صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اهمیت قرائت زیارت «امام زمان(عج)» و صلوات بر «پیامبر اکرم (ص)» در روز جمعه

۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۴۰۹۲
یک کارشناس علوم قرآنی گفت: اهمیت روز جمعه به حدی است که خداوند متعال در قرآن کریم سوره‌ای به عنوان جمعه آورده است و در این سوره علاوه بر بیان احکام روز جمعه جایگاه این روز را بیان می‌کند.

حسن طاهری در گفت‌وگو با پیرامون اهمیت و جایگاه روز جمعه گفت: روز جمعه در فرهنگ اسلامی جایگاه خاصی دارد از این رو روزی برای عبودیت و نزدیکی به خداوند متعال است این روز در تمام ادیان وجود دارد، اما برای مسلمانان روز جمعه در نظر گرفته شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: اهمیت روز جمعه به حدی است که خداوند در قرآن کریم سوره‌ای به عنوان جمعه آورده است و در این سوره علاوه بر بیان احکام روز جمعه جایگاه این روز را برای بیان می‌کند به اعتقاد علامه طباطبایی سوره جمعه مسلمانان را برمی‌انگیزد که به نماز جمعه اهمیت دهند و مقدمات به پا داشتن آن را فراهم کنند؛ چون نماز جمعه از شعائر بزرگ خداست که بزرگ‌داشتن آن هم دنیای مردم و هم آخرتشان را اصلاح می‌کند. سوره جمعه با تسبیح خداوند آغاز می‌شود و بیان می‌کند خداوند در میان مردم پیامبری مبعوث کرده تا آنان را با اخلاق پاک تزکیه کند و به آنان کتاب و حکمت بیاموزد.

طاهری در مورد مضامین سوره جمعه بیان کرد: در سوره جمعه رها کردن خرید و فروش وقتی بانگ نماز جمعه بلند می‌شود و حرکت کردن به سوی ذکر خدا و سرزنش کسانی که در هنگام خطبه نماز جمعه «پیامبراکرم (ص)» به سراغ خرید و فروش رفتند از موضوعات مهم آخرین آیات این سوره است.

وی نامگذاری روز جمعه با عنوان جمعه‌های انتظار را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: روز‌های جمعه را منتسب به حضرت «ولی عصر (عج)» می‌دانند از این رو به جمعه‌های انتظار مشهور است، زمانی که منتظران در آن با خواندن دعای ندبه و زاری به درگاه پروردگار خود از خداوند می‌خواهند تا ظهور ایشان را سرعت ببخشد.

طاهری اهمیت انتظار را مورد بررسی قرار داد و تاکید کرد: انتظار در حقیقت امید را به جامعه بشری تزریق می‌کند اگر امید و انتظار از انسان و جامعه رخت بربندد؛ ادامه زندگی برای بشر، بی روح، بی معنا و بی لذت خواهد بود. «امام صادق (ع)» می‌فرمایند: «اگر کسی از شما شیعیان بمیرد در حالی که منتظر امر فرج «امام مهدی (عج)» باشد، همانند کسی است که در کنار حضرت «ولی عصر (عج)» جنگیده است». سپس فرمودند: «نه به خدا قسم، بلکه مثل کسی است که در کنار «رسول خدا (ص)» به شهادت رسیده باشد.»

این کارشناس علوم قرآنی اظهار کرد: غسل جمعه از جمله عبادات‌ها در این روز محسوب می‌شود همچنین خواندن دعای ندبه برای منتظران و برگزاری نماز جمعه مورد تاکید بوده و از آنجا که روز جمعه روز عبادت محسوب می‌شود جمعه را برترین روز هفته نیز باید شناخت البته احادیث فراوانی در این زمینه وجود دارد که نشان می‌دهد «پیامبراکرم (ص)» و صحابه و همچنین «ائمه معصومین (ع)» از روز پنج شنبه خود را برای به جا آوردن عبادات جمعه آماده می‌کردند.

وی از مهم‌ترین کار‌های عبادی روز جمعه را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: به جا آوردن نماز‌های مستحب، مانند نماز‌های نافله روز جمعه، نماز‌های هدیه به «پیامبر اکرم (ص)» و حضرت «فاطمه (س)»، نماز اعرابی و نماز جعفر طیار در این روز توصیه شده است، خواندن زیارت‌های خاص این روز، مانند زیارت «امام حسین (ع)» و زیارت «امام زمان (عج)» و صلوات فرستادن بر «پیامبر اکرم (ص)» مورد تاکید قرار دارد.

طاهری پیرامون دیگر اعمال روز جمعه خاطر نشان کرد: تلاوت قرآن به ویژه برخی سوره‌ها در روز جمعه مورد تاکید قرار دارد نکته قابل تامل برای مومنان دعا کردن در روز جمعه است که در آن تاکید ویژه برای طلب مغفرت از خداوند شده است پیرامون خواندن دعای سِمات در غروب جمعه نیز تاکیدات از «ائمه معصومین (ع)» شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *