قدم نخست همین است که آژانس بپذیرد نمونه ها اصالت دارد و بر اساس استانداردهای آژانس است که خوشبختانه اظهارات آمانو نشان داد متخصصان ما با دقت و ظرافت لازم کارشان را انجام داده اند.
بهروز کمالوندی افزود: البته ما برای تسریع در انجام شدن کارها در زمان مقرر اصرار کردیم و فشار آوردیم که بررسی نمونه ها زودتر انجام شود که اگر آژانس همکاری لازم را داشته باشد نتایج این بررسی ها در 5-4 هفته آینده مشخص می شود.
کمالوندی گفت : آن چه بیشتر از همه ممکن است زمان را تلف کند بررسی همین نمونه هاست وگرنه در موضوعات دیگر چون به پرسش ها پاسخ داده ایم و عملا کاری باقی نمانده است که انجام دهیم باید منتظر باشیم که گزارش نهایی آمانو به شورای حکام ارائه شود و این شورا نیز نظر نهایی اش را اعلام کند.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: بر اساس مطالبی که خود آقای آمانو چندین بار در کمیسیون برجام به نمایندگان مجلس گفت بنای آژانس و شخص او بر این است که در زمان مقرر ، موضوعات مربوط به گذشته فعالیت های هسته ای ایران با توجه به همکاری های خوب ما در زمان مقرر خاتمه یابد.
کمالوندی ابراز امیدواری کرد مسائل مربوط به گذشته که در 14-13 سال گذشته دستمایه فشار بدخواهان جمهوری اسلامی ایران شده است در یکی دو ماه آینده از دستشان خارج شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین با اشاره به سفر آمانو به تهران و بازدید از سایت پارچین گفت : اگر این بازدید را اقدامی برای ابهام زدایی در نظر بگیریم غیر از این هیچ نوع ورود به سایت های نظامی در دستور کار نبوده و نیست و هیچ رقم مصاحبه ، بازجویی یا بازرسی و از این قبیل موضوعات هم در دستور کار نداریم.
وی ، بازدید آمانو از پارچین را اقدامی در چارچوب نقشه راه همکاری های ایران و آژانس برای ابهام زدایی دانست و افزود: کل نقشه راه برای این است که ابهام زدایی و شفاف سازی کنیم ، برخی همکاری ها با آژانس داشته باشیم و به سوالات مطرح پاسخ دهیم.
معاون سازمان انرژی اتمی گفت : یکی از پرسش ها هم درباره تغییر و تحولات و ادعای ساخت یک ساختمان و ماشین آلات در پارچین بود و اقدام ما برای رفع همین ابهامات بود که ادعا می شود مسائل مربوط به گذشته است و مدعی هستند که این تغییر و تحولات کارشان را برای پرداختن به مسائل گذشته سخت کرده است.
کمالوندی افزود: به آنان نشان دادیم که این ها تغییر و تحولات نیست بلکه فعالیت های معمولی است که در آن محل انجام شده است.
وی گفت : ممکن است گفته شود که چون نگاهشان سیاسی است بگذاریم هرچه می خواهند بگویند که البته این نیز یک روش است اما روش دیگر این است که به آژانس کمک کنیم تا ابهامات ساختگی که عده ای برای آژانس ایجاد کرده اند رفع شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ، پاسخ به سوالات و اقدامات زمان بندی شده را فعالیت های مکمل و در چارچوب نقشه راه همکاری ایران و آژانس دانست تا آژانس به نتیجه برسد و مسائل مربوط به گذشته فعالیت های هسته ای صلح آمیز کشورمان را به انتها برساند.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره تاثیر سفر آمانو بر مختومه شدن پرونده فعالیت های هسته ای ایران در آژانس گفت : با توجه به اینکه تقریبا در مراحل پایانی نقشه راه همکاری ایران و آژانس هستیم 24 آذر برای مختومه شدن پرونده فعالیت های هسته ای کشورمان در آژانس تعیین شده است .
کمالوندی تاکید کرد : طبعا برای تحقق این هدف باید تلاش و کمک کنیم که ابهامات ساختگی ایجاد شده علیه ما رفع شود که این کار در زمانبندی مشخص صورت گرفته است و ما عمده کارهای لازم در این باره را انجام داده و اطلاعات لازم را در اختیار گذاشته ایم.
وی همچنین با اشاره اقدام برخی رسانه های بین المللی در تحریف و انعکاس وارونه حقایق به رسانه های داخلی توصیه کرد برای انتشار اخبار و اطلاعاتی مانند بیانیه های آژانس و سخنان آمانو به منابع اصلی این گونه خبرها از جمله سایت آژانس مراجعه کنند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین از دیدار و مذاکراتش با اعضای هیات شرکت ملی اتمی چین در ظهر امروز خبر داد .
کمالوندی روابط ایران و چین را در عرصه های مختلف به ویژه درعرصه سیاسی مطلوب و زمینه های همکاری در حوزه انرژی اتمی به ویژه ساخت نیروگاه های هسته ای کوچک و بزرگ فراهم دانست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *