صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا سرطان قابل پیشگیری است؟

۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱:۴۹
کد خبر: ۷۹۴۱۲۴
عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با رعایت اصولی مانند شناخت راه‌های خود مراقبتی و تغییر سبک زندگی می‌توان از بروز ۵۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد و همچنین ۵۰ درصد سرطان‌ها را تشخیص و درمان کامل کرد.

_ ایرنا نوشت: محمد امانی در پاسخ به این سوال که آیا سرطان قابل پیشگیری است، اظهار داشت: این سوال بسیار مهمی است که پاسخ به آن می‌تواند زندگی خیلی افراد را متاثر کند، اما نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که سرطان قابل پیشگیری است.

عضو هیات علمی پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد که با رعایت اصولی می‌توان از بروز ۵۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد و همچنین می‌توان ۵۰ درصد سرطان‌ها را تشخیص و درمان کامل کرد.

وی ادامه داد: افراد باید راه‌های خود مراقبتی را به دقت بشناسند و سبک زندگی شان را به نحوی تغییر دهند تا بتوان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد.

امانی به همه مردم توصیه کرد که تغذیه خود را از غذا‌های پرکالری و پرچرب به سمت مصرف بیشتر سبزی و میوه سوق دهند.

فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: مصرف زیاد سبزیجات و میوه‌ها به دلیل داشتن آنتی اکسیدان اثرات ضد سرطانی دارند و تا حدود زیادی می‌توانند از ابتلا به سرطان پیشگیری کنند.

وی خاطرنشان کرد: هرچند برخی از عوامل ابتلا به سرطان مانند سن بالا، سابقه خانوادگی به سرطان قابل کنترل نیستند، اما برخی عوامل قابل کنترل است که تغذیه سالم، داشتن تحرک، انجام ورزش، پرهیز از چاقی، دوری از مصرف سیگار و الکل از مهمترین آن‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از بروز سرطان باید تغذیه سالم داشت، گفت: پرهیز از مصرف غذا‌های باکالری بالا، پرهیز از غذا‌های چرب، دوری از مصرف گوشت قرمز در این زمینه بسیار مهم است.

امانی تصریح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد نداشتن تحرک مناسب و چاقی ارتباط مستقیم با تعداد زیادی از سرطان‌ها دارد. پس باید سبک زندگی به سمتی سوق داده شود که فعالیت‌های مناسب بدنی در طی روز داشته باشیم.

وی افزود: البته بسیار ضروری است که افراد روش‌های خودمراقبتی و غربالگری سرطان‌ها را هم فراگیرند. به تمام افراد سالم و بدون علامت بالای ۴۵ سال توصیه می‌شود که غربالگری سرطان روده بزرگ را انجام دهند.

فوق تخصص گوارش و کبد افزود: مزیت غربالگری این است که می‌توان از سرطان‌ها پیشگیری کرد یا اینکه سرطان را در مراحل اولیه تشخیص داد و در این مراحل سرطان با روش‌های ساده تری قابل درمان است

امانی تاکید کرد: سرطان در صورتی قابل پیشگیری هستند که تغییر سبک زندگی، مصرف مناسب و رعایت بهداشت غذایی، آشنایی با روش‌های غربالگری سرطان‌ها انجام گیرد.

هشتم تا ۱۵ بهمن ماه به عنوان هفته پویش پیشگیری از سرطان نامگذاری شده است که فرصتی مناسب برای اطلاع رسانی در این زمینه است.


برچسب ها: سرطان بیماری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *