صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا برخی از بیماران کرونایی حس بویایی خود را از دست می‌دهند؟

۰۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۳:۰۴
کد خبر: ۷۹۰۸۲۶
متخصصان می‌گویند کاهش حس بویایی و چشایی بر اثر کرونا با ژنتیک بیمار مرتبط است.

_ ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس نوشت: کاهش حس چشایی و بویایی یکی از مهمترین عوارض ابتلا به کروناست. محققان یک شرکت بیوتکنولوژی به نام ۲۳ andMe در کالیفرنیا برای یافتن دلیل این عارضه، ژنوم بیش از ۷۰ هزار بزرگسال را در آمریکا و انگلیس بررسی کردند تا ژن‌های مرتبط با کاهش حس بویایی و چشایی مرتبط با عفونت را شناسایی کنند.

در این مطالعه بخشی از ژنوم مرتبط با چشایی و بویایی در افراد آلوده و غیر آلوده مقایسه شد. محققان دو ناحیه را در کروموزوم شماره چهار شناسایی کردند که نزدیک به دو ژن UGT ۲ A ۱ و UGT ۲ A ۲ قرار دارد. این دو ژن با حس بویایی مرتبط هستند. ادامه مطالعات نشان داد افرادی که دارای این واریانت‌های ژنتیکی هستند، ۱۱ درصد بیشتر در معرض کاهش حس چشایی و بویایی ناشی از عفونت کرونا قرار دارند.

هنوز مشخص نیست که ویروس SARS-CoV-۲ چگونه با آنزیم‌های مرتبط با این دو ژن تعامل می‌کند. مطالعات قبلی نشان داده بود ویروس سلول‌هایی به نام sustentacular را آلوده می‌کند که در پردازش بو نقش دارند. گام بعدی بررسی تفاوت در آنزیم‌های تولیدشده توسط افرادی با چنین واریانت‌های ژنتیکی است تا مشخص شود چگونه با این سلول‌ها تعامل می‌کنند.

نتایج این مطالعه در نشریه Nature Genetics منتشر شده است.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


برچسب ها: کرونا حس بویایی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *