صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سود هنگفت شرکت‎های آمریکایی از فروش سلاح به کشورهای عربی

۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷:۱۱
کد خبر: ۷۹۴۳۷۲
حملات ائتلاف سعودی به یمن که در ششمین سال خود قرار دارد، سود هنگفتی را برای سازندگان سلاح آمریکایی به همراه داشته است.

پنتاگون اخیرا گزارش داد که وزارت خارجه آمریکا با فروش تسلیحات به کشور‌های عربستانت، امارات و اردن موافقت کرده است.

این موافقت با فروش سلاح پس از عملیات اخیر ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در عمق خاک امارات صورت می‌گیرد و مقام‎های آمریکا مدعی هستند که فروش تسلیحات با هدف حمایت از امارات صورت می‌گیرد.

پایگاه «تی آر تی» در گزارشی با عنوان «لابی سلاح در آمریکا، فساد با نامی دیگر است»، می‌نویسد «وقتی سیاستمداران از فروش تسلیحات سود می‌برند، جنگ‌ها به عنوان محصولات جدید به رای دهندگان فروخته می‌شوند.»

«اسمدلی دی باتلر»، افسر تفنگداران دریایی آمریکا، در کتاب خود می‌نویسد «جنگ به نفع تعداد بسیار کمی انجام می‌شود و تنها تعداد بسیار کمی از آن‌ها ثروت هنگفتی به دست می‌آورند.»

هفته گذشته، مجتمع نظامی-صنعتی آمریکا نشان داد که سودجویی از جنگ در دوران معاصر تا چه حد شرورانه و فرصت طلبانه شده است.

«گرِگ هیز»، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت فناوری‌های شرکت تسلیحاتی «ریتون»، به سهامداران این شرکت فاش کرد تحولات اخیر یمن را «فرصتی برای فروش بین المللی» می‌داند.

این مدیر اجرایی یکی از بزرگترین دلالان اسلحه در آمریکاست که اذعان می‌کند جنگ، مرگ و ویرانی برابر است با سود بیشتر شرکت.

اظهارات وی تنها چند روز پس از آن بیان شد که هواپیمای جنگی ائتلاف عربستان یک زندان را در شهر «صنعا»، پایتخت یمن، با استفاده از موشک هدایت‌شونده لیزری ساخت «ریتون» بمباران کردند که منجر به مرگ دستکم ۸۰ نفر و مجروح شدن بیش از ۲۰۰ نفر شد.

عفو بین الملل این حمله را اینگونه توصیف می‌کند «جدیدترین بخش شبکه گسترده‌تری از شواهد استفاده از سلاح‌های ساخت آمریکا در حوادثی که می‌تواند جنایات جنگی تلقی شود.»

«لین معلوف»، معاون مدیر سازمان عفو بین‌الملل در امور غرب آسیا و شمال آفریقا خواستار توقف فوری فروش تسلیحات آمریکا به خاورمیانه شده و می‎گوید «تصاویر وحشتناکی که از یمن بیرون آمده... یادآوری وحشتناک است که چه کسی این هزینه‌های وحشتناک بهای تسلیحات پرسود کشور‌های غربی به عربستان سعودی و متحدان ائتلاف آن را پرداخت می‌کند.»

این قرارداد‌های تسلیحاتی چند میلیارد دلاری همچنین تعهدات اعلام شده آمریکا را در قبال «صلح و دموکراسی» به سخره گرفته است، این امر در تایید فروش ۶۵۰ میلیون دلار موشک و پرتابگر‌های موشکی ساخت «ریتون» به عربستان از سوی «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا تنها چند ماه پس از متعهد شدن به پایان دادن جنگ یمن، به تصویر کشیده می‌شود.

پس از آغاز جنگ یمن در سال ۲۰۱۵ و حمایت آمریکا از ائتلاف به سرکردگی عربستان، «ریتون» بیش از سه میلیارد دلار سفارش ساخت موشک‌های جدید دریافت کرد.

مخالفت فزاینده مردم آمریکا در کنار ۲۳۳ هزار کشته در جنگ یمن، هیچ کاری برای کاهش یا توقف جریان تسلیحات به نیرو‌های ائتلاف انجام نداده است چرا که سازندگان تسلیحات نفوذ گسترده‌ای در دولت آمریکا دارند.

«ریتون، لاکهید مارتین، بوئینگ» و ۱۷ شرکت پیمانکاری دفاعی دیگر آمریکا تنها در طول دوره انتخابات ۲۰۲۰ نزدیک به ۵۰ میلیون دلار به احزاب سیاسی و نامزد‌ها اعطا کردند؛ بنابراین چندان تعجب آور نیست که تحلیلگران سال ۲۰۲۱ را به عنوان «سال خوبی برای پیمانکار نظامی بودن» توصیف کردند و کنگره اجازه ۷۷۸ میلیارد دلار هزینه نظامی آمریکا را داد که یکی از بالاترین سطوح از زمان جنگ جهانی دوم و ۲۵ میلیارد دلار بیشتر از درخواست پنتاگون است.

همانطور که توسط موسسه «کوئینسی» مشاهده شده است، بیش از نیمی از این سرمایه‌ها به شرکت‌هایی مانند «ریتون» اختصاص می‌یابد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *