صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آرای جایگزین حبس در شهرستان ملکان ۲ میلیارد ریال به مددجویان بهزیستی کمک کرد

۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۶:۴۸
کد خبر: ۷۹۱۷۴۵
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس دادگستری شهرستان ملکان گفت: از ابتدای سال تا کنون نزدیک به ۲۰۰ میلیون تومان به مددجویان اداره بهزیستی و کمیته امداد امام شهرستان ملکان در قالب آرای جایگزین حبس کمک شده است.

جعفر الفنده با اشاره به صدور آرای جایگزین حبس در شهرستان ملکان بیان کرد: با آرای قضات شهرستان ملکان از ابتدای سال تعدادی از محکومان به جای تحمل حبس مکلف به خرید بخاری به ارزش ۱۵۰ میلیون ریال و ۵۰ میلیون ریال خرید سمعک و خرید واکر به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال و خرید مایحتاج بزرگسالان به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال خرید بسته معیشتی به ارزش ۵۰ میلیون ریال به (مددجویان اداره بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) و خرید البسه به ارزش یک میلیارد ریال به مددجویان مکتب الرسول(ص) شدند.

رئیس دادگستری شهرستان ملکان گفت: همچنین ۲ نفر از قضات این شهرستان نیز در آرای خود در ماه گذشته متهمان را به خرید ویلچر به مددجویان بهزیستی و ویزیت رایگان توسط پزشک متخلف مکلف کردند.

الفنده اظهار کرد: این مجازات‌ها برای کسانی که جرایم سبک مرتکب می‌شوند و سابقه‌دار نیستند، صادر می‌شود و قضات ملکان برای جلوگیری از ورود افراد به زندان در جرایم سبک اعمال می‌کنند.

وی افزود: این نوع آرا علاوه بر اینکه کارآمدتر هستند، عیوب زندان را ندارند. همچنین ارتباط بین مجرم و اجتماع را از بین نمی‌برند؛ عادلانه و در نهایت متناسب‌تر هستند.

رئیس دادگستری شهرستان ملکان گفت: این آرا به نحوی امکان اتخاذ تدابیری همسو با شخصیت و تخصص متهم و نوع جرایم ارتکابی را به قاضی می‌دهد. علاوه بر مردم برای محکومان نیز جاذب و اثربخش بوده و امکان اصلاح و بازپذیری مجرم به جامعه را مهیا می‌کند.

گفتنی است، آرای جایگزین حبس توسط قضات دادگستری ملکان در راستای تفاهم نامه صورت گرفته با اداره بهزیستی و کمیته امداد ملکان حسب تفاهم نامه مورخ ۱۴٠٠/۶/۱صورت گرفته و در راستای مجازات‌های جایگزین حبس که مهمترین دستاورد قانون جدید مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ است.

همچنین طبق ماده ۶۴ این قانون، «مجازات‌های جایگزین حبس عبارت از دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف با ملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن، آثار ناشی از جرم، سن، مهارت، وضعیت، شخصیت و سابقه مجرم، وضعیت بزه دیده و سایر اوضاع و احوال، تعیین و اجرا می‌شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *