صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انقلاب اسلامی تحولات عظیمی در عرصه‌ بین‌المللی به وجود آورد

۱۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹:۳۱
کد خبر: ۷۹۲۹۷۵
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی پیروزی انقلاب‌اسلامی را یک پدیده‌ی شگفت‌انگیز دانست و گفت: انقلاب ما تحولات عظیمی در داخل و در عرصه‌ بین‌المللی در پی‌داشت و موجب بطلان تئوری‌ها و نظریات پژوهشگران و جامعه‌شناسان درباره‌ انقلاب بود.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی حجت‌الاسلام و المسلمین موسی‌پور در جلسه اعضای ستاد مرکزی دهه فجر انقلاب‌اسلامی که با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی در ساختمان مشروطه مجلس برگزار شد با قدردانی از مقام شامخ شهدای انقلاب و امام شهداء گفت: سوداگران بازار معرفت، معنویت، عشق و ایثار جان دادند و جاودانگی و عزت کسب کردند، شهیدان انقلاب اسلامی در عرصه‌های نظامی، علمی، فرهنگی، تبلیغی و جبهه مقاومت به ویژه سردار آسمانی حاج قاسم سلیمانی از آغاز تا کنون افتخار آفریدند.

نماینده ولی فقیه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از امام خمینی (رحمت الله علیه) به‌عنوان قافله سالار عزت، آزادگی و حریت یادکرد و افزود: از خدای بزرگ می‌خواهیم ما را در این مسیر انقلاب‌اسلامی ثابت قدم بدارد.

وی در ادامه با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره مجلس یازدهم تصریح کرد: مجلس یازدهم از سوی مقام معظم رهبری مزین به عناوینی شده که هم مایه فخر و مباهات است و هم وظیفه مجلس را بسیار سنگین‌تر می‌کند.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به سوابق رئیس مجلس، تصریح کرد: بحمدالله جناب‌عالی در قامت ریاست مجلس و نمایندگان مجلس انقلابی در این مدت کارنامه موفقی داشته و خروجی این مجلس هم در جهت انتظارات رهبری بوده است.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسی‌پور در ادامه پیروزی انقلاب‌اسلامی را یک پدیده‌ی شگفت‌انگیز دانست و تصریح کرد: انقلاب ما تحولات عظیمی را هم در داخل و هم در عرصه‌ی بین‌المللی در پی‌داشت و موجب بطلان تئوری‌ها و نظریات پژوهشگران و جامعه‌شناسان درباره‌ی انقلاب بود.

وی با اشاره به اینکه آنچه موجب وقوع، پیروزی و بقای انقلاب شد و در محاسبات تحلیلگران سیاسی اجتماعی و نظریه‌پردازان انقلاب جایی نداشت، افزود: در دنیایی که با سرعت و شتاب فراوان به سمت سکولاریسم و نفی دین، معنویت و ارزش‌های الهی حرکت می‌کرد، انقلاب اسلامی با تکیه بر ارز‌ش‌های معنوی، الهی و رهبری روحانیت رخ داد و این، همه‌ی محاسبات تحلیلگران را تحت الشعاع قرار داد.

نماینده، ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی افزود: در بین اندیشمندان غربی شاید نظر میشل فوکو متفکر و فیلسوف و جامعه‌شناس برجسته‌ی فرانسوی بیشترین تطبیق را با نظرات بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی و عناصر مؤثر در ایجاد و استحکام این نظام داشته باشد فوکو فیلسوف و جامعه‌شناسی بود که در زمان انقلاب دو بار شهریور و آبان سال ۱۳۵۷ به ایران آمد، با گروه‌های مختلف صحبت کرد، به استان‌های مختلفی رفت و در جریان پدیده انقلاب و تظاهرات مردم قرار گرفت و پس از آن ۹ مقاله درباره‌ی انقلاب‌اسلامی نوشت که هشت مقاله آن را دکتر حسین معصومی در کتاب ایرانیان چه رویایی در سر دارند ترجمه و چاپ نمود، وی اشاره می‌کند که جز انگیزی الهی و دینی هیچ عامل دیگری قدرت ایجاد چنین خیزش عظیمی را نداشت.

حجت الاسلام والمسلمین موسی‌پور وجه تمایز و نقطه قوت انقلاب‌اسلامی را ارزش‌های الهی و دینی برشمرد و تأکید کرد: دشمن این مهم را به خوبی می‌فهمد و برای مقابله و زدودن این راه جدید که موجودیت او را تهدید می‌کند، طبیعتاً همه‌ی ابزار‌های مقابله‌ی سخت و نرم خود را هم بکار می‌گیرد تا دین و ارزش‌های معنوی و الهی را از بین ببرد.

وی افزود: جنگ تحمیلی، محاصره اقتصادی، جنگ نرم و جبهه‌ی تبلیغاتی گسترده دشمن، همه در جهت همین هدف اصلی است تا به تعبیر رهبری غیرت دینی این ملت را بگیرند و به هدف خودشان برسند که ما در مقابل بعنوان پاسداران و صاحبان این انقلاب باید آرایشی متناسب با جبهه‌ی دشمن بگیریم.

نماینده، ولی فقیه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با گلایه از سهم کم بودجه بخش فرهنگ از بودجه عمومی کشور تصریح کرد: راه‌حل اساسی و ریشه‌ای، افزایش بهره‌وری، توسعه فرهنگ کار و تلاش، مصرف بهینه و ناهنجاری‌های اخلاقی و اجتماعی و مشکلات معیشتی، توجه ویژه به فرهنگ است.

حجت‌الاسلام و المسلمین موسی‌پور با ارائه نتایج یک پژوهش که به مقایسه سرانه بودجه چندین کشور در حوزه فرهنگ می‌پردازد، گفت: در یک پژوهش سرانه بودجه فرهنگی ایران ۴۸، روسیه ۵۰، چین ۵۹، آمریکا و ژاپن ۱۸۰، ترکیه ۱۸۸، کره جنوبی ۴۳۹، آلمان ۵۸۴ و رژیم صهیونیستی ۶۵۲ دلار برای هر نفر است، این آمار نشان می‌دهد باید توجه ویژه به این مهم داشته‌باشیم.

وی در ادامه با اشاره به اهداف و وظایف شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی، این نهاد را یکی از کهن‌ترین نهاد‌های نظام جهت سامان‌دهی قدرت نرم جمهوری اسلامی برای مقابله با توطئه‌ها دانست و تصریح کرد: در قانون مهمترین وظیفه شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و نظارت و راهبری مراسم و مناسبت‌های ملی، رسمی، سیاسی و انقلابی است.

نماینده ولی فقیه در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در ادامه با اشاره به حکم اخیر رهبر معظم انقلاب تأکید کرد: ولی امر مسلمین براستقلال و تقویت نهاد شورا به عنوان یک نهاد فرادستی تأکید دارند.

وی افزود: طرح تحول شورا در حال تدوین است و امیدواریم با کمک مجلس بتوانیم به اهداف مورد نظر رهبری و منویات ایشان نزدیک شویم.

حجت الاسلام والمسلمین موسی‌پور از برنامه‌ریزی‌های وسیع برای دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: ۱۵۰۰ ستاد بزرگداشت دهه فجر و ۳۶ هزار کمیته و کارگروه برای برگزاری مراسم چهل و سومین سالگرد پیروزی انقلاب تشکیل شده و تلاش مجموعه شورا بر این است که از ایده‌ها و خلاقیت‌های جدید و مردمی در مراسم و مناسبت‌ها استفاده شود.

وی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به اهمیت حضور مردم در مراسم یوم الله ۲۲ یهمن، تصریح کرد: اگر شرایط کرونایی کشور اجازه داد شاهد یک راهپیمایی عظیم در یوم‌الله ۲۲ بهمن خواهیم بود، در غیر این‌صورت روش‌های متفاوتی برای پاسداشت این روز بزرگ پیش بینی شده است و ان‌شاءالله شروع برنامه‌ها از دوازدهم بهمن ماه درحرم مطهر حضرت امام خمینی (رحمت الله علیه) خواهد بود.

مهمترین کار شورای هماهنگی ایفای نقش قرارگاهی است

سپس قالیباف ضمن تبریک انتصاب حجت الاسلام والمسلمین موسی‌پور به عنوان نماینده ولی فقیه و رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی اظهار داشت: این انقلاب دینی و مردمی در زمانی شکل گرفت که دنیا بدون هیچ استثنایی کاملا بین دو قطب شوروی سابق و آمریکا تقسیم شده بود و هیچ اتفاق سیاسی، نظامی، فرهنگی و اقتصادی در دنیا شکل نمی‌گرفت الا اینکه به یکی از دو ابرقدرت وقت تکیه کرده باشد. امام خمینی (ره) عظمت و قدرت دین و مردم را در آن مقطع از زمان نشان داد که مصداق عدم تبدیل و تحویل سنت‌های الهی بود و اینجا نشان داد که سنت‌های الهی همیشه پابرجا، جاری و ساری هستند.

وی با بیان اینکه این انقلاب با تکیه بر ایمان به سنت‌های الهی و مردم پیروز شد و برای تداوم آن نیز مردم اساس کار هستند، تصریح کرد: امام (ره) به راه خود ایمان داشت و هیچ زمانی یک لحظه عقب‌نشینی نکرد، ایشان همواره برای مردم اهمیت قائل می‌شد.

قالیباف ادامه داد: در شرایطی طی ۴۳ سال شاهد عظمت ایران و بقای جمهوری اسلامی ایران بوده‌ایم که هر کدام از توطئه‌هایی که برای انقلاب رخ داد و هر روزه انجام می‌شود و همه دشمنان تلاش می‌کنند کفایت می‌کرد تا یک کشور و حکومت را ساقط کند. این نشان دهنده عظمت مردم، اسلام، دین و رهبری داهیانه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری است.

رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه دشمنان ما دین را هدف قرار داده‌اند، عنوان کرد: برای انقلابی بودن، حزب‌اللهی بودن، خدمتگزار مردم بودن و خدمت به مردم و به معنای واقعی سرباز ولایت بودن باید کارآمدی دین در اداره جامعه را به نمایش بگذاریم و این مهمترین وظیفه انقلابی و دینی ما محسوب می‌شود و اگر این شعار را بدهیم و به آن عمل نکنیم آب به آسیاب دشمن ریخته‌ایم.

وی تصریح کرد: این موضوع بسیار مهم است که بین مجموعه قوا هماهنگی و همدلی وجود دارد، اما همیشه تأکید دارم این هماهنگی لازم است، اما کافی نیست. زمانی هماهنگی‌ها موثر می‌شود که منجر به هم‌افزایی شود و مردم به عنوان تنها ذینفعان این هم‌افزایی باید در زندگی خود اثرات آن را مشاهده کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: باید به قدری به‌روز حرکت کنیم که جوان دهه هشتادی که از آغاز انقلاب فاصله دارد، در این مسیر حرکت کند، نه تنها در یک روز بلکه در طول سال.

قالیباف با بیان اینکه بسیاری از اوقات نیازمند این هستیم که تبلیغات عینی در سطح شهر، روستا و جاده‌ها انجام دهیم، کشور‌های دنیا در این حوزه تجربیات خوبی دارند، تصریح کرد: تهران ام القرای جهان اسلام و مرکز تشیع است، این شهر باید با نوع رنگ خود با مردم دنیا حرف بزند و روز عزاداری و جشن آن باید مشخص باشد و این خیزش باید به صورت مردمی انجام شود. در برخی از کشور‌های دنیا در روز جشن ملی، مردم پرچم کشور را بر سردر خانه‌ها نصب می‌کنند، ما می‌توانیم خلاقانه‌تر کار‌ها و کارآمدی‌ها را در ابعاد مختلف پیش ببریم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از جهت ساختاری این شورا، شورای هماهنگی است تاکید کرد: مهمترین نقش این شورا باید هماهنگ کردن و ایفای نقش قرارگاهی باشد که ظرفیت‌های متفاوت مردمی، نهاد‌های دولتی و غیردولتی و بخش‌های خصوصی و عمومی را هم جهت به سمت جلو هدایت کند و این اقدامات باید در طول سال انجام شود، زیرا مناسبت‌های متعددی وجود دارد، اینگونه اقدامات می‌تواند نرم افزار و پلتفرم خاص خود را داشته باشد.

روش مبارزاتی امام (ره) مبتنی بر حضور آگاهانه مردم بود

در ادامه این جلسه سید نظام الدین موسوی رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های گسترده صورت‌گرفته در سراسر کشور برای بزرگداشت ایّام‌الله دهه فجرگفت: امام خمینی (ره) همواره بر مردم محوری انقلاب تاکید داشته و ما نیز در جشن دهه فجر تلاش می‌کنیم مراسمات به صورت مردم محور برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه روش مبارزاتی امام (ره) مبتنی بر حضور آگاهانه مردم در صحنه‌های مختلف و بر مبنای معنویت و دین بود، ادامه داد: فوکو از انقلاب مردم ایران به عنوان انقلاب به نام خدا یاد می‌کند و می‌گوید این انقلاب مبتنی بر دین و خدا بوده و برخلاف انقلاب‌ها و تحولات کمونیستی و سکولار، خدا را در رأس حرکت قرار داده است.

موسوی با تاکید بر اینکه امام خمینی (ره) معتقد بودند اگر توده‌های مردم در صحنه حضور آگاهانه داشته باشند، بهترین و کم هزینه‌ترین راه پیروزی نهضت است، عنوان کرد: امام راحل مدل حضور آگاهانه مردم را پیش گرفت و در این زمینه حوصله و صبر داشت و در ۱۵ سال با آگاهی بخشی به مردم از طریق کانال‌های مختلف با استفاده از مبارزان و انقلابیون آگاهی معرفتی و دینی در بین مردم را ایجاد کرد، برخی تحلیل گران ریشه انقلابات مبتنی بر حضور گسترده مردم را انقلاب اسلامی می‌دانند.

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه امام خمینی (ره) هر کجا احساس می‌کرد انقلاب در خطر است و باید پویایی آن را حفظ کرد، بر به صحنه آمدن مردم تاکید داشت، اما برخی جریانات به این موضوع اعتقادی نداشتند، افزود: ایشان حتی روش مبارزه و روش اداره جامعه را مبتنی بر مردم می‌دانست، نهاد‌های مردمی که امام شکل داد، همانند شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی مبتنی بر نوع نگاه وی بود و بعد از امام، مقام معظم رهبری آن را ادامه داد و در رفع فتنه‌هایی که شاهد آن‌ها بودیم، بر حضور مردم تکیه داشتند. رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه برگزاری دهه فجر جز با حضور گسترده مردم مقدور نیست، افزود: برای به حرکت درآوردن مردم در صحنه‌های مختلف، شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به عنوان دستگاهی فراقوه‌ای تشکیل و ایفای نقش کرده و در مواقع حساس توانسته است بستر را برای بسیج عمومی فراهم کند.

موسوی با بیان اینکه به منظور برگزاری دهه فجر سال جاری کمیته‌های ۲۶ گانه‌ای به صورت موضوعی و قشری تشکیل شده است، تصریح کرد: ریاست هر کدام از کمیته‌های تشکیل شده برعهده یکی از فعالان آن قشر و موضوع است و از همه اقشار و اجزا برای تولید محتوا دعوت به عمل آمده است تا هر قشری ایفای نقش کند.

وی با تاکید بر اینکه هیئت اندیشه ورزی تشکیل شده است، عنوان کرد: جریان‌های مختلف تمام تلاش خود را به کار گرفته اند و در فضای مجازی به دنبال ایجاد دوقطبی یأس و امید هستند و مردم را به سمت یأُس پیش می‌برند، تلاش کردیم با تکیه بر دو عنصر امید و وحدت، شرایط را برای حضور حداکثری مردم چه به صورت فیزیکی و چه به صورت مجازی در مراسمات دهه فجر فراهم کنیم.

سیدنظام الدین موسوی با اشاره به اینکه تلاش می‌کنیم تا همه تیپ‌ها با تنوع کامل در صحنه و جشن‌ها حاضر شوند و بر حضور دو قشر ویژه زنان و جوانان تاکید داریم، ادامه داد: آیین نامه اجرایی تدوین و به همه استان‌ها ارسال شده و کمیته‌های استانی فعالیت خود را آغاز کرده اند. در تمامی وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها نیز ستاد دهه فجر تشکیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه تلاش کرده ایم تا شاهد جهاد تبیین در قالب نهضت سخنرانی‌ها باشیم و و در سخنرانی‌های روز ۲۲ بهمن به شبهات تاریخی و روزپاسخ داده شود، عنوان کرد: با شورای معاونین صداوسیما نشستی برگزار و مقرر شد رسانه ملی به عنوان محور تبیین پای کار بیاید و اقدامات خوبی برنامه ریزی شده است. با فعالان فضای مجازی نیز هماهنگی‌هایی داشته ایم.

رئیس ستاد دهه فجر انقلاب اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه در صورت فراهم بودن شرایط، راهپیمایی روز ۲۲ بهمن را برگزار می‌کنیم تا روحیه امید را در بین جریان انقلابی جاری کنیم، عنوان کرد: اگر شرایط کرونایی به سمتی حرکت کند که امکان برگزاری راهپیمایی را نداشته باشیم، در بستر فضای مجازی با مدل‌ها و ابتکارات دیگری، اقدامات خود را پیش می‌بریم. 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *