صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روش‌های ضدعفونی و براق کردن ظروف چوبی آشپزخانه

۰۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۱۳۸۵
امروزه ظروف چوبی آشپزخانه بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد که البته تمیز کردن و براق کردن این ظروف هم دشوار است، برای ضدعفونی و براق کردن ظروف آشپزخانه باید از روش‌های مناسب استفاده کرد.

_ نمناک نوشت: ظروف چوبی اخیرا به محبوبیت زیادی رسیده اند و بسیار مورد استفاده قرار می ‎گیرند، اما با این حال، این نوع ظروف نیازمند مراقبت متفاوتی نسبت به سایر انواع ظروف هستند. در صورتی که مراقبت‌های لازم از این نوع ظروف را به عمل آورید، می ‎توانید آن‌ها را برای مدتی طولانی تری مورد استفاده قرار دهید. در این قسمت به ارائه راهکار‌های مناسبی به منظور ضدعفونی و نگهداری از ظروف چوبی خواهیم پرداخت.

روش ۱:شستشو با آب و صابون

۱. با استفاده از یک اسفنج نرم و مرطوب و مقداری صابون، ظروف چوبی خود را تمیز کنید و از استفاده از اسفنج‌های زبر و سخت خودداری کنید، زیرا این گونه اسفنج‌ها به سطح ظروف چوبی آسیب وارد می ‎کنند.

از نگه داشتن ظروف چوبی زیر آب شیر و یا فرو کردن آن درون سینک پر از آب خودداری کنید، زیرا این نوع ظروف به سرعت آب را به خود جذب کرده و آسیب خواهند دید. به همین دلیل توصیه می ‎شود از شستشوی ظروف چوبی در ماشین ظرفشویی نیز خودداری کنید.

۲. پس از این که کاسه را با اسفنج نرم و صابون به خوبی تمیز کردید، ظرف مورد نظر را با آب داغ شستشو دهید. باز هم تاکید می ‎کنیم که از فرو کردن ظروف چوبی در آب خودداری کنید و تا جای ممکن در عرض چند ثانیه شستشو ظرف چوبی مورد نظر را با آب داغ به اتمام برسانید که در غیر اینصورت ظرف مورد نظر پوسته پوسته خواهد شد.

۳. پس از اتمام شستشو، ظرف چوبی خود را با استفاده از یک حوله تمیز و خشک پاک کنید. از آن جایی که ظروف چوبی، آب را به راحتی به خود جذب می ‎کنند، مقداری از رطوبت بر روی ظرف باقی خواهد ماند، اما با این حال با فشار دادن حوله بر روی آن، قادر به از بین بردن مقدار رطوبت بیشتری از روی آن خواهید بود.

۴. پس از خشک کردن ظروف چوبی با حوله، آن‌ها را بر روی استند خشک کن قرار داده و اجازه دهید تا زمانی که به طور کامل خشک شود، بر روی استند باقی بماند.

از قرار دادن ظروف چوبی خشک نشده درون کابینت‌ها خودداری کنید، چرا که این امر از خشک شدن کامل آن جلوگیری کرده و باعث ایجاد شدن کپک بر روی آن‌ها خواهد شد.

روش ۲:از بین بردن لکه‌های موجود بر روی ظروف چوبی و ضدعفونی کردن آن

۱. هر از چند گاهی به منظور تمیز کردن عمقی ظروف چوبی خود مقداری نمک دانه درشت را با آب لیمو مخلوط کرده و بر روی آن بمالید. آب لیمو به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده شناخته شده و نمک باعث ایجاد سایش جزئی بر روی ظرف چوبی خواهد شد و همچنین می ‎توانید به جای نمک از آهک نیز استفاده کنید.

پس از ضدعفونی کردن ظروف چوبی خود با نمک و آب لیمو، آن را با اسفنج خیس و صابون به همان طریقه‌ای که در روش ۱ به شما ارائه شد، شستشو دهید.

۲. راهکار دیگر به منظور ضدعفونی کردن ظروف چوبی آشپزخانه، مالش دادن آن با اسفنج و مخلوط سه قاشق غذاخوری سرکه سفید و یک فنجان آب گرم است. اجازه دهید سرکه به مدت ۵ دقیقه بر روی ظرف چوبی باقی بماند و سپس آن را با روش استاندارد شستشو داده و خشک کنید.

خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی سرکه سفید به از بین رفتن باکتری‌های موجود در آن کمک می‎ کند. ضدعفونی کردن ظروف چوبی معمولا بعد از هر پنج دفعه استفاده از آن‌ها توصیه می ‎شود.

۳. معمولا بعد از استفاده طولانی مدت از ظروف چوبی لایه‌ای پوسته پوسته بر روی آن‌ها ایجاد خواهد شد. به منظور از بین بردن این لایه، با استفاده از یک کاغذ سمباده، سطح ظروف چوبی خود را مالش دهید و در صورتی که تنها بخشی از قسمت‌های ظرف چوبیتان پوسته پوسته شده است، تنها همان قسمت را با سمباده مالش دهید و به یاد داشته باشید که شما تنها خاستار از بین رفتن لایه پوسته پوسته بر روی ظرف چوبیتان هستید، بنابراین از اعمال فشار بیش از حد بر روی آن با سمباده خودداری کنید که در غیر اینصورت احتمال آسیب رسیدن به چوب وجود خواهد داشت.

روش ۳:نگهداری از ظروف چوبی

۱. ظروف چوبی معمولا بعد از مدتی استفاده، خشک شده و ترک می‎ خورند. برای جلوگیری از این اتفاق، روغن معدنی مخصوص ظروف آشپزخانه تهیه کنید و در هنگام خرید این نوع روغن معدنی دقت کنید که مخصوص ظروف آشپزخانه و تخته‌های چوبی باشد و در صورتی که این نوع روغن را پیدا نکردید، از روغن‌های معدنی سفید استفاده کنید، زیرا این مواد به اندازه‌ی کافی تصفیه شده اند.

۲. با استفاده از حوله‌های کاغذی، ظروف چوبی خود را به روغن معدنی آغشته و همه‌ی قسمت‌های آن را پوشش دهید و از مالش ظروف خود با روغن زیاد خودداری کرده و در صورت لزوم از چندین حوله کاغذی برای انجام این کار استفاده کنید. بسته به میزان استفاده از ظروف چوبیتان هر دو ماه یک بار و یا حداقل دو بار در سال، آن‌ها را با روغن معدنی مالش دهید.

۳. پس از اتمام این کار ظروف چوبی خود را بر روی پیشخوان و یا میز آشپزخانه قرار داده و اجازه دهید به مدت حداقل ۳۰ دقیقه و حداکثر یک روز، روغن معدنی بر روی ظروف چوبی باقی بماند، زیرا این امر به ماندگاری بیشتر این نوع ظروف کمک می‎ کند، اما با این حال اجازه ندهید که روغن به مدت طولانی تری بر روی این ظروف باقی بماند.

۴. پس از گذشت حداکثر یک روز با استفاده از حوله کاغذی دیگری باقی مانده روغن معدنی بر روی ظروف چوبی خود را از بین ببرید و آن‌ها را درون کابینت قرار دهید. از آن جایی که این نوع روغن مخصوص ظروف آشپزخانه است، خطری برای سلامتی انسان نخواهد داشت.

نکته:برای ماندگاری بیشتر ظروف چوبی خود از قرار دادن آن‌ها درون فر و یا مایکروفر خودداری کنید، زیرا گرمای زیاد باعث تخریب این نوع ظروف خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *