صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تعارضی میان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبات مجلس وجود ندارد/ بخشی از سهمیه‌های کنکور ناعادلانه است

۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۷:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۱۶۷۵
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با دفاع از مصوبات کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعارضی با قوانین و مصوبات مجلس ندارد، ما تصمیم گرفتیم تا افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور که سال‌های زیادی عملی نشده بود اجرایی شود.
منصور کبکانیان در گفت‌وگو با میزان در مورد هدف اصلی از افزایش سهم سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه گفت: ایده آل این است که دانش آموزی که خوب درس خوانده است دغدغه‌ای برای سنجش نداشته باشد و تنها دغدغه پذیرش داشته باشد چرا که ما سنجش را از پذیرش جدا می‌دانیم.
 
از سال ۱۴۰۲ افزایش سهم سوابق تحصیلی به ۶۰ درصد می‌رسد
دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در مورد ورود شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع افزایش سهم سوابق تحصیلی در کنکور گفت: این موضوع را مجلس محترم بار‌ها تصویب کرده، اما اجرایی نشده است، آنچه خواست مجلس بود تاثیر صد درصدی سوابق تحصیلی بوده است، ما دو سال وقت داده ایم  و قرار بر این شد که برای سال ۱۴۰۲ به افزایش ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی برای ورود به دانشگاه برسیم.
 
تعارضی میان مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی با مصوبات مجلس وجود ندارد
وی ادامه داد: مجلس از ابتدا می‌خواست که سهم سوابق تحصیلی قطعی باشد، با اعتراض برخی  قرار بر این شد برای یکسال تاثیر مثبت و به تدریج این تاثیر به سمت قطعی شدن برود و مصوبه آن نیز موجود است؛ از این رو  مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی تعارضی با قوانین و مصوبات مجلس ندارد، تنها اینکه از جایی ما تصمیم گرفتیم که این موضوع اجرایی شود چرا که سال‌ها بود که قرار بود این اتفاق بیفتد، اما عملی نشده است بحث ما این است که اگر تصمیمی خوب است باید گرفته شود.
 
افزایش سهم سوابق تحصیلی موجب افزایش توجه دانش آموز به کلاس و درس می‌شود
کبکانیان در مورد اثرات مثبت این طرح گفت: افزایش سهم سوابق تحصیلی موجب می‌شود که دانش آموز به کلاس و معلم توجه کند و آن را مهم بداند، لزوما نباید اینگونه باشد که دانش آموزان صرفا یک تستی بزند و مهارتی در این راستا کسب کند و توان و تلاش خود را برای یک آزمون را در عرض چند ساعت تنظیم کنند،ازاین رو توصیه ما به دانش آموزان این است که از سال آینده امتحانات نهایی را جدی بگیرند وصرفا بر تست و کنکور تمرکز نکنند.
 
وی ادامه داد: فشار‌های زیادی به ما وارد شد که این میزان سهم به صد درصد افزایش یابد، این هم قابل دفاع است، اما ما برای اینکه آن را عملی کنیم و شعاری نباشد تلاش کردیم کم کم آن را نهادینه کنیم، از این رو به عنوان سیاستگذار بالا دستی به شکلی قطعی افزایش  ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی را در سال ۱۴۰۲ اجرایی می کنیم.

سال آینده اثر مثبت سوابق تحصیلی به 40 درصد می رسد
وی در مورد این سوال که چرا این مصوبه از سال ۱۴۰۱ اجرایی نمی‌شود، گفت: در سال ۱۴۰۱ برای اینکه دستگاه‌ها آمادگی پیدا کنند ۳۰ درصد اثر مثبت سوابق تحصیلی را به ۴۰ درصد رسانده ایم، اگرچه که  البته آموزش و پرورش باید در این راستا کار‌هایی  نیز انجام دهد، اما از سال ۱۴۰۲ به طور قطع سهم سوابق تحصیلی به ۶۰ درصد خواهد رسید.


چرا شورای عالی انقلاب فرهنگی به موضوع سهمیه ها ورود نمی کند؟
وی در پاسخ به این سوال که انتقاد عمده به شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص تصمیم گیری در مورد کنکور این است که چرا این شورا به سراغ سازماندهی سهمیه‌های کنکور نمی‌رود گفت: قوانینی را مجلس دارد و مصوباتی هم شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، ما از قدیم در مورد سهمیه‌ها مصوباتی داشته ایم از بسیاری از آن‌ها دفاع می‌کنیم مثل سهمیه بومی گزینی، بخشی از سهمیه‌ها را ما تصویب کرده ایم و بخشی را مجلس ، اما با هماهنگی‌هایی با ریاست مجلس داشته ایم قرار شد تا آن‌هایی که مربوط به شورای عالی است سازماندهی شده و در دستور کار قرار گیرد.

کبکانیان ادامه داد: سهمیه‌های مصوب مجلس هم هست که آن عزیزان پیشنهاد کرده اند که ما سیاست‌های کلان آن را بدهیم و تقریبا آماده است به مجرد اینکه وقت جلسات آزاد شود سیاست‌های مربوط به سهمیه‌های مجلس را با حضور ریاست مجلس و روسای کمیسیون‌ها مصوب می‌کنیم و مجلس هم بر اساس این سیاست‌ها سهمیه‌های خود را اصلاح خواهد کرد.
 
به بخشی از سهمیه ها انتقاد دارم 
وی در پایان گفت:به بخش زیادی از سهمیه‌ها انتقاد دارم، اما در برخی از جا‌ها مناسب است مثل بومی گزینی که مدافع آن هستیم و در برخی از جا‌ها می‌خواهیم اشکالات آن را برطرف کنیم، اما به طور کلی برخی از این سهمیه‌ها از عدالت دور است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *