راههای جلوگیری از ابتلا به سویه اومیکرون کرونا
جلوگیری از ابتلا به سویه بسیار مسری کرونا از طریق رعایت برخی اصول امکان پذیر است.
– بیماری کرونا در جهان حدود ۳۸۰ میلیون نفر را مبتلا کرده و جان ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر را گرفته است.
به گزارش «yalemedicine»، سویه «اومیکرون» بیماری کرونا در زمستان سال جاری کشورهای مختلف جهان را با چالش بهداشتی مواجه کرده است.
سرعت بالای انتقال این سویه و گزارشهای مبنی بر خفیف بودن بیماری ناشی از آن سبب شده تا برخی ابتلا به «اومیکرون» را اجتناب ناپذیر بدانند اما متخصصان بیماریهای عفونی بر این باورند که امکان جلوگیری از ابتلا به این سویه وجود دارد و تلاش برای ابتلا به آن با هدف ایجاد مصونیت ایده درست نیست.
آنها میگویند برای پایان یافت سریعتر این سویه، باید چرخه انتقال کُند شود؛ برای این امر نیز باید موارد زیر را در نظر داشت:
۱. دریافت واکسن و تقویت کننده ها: افراد واکسینه شده کمتر در معرض خطر ابتلا به سویه «اومیکرون» قرار دارند.
در عین حال ۶۵ درصد افرادی که دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده بودند و ۸۱ درصد دریافت کنندگان دوزهای تقویت کننده این واکسن، پس از ابتلا نیاز به بستری شدن نداشتند.
۲. استفاده از ماسک: پوشیدن ماسک همچنان یکی از بخشهای کلیدی هرگونه استراتژی پیشگیری از ابتلاست.
ماسکهای پارچهای با بافت متراکم، ماسکهای جراحی یکبار مصرف و ماسکهای «اِن ۹۵» بهترین ماسکهایی هستند که میتوان برای جلوگیری از ابتلا به کرونا و البته سویه «اومیکرون» از آنها استفاده کرد.
۳. رعایت تدابیر احتیاطی: برای جلوگیری از ابتلا به سویه «اومیکرون» مانند دیگر سویهها باید فاصله اجتماعی را رعایت کرد، در مکانهای پر ازدحام سربسته حضور نیافت و از تهویه هوای فضاهای سربسته مطمئن شد.
ضمن این که وضعیت شیوع کرونا و سویه «اومیکرون» در منطقه محل زندگی برای انجام فعالیتهای مختلف و زندگی روزمره حتما باید بررسی شود.
متخصصان بیماریهای عفونی میگویند با وجود این در صورت ابتلا به کرونا، باید بدانید که اگر علائم خفیفی دارید، احتمالا به سویه «اومیکرون» مبتلا شدهاید؛ در این صورت یا حتی در صورتی که علائم چندانی ندارید، باید بدانید که همچنان ناقل بیماری هستید.
آنها تاکید دارند که افراد نباید با تصور خفیف بودن سویه «اومیکرون»، برای ایجاد مصونیت خود را در معرض ابتلا به آن قرار دهند؛ چراکه سویه «اومیکرون» برای افراد واکسینه نشده، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف و افراد دارای بیماریهای زمینهای به خفیفی دیگر افراد نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *