معاینه بیش از ۱ میلیون نفر در سازمان پزشکی قانونی طی ۹ ماهه امسال / بیشترین آمار قصور پزشکی متعلق به دندان پزشکی است
رئیس سازمان پزشکی قانونی گفت: طی ۹ ماهه امسال ۱ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۸۳۸ مورد معاینه سرپایی صورت گرفته که در مقایسه با سال گذشته رشد ۴ و ۹ درصدی داشته است.
- عباس مسجدی آرانی در نشست خبری صبح امروز خود ضمن عرض تبریک به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: آنچه که در سازمان پزشکی قانونی تحت عنوان نهضت خدمت رسانی مطرح میشود توام با تکریم مردم است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه سازمان تلاش دارد تا در بالاترین سطح علمی نظرات کارشناسی خود را در پروندههای قضایی بیان کند گفت: اتقان آرا در آزمایشات، تشریح و نظرات کمیسیونها در پزشکی قانونی وجود دارد.
وی با اشاره به گزارش عملکرد سازمان پزشکی قانونی طی ۹ ماهه امسال گفت: ۱ میلیون و ۲۵۸ هزار و ۸۳۸ مورد معاینه سرپایی صورت گرفته که در مقایسه با سال گذشته رشد ۴ و ۹ درصدی داشته است.
وی ادامه داد: همچنین ۵۴ هزار و ۶۹۵ جسد مورد معاینه قرار گرفتند که نسبت به سال گذشته با رشد ۱۲ درصدی مواجه بودهایم و علاوه بر آن ۸۷ هزار و ۸۲۴ پرونده آزمایش تخصصی با رشد ۲۶ درصدی در سازمان پزشکی قانونی به ثبت رسیده است.
مسجدی آرانی درباره آمار مربوط به قصور پزشکی تصریح کرد: متاسفانه این حوزه رشدی ۱۱ درصدی داشته و از میان ۸ هزار و ۸۵۰ پرونده تشکیل شده ۴ هزار و ۱۲۴ پرونده رای محکومیت و ۴ هزار و ۷۲۶ پرونده رای تبرئه گرفتهاند.
وی ادامه داد: بیشترین آمار قصور پزشکی مربوط به رشته دندان پزشکی با ۹۲۱ پرونده، جراحی عمومی با ۷۷۵ پرونده، پرستاری با ۵۷۶ پرونده، جراحی زنان با ۵۲۷ پرونده و پزشکی عمومی با ۸۱۷ بوده است.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به آمار گاز گرفتگی گفت: طی ۹ ماهه امسال ۴۱۵ مورد فونی ناشی از مسمومیت گاز داشته ایم که خوشبختانه رشد منفی ۱۳ درصدی داشته است.
وی با اشاره به آمار فوت شدگان در تصادفات رانندگی امسال گفت: در ۹ ماهه امسال ۱۳ هزار و ۱۵۴ فوتی بر اثر تصادفات واقعی داشته ایم.
مسجدی آرانی در پاسخ به سوالی درباره آمار مرگ بی خانمانها گفت: در پزشکی قانونی نمیدانیم فردی که فوت شده بی خانمان بوده یا خیر و تشخیص این موضوع با پلیس است ما یک حلقه از حلقههای قضائی پروندهها هستیم و همکاران بنده تنها معاینات را انجام میدهند.
مسجدی آرانی با بیان اینکه ۴۴۶ مرکز پزشکی قانونی در سراسر کشور وجود دارد گفت: از میان این مراکز ۴۹ مرکز استیجاری، ۱۲۸ مرکز امانی و ۳۹ مرکز در مطب پزشکان قرار دارد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به پروژههایی که در دهه فجر به بهره برداری میرسند تصریح کرد: ۱۳ پروژه در البرز، اصفهان، هرمزگان، گلستان، یزد، کرمانشاه، قزوین، گیلان و تهران در دهه فجر افتتاح میشوند و به واسطه این پروژهها ۱۴ هزار متر مربع به فضای فیزیکی سازمان اضافه میشود و بیش از هزار میلیارد تومان نیز سازمان برای ساخت این هزینه کرده است.
مسجدی آرانی درباره تولید کیتهای ایرانی ژنتیک اظهار کرد: خوشبختانه توانسته این کیتها را در داخل کشور تولید کنیم و خطاب به آمریکاییهایی که در این امر ما را تحریم کردند میگویم اگر میخواهند از کیتها استفاده کنند میتوانند در سامانه مخصوص ثبت نام کنند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی درباره بانک ژنتیک گفت: با همکاری سازمان زندانها حدود ۱۳۰ هزار نمونه و بیش از ۴۰ هزار پروفایل در بانک ژنتیک ثبت شده است و از این طریق درحال خدمت رسانی به سیستم قضایی کشور هستیم.
وی درباره اقدامات حوزه پزشکی گفت: اولین سازمانی هستیم که در حوزه خانواده و جوانی جمعیت کار کردهایم و به زودی دستور العمل مربوط به این حوزه دائمی میشود.
مسجدی آرانی با اشاره به قصور پزشکی گفت: افزایش این قصور برازنده نیست خواهش ما از مردم این است که مراقب پزشک نماها باشند و قبل از مراجعه به پزشک توانمندی علمی آن فرد را بشناسند.
وی ادامه داد: سازمان پزشکی قانونی تمامی خدمات خود را فقط با دستور قضات انجام میدهد و هیچ شعبهای در بیمارستانها ندارد.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه سال گذشته دستور العمل معسرین صادر شده است گفت: برای آنکه فردی از دریافت خدمات مربوط به حوزه پزشکی باز نمانند دستورالعمل مربوط به معسرین صادر شد.
وی افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی قانونی را نیاز سازمان دانست و گفت: در ۱۵۰ نقطه از کشور مراکز سازمان پزشکی قانونی وجود ندارد و در صورت افزایش ظرفیتها از جوانان بومی هم این مناطق برای خدمترسانی استفاده میکنیم.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با بیان اینکه تعیین و تکلیف فرزندان زنان ایرانی و مردان خارجی درحال پیگیری است اظهار کرد: در آزمایشگاههای پزشکی قانونی ژنتیک این دسته از فرزندان مورد آزمایش قرار میگیرد تا پس از تایید نظر قضایی برای این افراد شناسنامه صادر شود
مسجدی آرانی درباره سامانه برداشت بافت و سلول بیان کرد : برداشت بافت و سلول به بیش از صدها هزار نفر کمک میکند و پس از اخذ رضایت از خانواده متوفی بافتها برداشته میشوند.
رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به چالشهای سازمان گفت: در حوزه نیروی انسانی به ۵۰ پزشک، ۹۹ کارشناس آزمایشگاه، ۶۹ تکنسین اتاق تشریح و ۶۲ نیروی پشتیبان و نیاز داریم و از مجلس و دولت میخواهیم که در این حوزه به ما کمک کنند.
وی گفت: بر اساس سند تحول قضایی موضوع دانشکده پزشکی قانونی را از وزارت بهداشت دنبال میکنیم و و از همکاران خود در دولت میخواهم نسبت به تخصیص بودجه سازمان عنایت داشتهباشند.
انتهای پیام /
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *