صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه چیز در رابطه با وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید

۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۲:۰۳
کد خبر: ۷۹۴۱۹۲
وقوع ماه کامل زمانی رخ می‌دهد که ماه در سمت مخالف زمین و رو به خورشید قرار گیرد.

_ آنا نوشت: اولین ماه کامل سال ۲۰۲۲، در ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ روی زمین طلوع کرد. این نما یک ماه کامل را به‌زیبایی نشان داد که تنها فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌توانند آن را نیز مشاهده کنند. تماشاگران آسمان حدود ۲۴ دقیقه قبل از غروب خورشید شروع به دیدن طلوع ماه کردند. ماه کامل زمانی اتفاق می‌افتد که ماه دقیقا در سمت مخالف زمین از خورشید قرار دارد. درنهایت، ماه نیز روشن به‌نظر می‌رسد، زیرا ما نور خورشید را نیز می‌بینیم که از ماه منعکس می‌شود. طبق بیانیه‌ای از ناسا، ماه گرگ ۱۷ ژانویه معادل ۲۷ دی ظاهر شده است. همچنین آسمان‌نگاران امکان دارد ستاره درخشان «پولوکس» را در نزدیکی ماه دیده باشند که درخشان‌ترین ستاره صورت فلکی جوزا است. در خصوص این‌که ماه کامل چیست و چه زمانی رخ می‌دهد گزارشی تهیه نمودیم تا افراد دوستدار نجوم درباره آن آگاه شوند.

وقوع ماه کامل و مقارنه پلوتون با خورشید و همچنین ماه‌گرفتگی، برای سال‌های بی‌شماری رویداد موردعلاقه دوستداران نجوم بوده است. در زمان وقوع ماه کامل، ماه در سمت مخالف زمین و رو به‌خورشید قرار می‌گیرد. ماه‌گرفتگی نیز زمانی رخ می‌دهد که سایه جلوی نور خورشید را به‌طور کامل می‌گیرد و از ماه منعکس می‌شود. ماه کامل زمانی رخ می‌دهد که ماه در آسمان به‌صورت دایره کامل ظاهر می‌شود. در این زمان، ماه را به‌صورت گوی می‌بینیم، زیرا تمام سمت ماه رو به‌زمین توسط پرتو‌های خورشید روشن شده است. ماه از خود نور مرئی تولید نمی‌کند؛ بنابراین زمانی می‌توانیم قسمت‌هایی از ماه را به‌وضوح مشاهده کنیم که توسط اجسام دیگر روشن شده باشد.

ماه کامل در مدار خود به دور زمین می‌گردد و در مقابل خورشید قرار می‌گیرد. سمت نور خورشید آن به‌طور کامل از زمین قابل مشاهده است. ماه برای دو تا سه شب کامل به‌نظر می‌رسد. با این حال، اخترشناسان ماه را در زمانی مشخص در طول دایره‌البروج، کامل می‌دانند. در این زمان ماه دقیقا ۱۸۰ درجه مخالف خورشید است. همچنین سیاره پولوتون نیز در ۲۷ دی ماه در مقارنه با خورشید قرار گرفته است. مقارنه در علم نجوم به معنای آن است که اجرام در آسمان کنار یکدیگر مشاهده می‌شوند.


برچسب ها: نجوم ماه کامل

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *