صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دستیابی ایران به فناوری حفظ جان انسان‌ها در زلزله

۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۲:۲۸
کد خبر: ۷۹۰۹۵۹
یکی از روش‌های جدید پیشگیری از تخریب و تلفات زلزله، فناوری "میراگر ویسکوز" است، ایران به عنوان یکی از ۱۰ کشور زلزله‌خیز جهان در جمع ۹ کشور دارای این فناوری قرار گرفت.

- تسنیم نوشت:

فناوران یکی از شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به دانش بومی طراحی و ساخت "میراگر ویسکوز" دست یافتند.

به کمک این فناوری می‌توان علاوه بر حفظ جان انسان‌ها هنگام وقوع حوادثی از جمله انفجار و زمین‌لرزه، تاب‌آوری لرزه‌ای کل شهر را ارتقا داد؛ ایران نهمین کشوری است که به این فناوری دست پیدا کرده است و مهندسان ایرانی این وسیله را برای 25 سال ضمانت کردند. تست‌های میراگر ویسکوز نیز در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله انجام شده است.

ایران جزو 10 کشور زلزله‌خیز جهان است و یکی از روش‌های جدید پیشگیری از تخریب و تلفات زلزله،‌ فناوری "میراگر ویسکوز" است که مانند کمک فنر ضربات ناشی از زمین‌لرزه را کاهش داده و ارتعاشات سازه را مستهلک می‌کند. این سیستم می‌تواند عمر مفید سازه‌های دریایی شرکت‌های نفتی را که در معرض میلیون‌ها سیکل موج قرار می‌گیرند  تا دوبرابر افزایش دهد.

"سیدامین موسوی" سازنده این محصول گفت: محصولی که تولید کرده‌ایم "میراگر ویسکوز" نام دارد که میراگر به معنای میراکننده یا مستهلک‌کننده است که در این محصول خاص به میراکنندگی ارتعاشات ساختمان اطلاق می‌شود؛ زمانی که این محصول در ساختمان نصب می‌شود باعث می‌شود که ارتعاشات ناشی از هر نوع بار دینامیکی از جمله زلزله،‌ باد، انفجار و هر نوع بار دینامیکی مستهلک شود و به این ترتیب هم اجزای سازه‌ای و هم اجزای غیرسازه‌ای ساختمان در برابر آن بار دینامیکی محفوظ بمانند.

"رضا اسفندیاری" از دیگر سازندگان این دستگاه تشخیص زلزله گفت: میراگر ویسکوز از چند بخش تشکیل شده است که یک بخش آن از فولادهای آلیاژی با گریدهای خاص، بخشی دیگر از پلیمرها و مواد پلیمری و بخشی دیگر نیز از روغن‌ها و گریدهای خاصی از روغن است که اینها ترکیب شده و به یک نسبتی  درون میراگر قرار می‌گیرند که مجموع همه این موارد "میراگر ویسکوز" را تشکیل می‌دهد.

وی گفت: میراگرهای ویسکوز هم برای ساختمان‌های موجود مثل بیمارستان‌ها یا مراکز مهم قابل اتفاده است و هم برای ساختمان‌هایی که در حال طراحی هستند و  مزیتی که برای ساختمان‌های در حال طراحی دارند این است که باعث کاهش وزن سازه می‌شوند اما برای ساختمان‌های موجود باعث بهبود عملکرد لرزه‌ای آنها خواهند شد و در زمان زلزله باعث می‌شود که اجزای اصلی ساختمان و اجزای غیرسازه‌ای از آسیب‌های زلزله در امان بمانند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *