صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روحانی:ترافیک کلان شهرهایی مثل تهران را روی زمین نمیشود حل کرد/قالیباف: اگر دولت کمک کند، ظرفیت مترو را به 10میلیون نفر در روز می‌رسانیم

۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۹:۲۵
کد خبر: ۷۹۲۸۳
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان-بزرگترین خط راه آهن شهری (مترو) خاورمیانه با حضور رئیس‌جمهور در تهران افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی میزان،  حجت الاسلام روحانی رئیس جمهور پیش از ظهر امروز طی سخنانی در مراسم افتتاحیه پروژه خط سه مترو تهران با اشاره به آغاز هفته دفاع مقدس اظهار کرد: ملت بزرگ و عزیز ما در همه صحنه ها با مقاومت خود حماسه های بزرگ آفریده است.

وی با بیان اینکه در بخش مدیریت شهری کار بزرگی شروع شده گفت: در سال 1363 در زمان مجلس دوم ما به عنوان نمایندگان تهران برای تخصیص بودجه عمومی به متروی تهران تلاش زیادی کردیم.

روحانی با بیان اینکه امروز در کلانشهرها نمی توان مسئله ی حمل و نقل را روی زمین حل کرد، تصریح کرد: این البته بدان معنا نیست که روی زمین کاری در زمینه حمل و نقل صورت نگیرد اما باید گفت که بهترین ، سریع ترین ، با صرفه ترین و عاقلانه ترین روش در حمل و نقل شهری استفاده از زیر زمین است.

روحانی توسعه مترو را یک مسیر درست و پایدار برای بهبود وضعیت حمل و نقل دانست و اظهار کرد: توسعه، بهره برداری و استفاده از مترو هم ارزان است و هم برای محیط زیست مطلوب است.

رئیس جمهور با بیان اینکه امروز محیط زیست به یک معضل تبدیل شده و یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر می باشد، گفت: یکی از منکرات خطرناک آلودگی آب، هوا و خاک است و نهی از منکر یعنی اینکه همه تلاش خود را کنیم تا آلودگی را از محیط زیست بزداییم و یکی از معروف ها نیز سالم سازی هواست که این امر با گسترش مترو محقق می شود.

وی با بیان اینکه مترو عمر ما را پربرکت می کند، گفت: برکت عمر در بهره برداری صحیح و درست از وقت است و مترو با صرفه جویی در وقت عمر ما را پربرکت می کند.

روحانی ترویج سبک زندگی ایرانی- اسلامی را یکی از کارهایی دانست که می توان در مترو انجام داد و بیان داشت: چگونگی نشستن، ایستادن، سخن گفتن، استفاده از پله های برقی و ورود و خروج به مترو همه در زمره ی معرفی سبک زندگی ماست.

روحانی با بیان اینکه ایستگاه های مترو باید معرف معماری ما باشد، گفت: ما باید بتوانیم با بهترین معماری اسلامی – ایرانی ایستگاه های متروی خود را تزئین کنیم و این امر معرف تمدن و فرهنگ ماست.

رئیس جمهور با بیان اینکه مترو در بهبود وضعیت صنعت و اشتغال نیز موثر است، تصریح کرد: دولت، شهرداری و همه سازمانها و ارگان های ذیربط باید دست در دست هم دهند و با تلاش در جهت توسعه خطوط مترو گام بردارند.

روحانی یکی از وجوه مثبت توسعه و گسترش خطوط مترو را رضایت مردم دانست و اظهار کرد: در فرهنگ اسلامی برخلاف فرهنگ غربی که رضایت مردم برای کسب قدرت صورت می گیرد، رضایت مردم برای جلب رضایت خداوند صورت می گیرد و ما باید بدانیم که در جمهوری اسلامی اگر یک کار بزرگ انجام می دهم در واقع به انقلاب اسلامی ادای دین کرده ایم.

وی بیان داشت: توسعه و گسترش خطوط مترو موجب زیبا تر شدن شهر می شود و وقتی یک گردشگر خارجی به تهران می آید منظره ی خوبی برای او ایجاد می شود؛ البته اگر این بلند مرتبه ها که روزنامه ها از آن به عنوان فضا فروشی یاد می کنند کمتر شود چهره ی شهر زیباتر می شود.

روحانی در ادامه به موضوع توافق هسته ای و نقش این توافق در توسعه کشور و جذب گردشگر اشاره کرد و بیان داشت: اینکه یک کشور در حال توسعه با شش قدرت بزرگ جهانی به مذاکره بنشیند و حقش را بگیرد یک موضوع بی سابقه دردنیا است و همانطور که یکی از مذاکره کنندگان ما گفت ما در مذاکرات هسته ای برای کلمه به کلمه جنگیدیم.

وی ادامه داد: پس از مذاکرات هسته ای یک کشور در دنیا نبود که بگوید در این مذاکرات، سر ایران کلاه رفته است و حتی دشمن ما یعنی صهیونیست ها اذعان می کنند که ایران در جریان مذاکرات هسته ای به بیش از آنچه که حقش بود دست یافت.

رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه قطعنامه 2231 اگر چه ممکن است ایراداتی داشته باشد ولی در مجموع قطعنامه ی خوبی است، گفت: در قطعنامه مزبور ضمن اینکه حقوق هسته ای ملت ایران  به رسمیت شناخته شده و از حق غنی سازی ایران سخن گفته شده، شش قطعنامه ظالمانه ی قبلی نیز لغو شده است.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه دولت بدون تصدی نمایندگی مردم هیچ نیست، گفت: این ملت بزرگ ما بود که در جریان مذاکرات هسته ای توانست نظرات خود را به کرسی بنشاند و با پیروزی در مذاکرات توانست بر جنگ فائق آید و جلوی بروز جنگ را بگیرد.

وی یکی از علت های اهتمام دولت برای موفقیت در مذاکرات هسته ای را راحتی، اشتغال و توسعه زندگی مردم دانست و بیان داشت: در مترو هم صنعت و هم فناوری و جود دارد و ما می توانیم در سالهای آینده صادرات خدمات فنی و مهندسی به خارج در بخش مترو داشته باشیم.

وی در پایان خاطر نشان کرد: دولت هر کمکی که لازم باشد در بخش توسعه مترو انجام خواهد داد.

محمدباقر قالیباف شهردار تهران در ادامه این مراسم با ارائه این قول که در صورت همراهی دولت ظرفیت روزانه جا به جایی مسافر در متروی تهران را که اکنون سه میلیون نفر است در شش ماهه اول سال 96 به 10 میلیون نفر افزایش می یابد، عنوان کرد: برای کار نکردن با توجه به شرایطی که کشور در سال‌های گذشته داشته است، می توان گفت دهها دلیل وجود دارد اما خدمت به مردم تنها دلیل ادامه فعالیت ها در مجموعه مدیریت شهری است.

وی با بیان اینکه متروی تهران را نه اعتبارهای عمرانی بلکه اراده کارگران و مهندسانی که در اعماق زمین فعالیت می کنند می‌سازد، گفت: در ساخت نیمه شمالی خط 3 تنها به دلیل وجود یک مانع در مسیر در مدت زمان یک هفته 450 متر حفاری و لاینینگ انجام شد که این رکورد بی‌سابقه است.

شهردار تهران با اشاره به اینکه ساخت و توسعه مترو در نقاط مختلف شهر منجر به ایجاد سرو صدا و گرد و خاک برای شهروندان نیز می‌شود، اظهار کرد: با این وجود حمل و نقل آسان همانند امنیت و آزادی حق عمومی تمام شهروندان است.

قالیباف در تشریح پیامدهای مثبت توسعه مترو گفت: مترو نه تنها منجر به توسعه اشتغال و صنعت، ایجاد حمل و نقل آسان و کاهش ترافیک و پاسداشت محیط زیست می‌شود در زمان بحران محلی دفاعی مطمئنی برای شهروندان است.

شهردار تهران ادامه داد: مردم با مترو به آسایش و صرفه جویی در وقت و هزینه خود دست می‌یابند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر تنها 30 درصد از بودجه مدیریت شهری صرف نگاه داشت شهر می شود،  گفت: 70 درصد بودجه شهرداری متمرکز بر موضوعات توسعه ای است که حداقل 58 درصد آن به حمل و نقل اختصاص می یابد.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه مشکلات دولت را با تمام وجود درک می کنیم، اذعان کرد: ما می دانیم دولت در شرایط سختی است و می دانیم مطالبه گری باید منطق داشته باشد.

وی ادامه داد: در سالهای گذشته توسعه متروی تهران در شرایطی انجام شده است که بودجه تصویب شده توسط مجلس بسیار کمتر از ساخت حتی یک کیلومتر از مترو بوده است به طور مثال در سال 91 که ساخت هر کیلومتر 150 میلیارد تومان هزینه در بر داشته است مجلس 270 میلیارد تومان برای توسعه متروی تهران به عنوان سهم دولت مصوب کرده است که تنها 109 میلیارد تومان آن تخصیص یافته.

قالیباف با اشاره به اینکه باور ما بر این است بدون حذف اعتبار و ردیف بودجه سایر فعالیت‌ها امکان توسعه مترو وجود دارد، گفت: درحال حاضر پیگیری‌هایی در این خصوص انجام شده و حتی در کمیسیون اقتصادی دولت نیز مطرح شده است و تنها نیاز به تأیید رئیس جمهور دارد به گونه ای که با تأیید این موضوع امکان افزایش جا به جایی مسافر از حدود 3 میلیون نفر در روز به 10 میلیون نفر تا شش ماهه اول سال 96 وجود دارد.

شهردار تهران با تأکید بر اینکه مجموعه مدیریت شهری در دولت‌های مختلف به رسمیت شناخته نشده بود، تأکید کرد: درحال حاضر مجموعه مدیریت شهری در هماهنگی کامل با دولت به سر می برد و در صورتی که کوچکترین مشکلی وجود داشته باشد با مذاکره و گفتگو با مجموعه وزیران و دولت آن را برطرف می کنیم.

قالیباف با اشاره به اینکه دولت با برداشتن تحریم های ظالمانه بار بزرگی را از دوش مردم برداشت، عنوان کرد: این دولت فرصت های بزرگی پیش رو دارد باور بنده این است اگر دولت یازدهم به دلیل موفق نباشد مردم و انقلاب صدمه می بینند.

شهردار تهران در پایان تأکید کرد: ما حاضر به صدمه به انقلاب و مردم نیستیم لذا با تمام وجود تلاش می کنیم تا اقتصاد مقاومتی که تنها راه نجات کشور مقابل استکبار است محقق شود.





ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *