طرز تهیه خورش ریحان مخصوص به سه روش متفاوت
_ بیتوته نوشت: خورش ریحان یک خورش خوشمزه و متفاوت است که ارزش امتحان کردن را دارد. اگر میخواهید یک خورش جدید را امتحان کنید، خورش ریحان گزینه خوبی برای شماست. پخت این خورش بسیار راحت است و به علاوه میتوانید متناسب با سلیقه خودتان خورش ریحان را با گوشت مرغ یا گوشت گوسفند بپزید و حتی از بادمجان در کنار خورش استفاده نمایید.
خورش ریحان
مواد لازم خورش ریحان
گوشت گوسفندی ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب نارنج ۱ قاشق غذاخوری
ریحان ۳۰۰ گرم
نعناع ۱۰۰ گرم
تره ۱۰۰ گرم
گشنیز و جعفری ۴۰۰ گرم
برنج ۴ پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه خورش ریحان
برای شروع پخت خورش ریحان خوشمزه، پیاز را نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید.
کمی روغن حیوانی در قابلمه ریخته و گوشت را که به صورت قیمهای تکه شده درروغن حیوان تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
فلفل زردچوبه و پیاز داغ را به گوشت بزنید و مخلوط کنید.
به مقدار کافی آب به قابلمه اضافه کنید و ۲ ساعت و نیم اجازه دهید گوشت روی حرارت ملایم بپزد.
سبزی خورش ریحان را خرد کنید.
تابه را روی حرارت بگذارید تا داغ شود و سپس سبزیها را تفت دهید تا آبش کشیده شود. کمی روغن به سبزیها اضافه کرده و سرخشان کنید.
نمک و رب نارنج را اضافه کرده و مخلوط کنید.
سبزی را به قابلمه اضافه کنید و صبر کنید خورش جا بیوفتد و روغن بیندازد.
برنج را که از شب قبل در آب نمک خیسانده اید را در در قابلمهای دیگر ریخته و ۲.۵ برابر آب و نمک اضافه کنید و بپزید.
وقتی آب برنج کشیده شد، کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا حرارت ملایم برنج دم بکشد.
خورش ریحان و بادمجان
مواد لازم خورش ریحان و بادمجان
ران گوسفند یا گوساله ۴۰۰ گرم
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز نگینی خردشده ۱ عدد
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
سبزی خردشده ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش تازه ۲ قاشق غذا خوری
بادمجان ۴ عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه خورش ریحان و بادمجان
سبزی خورش ریحان را خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود سپس سرخ کنید و کناری بگذارید.
پیاز را خرد کرده با کمی روغن تفت دهید تا رنگش روشن شود، گوشت خرد شده را اضافه کرده و رویش زردچوبه و فلفل بپاشید و گوشت را تفت دهید تا رنگش تغییر کن.
سبزی سرخ شده را اضافه کرده مخلوط کنید.
به مقدار لازم آب گرم به خورش اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و به روغن بیوفتد.
بادمجانها را پوست بگیرید و نمک بزنید تا تلخی شان گرفته شود سپس بشویید و خشک کنید و سرخ کنی.
یک ربع مانده به آخر پخت خورش، نمک و آبلیمو و بادمجان را اضافه کنید.
در صورت تمایل میتوانید بادمجان را هنگام سرو روی ظرف خورش بگذارید.
خورش ریحان با مرغ
مواد لازم خورش ریحان با مرغ
مرغ ۴ تکه
بادمجان ۴ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
ریحان ۲۰۰ گرم
گشنیز ۱۰۰ گرم
جعفری ۱۰۰ گرم
نعنا ۵۰ گرم
تره ۵۰ گرم
آب لیموترش تازه یا آب نارنج ۲ قاشق سوپ خوری
زعفران دم کرده
۳ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
فلفل سیاه ۱ قاشق چای خوری
زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه خورش ریحان با مرغ
پیاز را خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
تکههای مرغ را اضافه کرده و تفت دهید تا رنگش عوض شود.
زردچوبه و فلفل سیاه را اضافه کرده مخلوط کنید.
سبزی خورش ریحان را خرد کرده و در تابهای دیگر ۵ دقیقه تفت دهید و به مرغ اضافه کنید.
۲ لیوان آب جوش در قابلمه بریزید و در قابلمه را ببندید و حدود ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.
در صورت تمایل به استفاده از بادمجان در خوش، بادمجانها را پوست گرفته و حلقه کنید و سرخ کنید.
۲۰ دقیقه قبل از اتمام پخت، نمک را اضافه کنید.
۱۰ دقیقه آخر آب لیموترش یا آب نارنج اضافه کنید.
وقتی خورش جا افتاد، شعله را خامش کنید و زعفران دم کرده را اضافه نمایید و خورش را در بشقاب بکشید و بادمجان سرخ شده را دورش بچینید.