صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقال تجربه کاتالیزور حل مشکلات شهری است

۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۰:۰۱
کد خبر: ۷۹۰۷۰
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، انتقال تجربه را کاتالیزور حل مشکلات شهری دانست و گفت: شایسته است کشورها و شهرهای همگن و همتراز با مسائل و مشکلات مشابه از تجربیات مثبت و منفی یکدیگر در مسائل شهرسازی بهره لازم را ببرند.
به گزارش گروه اجتماعی ، عبادالله فتح اللهی در افتتاحیه کارگاه سه روزه آموزشی "تاب آوری شهری و بهبود سکونت گاه های انسانی، مدیریت خطر بلایا و محیط ساخته شده" که به همت سازمان نوسازی و با همکاری سازمان اسکان بشر ملل متحد برگزار می شود، ضمن خیرمقدم به حاضرین در این جلسه ابراز امیدواری کرد که بتوان با تعامل، همفکری و همزبانی بخشی از تجربیات ارزشمند موجود در جوامع مختلف را در مسیر اصلاح فرآیند نوسازی بکار گرفت.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با بیان این که جوامع بشری علیرغم اختلافات جغرافیایی، فرهنگی، قومی، سلایق زیستی و غیره دارای مشترکاتی با یکدیگر هستند، اظهار کرد: شایسته است کشورها و شهرهای همگن و همتراز با مسائل و مشکلات مشابه از تجربیات مثبت و منفی یکدیگر در مسائل شهرسازی بهره لازم را ببرند.

فتح اللهی برگزاری این کارگاه آموزشی سه روزه را فرصت مغتنمی برای تبادل اطلاعات و تجربیات متخصصان و کارشناسان حوزه شهری با سوابق فعالیت های داخلی و خارجی دانست و عنوان کرد: امید است با به کارگیری تجربیات ارزشمند در سیاست ها، روش ها و رویکردهای نوسازی بافت های فرسوده شهری، بتوان برای ارتقاء سطح کیفی زندگی شهروندان بهره گرفت.

وی با اشاره به تکثیر و تغییر جمعیت در شهرها و همچنین فرسودگی کالبدی شهری، خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف برای رفع معضلات و مشکلات شهری تدابیر و تصمیات متفاوتی را اتخاذ می کنند که این امر منجر به کسب تجربیات گوناگون می شود؛ گرچه بخشی از این تجربیات مختص نوع فرهنگ، مسائل اجتماعی، اقتصادی همان شهر است اما بخش دیگری از این تجربیات قابل انتقال به شهرهای دیگر با مسائل و مشکلات مشابه است.

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران، انتقال تجربیات را کاتالیزور حل مشکلات شهری دانست و گفت: از آنجایی که حوادث و بلایای طبیعی همچون سیل، زلزله، طوفان و غیره هر لحظه می تواند اتفاق بیفتد، برگزاری این دوره های آموزشی بسیار مهم و سرنوشت ساز برای حل مسائل و مشکلات شهری است.

فتح اللهی در خاتمه سخنان خود ابراز امیدواری کرد که برگزاری کارگاه آموزشی سه روزه تاب آوری شهری و بهبود سکونت گاه های انسانی، مدیریت خطر بلایا و محیط ساخته شده بتواند به مدلی گسترده و همه جانبه تبدیل شود تا بتوان در حداقل زمان از حداکثر تجربیات شهرهای مختلف بهره مند شد و این تجربیات را برای ارتقاء سطح کیفیت زندگی شهروندان تهرانی بکار گرفت.

در ادامه این جلسه سیامک مقدم، رئیس برنامه اسکان بشر ملل متحد (un-habitat) ضمن تقدیر و تشکر از سازمان نوسازی برای برگزاری کارگاه های آموزشی، یادآور شد: این اولین دوره آموزشی در کشور جمهوری اسلامی ایران بعد از قریب به 6 سال است که امیدواریم بتوانیم با برگزاری این دوره ها، اقدامی برای شهروندان آسیب پذیر ساکن در بافت های فرسوده شهری انجام دهیم و همکاری مسئولین رده های مختلف کشور را در این خصوص جلب نماییم.

رئیس برنامه اسکان بشر ملل متحد تصریح کرد: پس از زلزله های رودبار، منجیل و بم اقدامات متعددی توسط نهادهای مختلف از جمله بنیاد مسکن، مؤسسه زلزله شناسی، ژئوفیزیک، دانشگاه ها و غیره انجام شده است اما این اقدامات در قبال ریسک بسیار بالای وقوع بلایای طبیعی در کشور ما کافی نمی باشد.

مقدم در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت رسیدن به خودباوری و اعتماد و اتکا به نفس برای حل مشکلات شهری تأکید کرد و توضیح داد: هر کشوری می بایست مسائل و مشکلاتش را با اعتماد و اتکا به خود برطرف کند اما می توان برای ارتقاء سطح دانش علمی در مسائل شهری از تجارب سایر کشورها که دارای شرایط و پیشینه تاریخی نزدیکتری به کشور ما هستند نیز بهره جست تا فرآیند اتکا به خود را تقویت کرده و مشکلات شهروندان ساکن در بافت های ناپایدار و فرسوده شهری را برطرف کنیم.

محمت امین اکدوغان، معاون دفتر اسکان بشر ملل متحد نیز در این جلسه تصریح کرد: ما نمی توانیم دنیا را در این کارگاه آموزشی سه روزه تغییر دهیم، فقط می خواهیم به فکری جامع و هدفی جامع و واحد دست پیدا کنیم.

معاون دفتر اسکان بشر ملل متحد با بیان این که جهان نیز مانند جسم و وجود ما نعمتی است که به ما اعطا شده، گفت: ما در قبال این نعمت مسئول هستیم؛ مسئول خودمان، شهرمان و شهروندانی که تحت تأثیر تصمیمات ما قرار دارند و اینجاست که تاب آوری شهری و توسعه پایدار مطرح می شود و این امر که ما چگونه می توانیم مسئولیتی را که در این زمینه داریم رهبری کنیم.

اکدوغان اظهار کرد: در دنیای امروز ما خطراتی مثل سیل، زلزله، تغییرات آب و هوایی، مسائل و بحران های زیادی اتفاق می افتد که شرایط را برای مردم سخت تر می کند ولی بسیاری از این مسائل به خودی خود باعث خسارت نبوده اند بلکه دلیل اصلی آن اشتباهات و خطاهایی است که از طرف مهندسین و یا کارشناسان اجرایی به وجود آمده است.

وی در خاتمه خاطرنشان کرد: در این کارگاه سه روزه دور هم جمع می شویم تا در خصوص انجام مسئولیت مان به همفکری برسیم و آگاه شویم که به عنوان مهندسین و کارشناسان حوزه شهری در قبال مسائل و بحران ها چه وظایفی را باید ایفا کنیم و چه راه حل هایی را برای ادامه مسیرمان داشته باشیم.

شایان ذکر است آگاه ساختن شرکت کنندگان از پروسه­ های بهبود وضعیت سکونتگاه ها در شهر های تاب آور، باز آفرینی، معرفی فرآیند تاب آوری شهری، مقاومت ، ایستادگی و قابلیت سازگاری، تشریح تاب آوری اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی، درک و شرح مفاهیم کلیدی کاهش خطر بلایا و تاب آوری شهری، درک چگونگی استفاده از مشارکت مردم در کاهش خطر بلایا، درک ارتباط بین بلایا و توسعه، درک ارتباط بین مدیریت خطر و تاب آوری شهری، درک و درنظر گرفتن روند در حال تغییر و الگوهای خطر بلایا به عنوان چالش مهم توسعه، درک و تبیین تحول کاهش خطر بلایا (DRR) ، ابزارها (و راهکارها)ی بین المللی و رویکرد هبیتات در مدیریت خطر بلایا (DRM) و تاب آوری شهری از جمله اصلی ترین اهداف برگزاری این دوره های آموزشی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *