صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چند روش برای ترک عادت مکیدن انگشت توسط کودک

۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۶:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۴۴۵۸
تعداد نظرات: ۱ دیدگاه
برخی از کودکان عادت دارند انگشت خود را می‌مکند و این برای والدین اصلا خوشایند نیست، شما می‌توانید با چند روش کودکتان را تشویق کنید که اینکار را کنار بگذارد.

_ نمناک نوشت: برای نوزادان و کودکان خردسال طبیعی است که انگشت یا شست را در دهان خود فرو کنند تا آرام شوند و به خواب بروند. حتی در هفته ۳۰ دوران بارداری نیز جنین می‌تواند شروع به مکیدن انگشت شست در رحم مادر کند. اگر مکیدن انگشت شست تا سنین پیش دبستانی ادامه یابد، ممکن است کودک به طور طبیعی این تمرین را کنار نگذارد و منجر به مشکلات رشدی در دهان و گفتار او شود به همین دلیل در این بخش به ارائه راه کار‌هایی می‌پردازیم که بتوانید به کودک در ترک عادت مکیدن انگشت کمک کنید.

از تشویق مثبت استفاده کنید

وقتی فرزندتان انگشت شست خود را نمی‌مکد، تحسین کنید و به او پاداش دهید. می‌توانید از نمودار‌های پاداش و یادآوری‌های مناسب استفاده کنید، زیرا این روش به شما کمک می‌کند تا کودک از مکیدن انگشت دست بردارد. مثلا هر بار که کودک انگشت خود را نمی‌مکد یک برچسب دریافت کند، برای این کار ممکن است به تعداد دفعات هر چند دقیقه به برچسب نیاز داشته باشید تا آن‌ها شروع به درک نحوه عملکرد آن کنند سپس آن را هر ساعت، هر چند ساعت و هر روز اجرا کنید.

دست هایش را مشغول نگه دارید

در واقعیت، شما نمی‌توانید ۱۰۰ درصد مواقع حواس کودک را پرت کنید به همین خاطر بهتر است این کار را همراه با روش‌های دیگرانجام دهید. نقاشی و درست کردن صنایع دستی، نوشتن، ساخت جواهرات، ورزش، پخت و پز، دوچرخه سواری، بازی با اسباب بازی‌ها همه روش‌های خوبی برای حواس پرتی هستند.

ماسک استفاده کنید

یکی از مزیت‌های استفاده از ماسک برای کودکان در ایام کرونا علاوه بر محافظت از آن‌ها در برابر ویروس کرونا این است که از بالا رفتن دست‌های کثیف روی صورت جلوگیری می‌کند و مانعی برای قرار دادن انگشت شست در دهان است.

از محافظ‌های شست استفاده کنید

محافظ‌های شست زیادی در بازار وجود دارد و برخی ممکن است کمی گران باشند. به کودک اجازه می‌دهد همچنان در فعالیت‌های روزانه بدون مشکل شرکت کند، زیرا حفاظ شست موفق‌ترین راه برای کمک به کودک در صورت استفاده صحیح است. کناره‌های محافظ شست دارای سوراخ‌هایی هستند تا کودک نتواند هنگام مکیدن آن مکش ایجاد کند همچنین با دندانپزشک در مورد محافظ‌های شست، وسایلی که در دهان قرار می‌گیرند یا سایر پیشنهاداتی که ممکن است داشته باشند صحبت کنید.

به خاطر رفتارش او را مسخره یا تنبیه نکنید

رعایت این مورد انقدر حائز اهمیت است که آن را به لیست اضافه کردیم. آسیب انجام این کار می‌تواند طولانی مدت باشد و ممکن است هیچ کمکی به آن‌ها نکند پس کودک را شاد نگه دارید تا آن را به بهترین شکل تشویق کنید.

با او صحبت کنید

اگر فرزندتان بزرگ است و می‌تواند با شما بنشیند تا واقعاً در مورد مکیدن انگشت شست صحبت کنید، این کار را انجام دهید برخی از نکات بسیار مهم که ممکن است تاثیرگذار باشد عبارتند از:

انتشار میکروب ها: همه ما می‌دانیم که دست در دهان یکی از راه‌های انتشار میکروب است و بچه‌ها نمی‌خواهند بیمار شوند و مدرسه، فعالیت ها، ورزش را از دست بدهند.

هنگام خواب جوراب داخل دست‌ها کنید

این ممکن است یک راه حل کوتاه مدت باشد اما، به احتمال زیاد فرزند تان جوراب را خارج خواهند کرد. اگر کودکان بزرگتر باشند پوشش ممکن است به عنوان یادآور باشد که انگشت شست در دسترس نیست و می‌تواند به آن‌ها زمانی که ناخودآگاه به مکیدن انگشت شست می‌پردازند کمک کند.

آرام بمانید

فریاد زدن یا اصرار بر اینکه فرزندتان مکیدن انگشت شست خود را متوقف کند راه کارخوبی نیست. اگرچه ممکن است نگران آسیب احتمالی آن‌ها به دندان هایشان یا تمام میکروب‌هایی که در دهان خود می‌گذارند باشید، اما داد زدن بر سر کودک منجر به همکاری نمی‌شود.

مهارت‌های مقابله‌ای جدید را آموزش دهید

کودک ممکن است انگشت شست خود را بمکد تا با احساس ترس، اضطراب، ناراحتی یا بی حوصلگی کنار بیاید. مهم است که به آن‌ها کمک کنید تا راهبرد‌های دیگری را برای مقابله با احساسات ناخوشایند بیاموزند.

دارو‌ها و تمرینات تنفسی، گوش دادن به موسیقی یا انجام حرکات ساده یوگا نیز می‌تواند کمک کند تا کودک احساس بهتری داشته باشد و جایگزین مکیدن انگشت شست به عنوان راهی برای مقابله شود.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: کودک تربیت کودک

نظرات بینندگان
ماهر
|
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۰۷
بچم یک سالشه انگشتش رومک میزنه اصلا دوست ندارم نمیدونم چکارکنم
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *