صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«کاچی بلغور»؛ خوراکی به قدمت هگمتانه

۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۵:۵۰:۰۲
کد خبر: ۷۹۱۶۴۵
«کاچی بلغور» را می‌توانید به‌ عنوان یک شام سبک و کامل در شب‌های سرد پاییزی و زمستانی استفاده کنید.

_ روزنامه همشهری نوشت: ما که بچه بودیم، زمستان‌ها واقعا زمستان بود. یادم می‌آید تمام دوره دبستان، بعدازظهری بودم و فقط پنجشنبه‌ها صبحی بودم. تمام هفته را به عشق رسیدن به پنجشنبه سر می‌کردم. پنجشنبه ظهر که زنگ مدرسه می‌خورد، شال و کلاه می‌کردم و خودم را کشان‌کشان از میان برف‌هایی که در پیاده‌رو تلنبار شده بود، به خانه می‌رساندم تا مادرجون را جلوی در ببینم که مثل همیشه باخنده می‌گفت: «بفرما! سرمایی خانم تشریف آورد! بدو دست و صورتت را یک آبی بزن و بیا که کاچی بلغور داریم». آخ امان از کاچی بلغور و وقتی که عطر پونه تازه با کره آب‌شده ترکیب می‌شد و من را درست، جایی وسط بهشت می‌برد! دست‌ها را شسته و نشسته، می‌پریدم پیش مادرجون کنار سفره. مامان همیشه می‌پرسید: «چقدر کشک بریزم»؟ من هم همیشه می‌گفتم: «زیاد»!

کاچی بلغور یا آش بلغور، از خوراک‌های سنتی و بسیار قدیمی شهر همدان است که متأسفانه دارد به فراموشی سپرده می‌شود. این خوراک ساده و بسیار خوشمزه، می‌تواند به‌عنوان یک شام سبک و کامل در شب‌های سرد پاییزی و زمستانی استفاده شود یا به‌عنوان یک پیش‌غذای بسیار جذاب، روی میز مهمانی‌های شما باشد.

برای درست کردنش چی لازم داریم؟

برای هر نفر به این مواد اولیه نیاز داریم:

یک‌چهارم لیوان بلغور گندم

۱۰ گرم یا یک قاشق غذاخوری سرخالی کره

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک

یک قاشق غذاخوری کشک

یک قاشق چای‌خوری پونه خشک

یک‌ونیم لیوان آب سرد

چطوری درستش کنیم؟

بلغور گندم را با نصف میزان از کره، آب سرد و نمک داخل قابلمه می‌ریزیم. در قابلمه را نیمه‌باز می‌گذاریم تا بلغور سر نرود. حرارت زیر قابلمه را روشن می‌کنیم و شعله را روی حرارت ملایم، تنظیم می‌کنیم. اجازه بدهید تا کاچی بلغور به جوش بیاید و بعد از جوش‌آمدن، تقریبا ۲ ساعت با حرارت ملایم، بجوشد. در تمام این دو ساعت، به هیچ عنوان غذا را هم نزنید. اگر کاچی را هم بزنید، امکان ته گرفتن بلغور‌ها زیاد خواهد شد. بعد از ۲ ساعت، در قابلمه را باز کنید و کاچی را هم بزنید. کاچی بلغور باید بافتی شبیه به فرنی پیدا کرده باشد. کاچی را داخل ظرف مورد نظر سرو کنید و تا کاملا داغ است، باقی کره را روی آن بگذارید تا کره با حرارت کاچی، ذوب شود. بعد از کره، کشک و پونه را به کاچی بلغور اضافه کنید و تمام. خوراک گرم و لذیذ شما آماده است.

نکته:

میزان کره، کشک و پونه خشک می‌تواند براساس ذائقه شما، کم یا زیاد بشود. شما می‌توانید به جای آب سرد از آب قلم هم استفاده کنید.

 

 


برچسب ها: طرز تهیه غذا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *