صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

صادرات پسته چرا کاهشی شد؟

۰۹ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۱۹۳۱
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
صادرات پسته در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ با کاهش ۱۹ درصدی روبرو شد که دلایل مختلفی داشته است.

- پسته یکی از محصولات با مزیت کشورمان است که همواره در سبد صادراتی محصولات کشاورزی ایران جایگاه ویژه‌ای داشته است.

ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان پسته در جهان به شمار می‌رود و به در سال ۱۴۰۰ به حدود ۷۰ کشور صادرات پسته داشته است.

سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک در گفت‌وگو با میزان در خصوص صادرات پسته و وضعیت آن در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ گفت: در ۹ ماه امسال بیش از ۱۱۱ هزار و ۱۱۲ تن پسته به ارزش ۷۳۸ میلیون و ۴۵۶ هزار و ۴۱۷ دلار صادر شد که ۹۶ هزار و ۷۷۱ تن پسته با پوست، ۱۳ هزار و ۷۴۵ تن مغز پسته، ۲۷۵ تن خلال پسته و ۳۵۸ تن انواع دیگر پسته بودند.

لطیفی در ادامه توضیح داد: پسته با پوست به وزن ۹۶ هزار و ۷۷۱ تن و به ارزش ۵۸۱ میلیون و ۴۰۱ هزار و ۸۸۵ دلار به ۶۷ کشور جهان صادر شده که چین با خرید ۳۲ هزار و ۷۱۳ تن به ارزش ۱۸۸ میلیون و ۷۸۵ هزار و ۲۷۱ دلار، هند با خرید ۱۰ هزار و ۸۵۹ تن به ارزش ۷۱ میلیون و ۶۹۳ هزار و ۳۱۲ دلار، روسیه با خرید ۶ هزار و ۷۱۰ تن به ارزش ۳۹ میلیون و ۲۹۲ هزار و ۸۵۰ دلار، عراق با خرید ۶ هزار و ۲۳۳ تن به ارزش ۳۷ میلیون و ۴۶۴ هزار و ۸۸۷ دلار و قرقیزستان با خرید ۶ هزار و ۱۵۰ تن به ارزش ۳۷ میلیون و ۴۵۷ هزار و ۸۴۸ دلار، پنج کشور اول خرید پسته‌ی با پوست از ایران بودند.


وی بیان کرد: ۵۴ کشور نیز خریدار ۱۳ هزار و ۷۴۵ تن مغز پسته از ایران به ارزش ۱۵۲ میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۱۱ دلار بودند که هند با خرید سه هزار و ۱۷۱ تن به ارزش ۳۴ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۷۸۲ دلار، آلمان با خرید دو هزار و ۹۰۲ تن به ارزش ۳۳ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۷۷۷ دلار، امارات با خرید یک هزار و ۸۲۶ تن به ارزش ۱۹ میلیون و ۹۴۴ هزار و ۶۱۰ دلار، عراق با خرید یک هزار و ۷۸۰ تن به ارزش ۱۹ میلیون و ۹۴ هزار و ۵۵۳ دلار و ترکیه با خرید ۹۶۰ تن به ارزش ۱۰ میلیون و ۳۷۰ هزار و ۳۵۳ دلار، پنج مقصد صادرات مغز پسته ایرانی در این مدت بودند.

سخنگوی گمرک در خصوص صادرات خلال پسته گفت:بیش از ۲۷۵ تن پسته بدون پوست دوم و یا خلال شده به ارزش سه میلیون و ۳۵۸ هزار و ۳۳۲ دلار به ۱۸ کشور در مدت ۹ ماه، صادر شد که امارات با ۹۹ تن به ارزش یک میلیون و ۴۰۹ هزار و ۷۷۱ دلار، قطر با خرید بیش از ۴۵ تن به ارزش ۵۴۰ هزار و ۲۹۷ دلار، عراق با خرید ۳۲ تن به ارزش ۳۵۷ هزار و ۱۳۴ دلار، ترکیه با ۲۳.۶ تن به ارزش ۳۰۴ هزار و ۵۵۴ دلار و آلمان با ۲۲.۳ تن به ارزش ۲۴۱ هزار و ۵۶ دلار پنج مقصد اول صادرات خلال پسته از ایران بودند.

لطیفی بیان داشت: سایر پسته‌ها و محصولات مرتبط نیز در این مدت با ۳۵۸ تن و به ارزش یک میلیون و ۴۵۱ هزار و ۵۳۶ دلار به ۱۳ کشور صادر شده است که عراق، پاکستان، قرقیزستان، هند و ارمنستان، پنج کشور نخست مقاصد صادراتی بودند.

وی تاکید کرد: متاسفانه در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد کاهش ۱۹ درصدی هم در وزن و هم در ارزش صادرات پسته بودیم.

محمد صالحی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به میزان تولید و صادرات پسته، گفت: تولید پسته نسبت به سال گذشته ۷۰ هزار تن کاهش پیداکرده است و این میزان تولید مربوط به برآورد‌های اولیه است و برآوردی هم در آبان ماه صورت می‌گیرد که بعدازاین برداشت میزان دقیق تولید پسته مشخص می‌شود.

وی در خصوص علت کاهش تولید پسته، گفت: سرما و گرما هر دو عامل کاهش تولید پسته بوده‌اند. در داخل کشور حدود ۲۰ درصد پسته مصرف می‌شود و بقیه تولید به شرق آسیا، اروپا، روسیه، کشور‌های عربی، هند و... صادر می‌شود.

رئیس انجمن پسته درباره چالش اصلی در تولید پسته، گفت: بزرگ‌ترین مسئله در تولید آب است که متأسفانه کاری نیز در این خصوص انجام نمی‌شود همچنین مواد اولیه کشاورزان مثل سم، کود و... معمولاً وارداتی هستند.

صالحی بیان کرد: مشکل صادرات پسته در تعهد ارزی است که دولت دریافت می‌کند تا ارز را به صادرکننده برگرداند، ولی باوجود تحریم‌ها این امکان وجود ندارد که این ارز برگردد و این مسئله به صادرات ضربه می‌زند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *