صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارزش کالا‌های صادراتی طی ١٠ ماه امسال ٣٨ درصد رشد کرد

۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۴:۴۴
کد خبر: ۷۹۱۷۹۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رئیس کل گمرک ایران، گفت: در بحث صادرات۵۴٠ اظهار‌نامه به وزن ١٠٠ میلیون تن نسبت به سال قبل ٧ درصد رشد داشته است که با ارزش ٣٨ میلیارد و ٧۶٣ میلیون دلار رشد ٣٨ درصدی داشته است.
- علیرضا مقدسی امروز در نشست خبری به مناسبت روز جهانی گمرک در توضیح آخرین آمار در حوزه تجارت خارجی اظهار کرد: در ١٠ ماه ١۴٠٠ در رویه واردات ٢۴٣ هزار اظهارنامه وارداتی به وزن ٣٣ میلیون تن کالا داشتیم که نسبت به سال گذشته ١٧ درصد رشد داشته است. ارزش کالا ۴١ میلیارد و ۴٧٣ میلیون دلار نسبت به سال قبل رشد ٣۴ درصدی داشته است.

وی بیان کرد: در بحث صادرات۵۴٠ اظهار نامه به وزن ١٠٠ میلیون تن نسبت به سال قبل ٧ درصد رشد و با ارزش ٣٨ میلیارد و ٧۶٣ میلیون دلار رشد ٣٨ درصدی داشته است.

مقدسی گفت: کشور‌های عمده صادراتی چین، عراق، ترکیه و افغانستان بوده است و واردات به طور عمده از امارات، چین، ترکیه، آلمان و سوئیس بوده است.
 
رئیس کل گمرک در خصوص واردات مرغ‌های آلوده از کشورترکیه اظهار کرد: انبار‌های اختصاصی وجود دارد که زیر کلید گمرک است و برای اینکه کالا در دسترس تولید کننده باشد از انبار‌های اختصاصی استفاده می‌شود در این پرونده ۲۲ تن مرغ به کشور وارد شد، این مرغ‌ها در یک سردخانه که مورد تایید خود سازمان نظام پزشکی بوده است.
 
وی بیان کرد: حدود ۲۰۰ روز مرغ‌ها در انبار بود و قرار بود که مجوز از دام پزشکی صادر شود که فرآیند آن طولانی شد و چندی بعد گمرک متوجه شد که کالا‌ها از انبار خارج شده است و بعد از بررسی‌های صورت گرفته دامپزشکی اعلام کرد که کالا‌ها نمی‌توانند مورد استفاده قرار گیرند و توزیع شوند.
 
مقدسی گفت: مرغ‌ها در تهران و یکی از شهر‌های دیگر دیده شده بود که جمع آوری صورت گرفت؛ طبق بند الف ماده ۱۱۳ قانون امور گمرکی و قانون مبارزه با قاچاق اعلام جرم کردیم و ارزش این کالا‌ها معادل ۱۴ میلیارد و ۵۵۵ میلیون ریال بوده است.
 
رئیس کل گمرک در توضیح میزان واردات کالا‌های اساسی تا تاریخ ۱ بهمن ۱۴۰۰ گفت: از ۷ قلم کالای اساسی که ارز ترجیحی دریافت می‌کنند تا این تاریخ ۲۱ میلیون تن کالا به ارزش ۱۲ میلیارد دلار به کشور وارد شد که شامل برنج، لاستیک خودرو سبک و سنگین هم می‌شود.
 
وی تاکید کرد: ۲۵ قلم کالای اساسی که بخشی از آن‌ها ارز نیمایی دریافت می‌کنند که ۲۵ میلیون تن به ارزش ۱۵ میلیارد دلار بوده است و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۶ درصد به لحاظ وزنی و ۵۶ درصد به لحاظ ارزش رشد داشته است.
 
مقدسی عنوان کرد: در حال حاضر موجودی کالا‌های اساسی شامل ۲۵ قلم کالا بالغ بر ۵ میلیون تن است.

رئیس کل گمرک در توضیح پرونده کره‌های وارداتی گفت: گمرک در ابتدا با بررسی‌های انجام شده به ارزش این محموله رسید، اما باید اجازه دهیم سیکل اداری رسیدگی به این پرونده طی شود.

وی بیان کرد: باید اجازه دهیم خارج از هیاهو و مباحث متفرقه اثرگذار مراحل قضایی و اداری آن طی شود پس از تایید دفتر ستادی اگر صاحب کالا به موضوع اعلام شده معترض باشد می‌تواند به کمیسیون حل اختلاف بدوی مراجعه کند و اگر به رای آن مرجع باز هم اعتراض شد، امکان ارجاع به کمیسیون تجدید نظر وجود دارد و در نهایت صاحب کالا می‌تواند اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری برساند بنابراین باید اجازه دهیم باید این مراحل طی شود و فشاری بر روی پرونده نباشد.

مقدسی با اشاره به آخرین تصمیمات محموله لوازم خانگی بوش اظهار کرد: این پرونده مربوط به سنوات گذشته بوده، اما آنچه که در این باره تصمیم‌گیری شد این است که محموله بوش باید مرجوع شود.

رئیس کل گمرک در خصوص پرونده شرکت کروز گفت: این پرونده مربوط به سنوات گذشته است و بررسی‌ها از سوی دستگاه قضایی انجام شده است و در مرحله تفهیم اتهام است.

وی بیان کرد: در مرحله تفهیم اتهام هیچ قضاوتی نمی‌توان انجام داد تا زمانی که رای صادر شود و بعد از صدور رای نیز از سوی دستگاه قضا اعلام خواهد شد.

مقدسی در خصوص دستگاه های ایکس ری گفت: قیمت هر دستکاه ایکس ری ۱۰۰ تا ۱۲۰میلیارد تومان است، اکنون در ۱۷ مبادی مهم کشور ۱۸ دستگاه ایکس ری کامیونی وجود دارد و این دستگاه‌ها هر یک دقیقه یک کامیون یا کانتینر را اسکن می‌کنند از سوی دیگر برای تهیه ۱۸ دستگاه دیگر نیز از ظرفیت منابع مالی بخش خصوصی استفاده شده است که ساخت ایران بوده و بین ۹ تا ۱۸ ماه دیگر از این ایکس ری‌ها استفاده می‌شود.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *