صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آخرین اخبار فرهنگ و هنر در روزی که گذشت

۲۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۶:۰۱
کد خبر: ۷۹۰۶۱۵
بیست و نهمین روز از دی ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین اظهار نظر شیرین یزدان بخش درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد.

- بیست و نهمین روز از دی ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین اظهار نظر شیرین یزدان بخش درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر اشاره کرد.

شیرین یزدان بخش در گفت‌وگو با میزان، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر چندین پیشنهاد برای بازی در سینما دارم و مشغول مطالعه فیلمنامه آنها هستم، آثار خوبی هستند و به احتمال فراوان اکثرا با شروع سال جدید کلید بخورند. 

وی در همین رابطه اضافه کرد: درست است که هیچگاه خودم را بازیگر نمی‌دانم اما نکته اینجاست که وقتی تجربه بازیگری را پشت سر می‌گذارید حتی اگر بخواهید آن را کنار بگذارید بعد از چند وقت دلتنگ آن خواهید شد. برای من هم وضع به همین صورت است.

بازیگر فیلم «بوسیدن روی ماه» در همین راستا افزود: بازیگری راه سختی است که هرکسی توان و تحمل آن را ندارد، به تمرین و ممارست زیاد نیاز دارد، این طور نیست که بتوان یک شبه نام‌مان را بازیگر بگذاریم، شاید بتوان در یک فیلم یا چند اثر را بازی کرد اما بازیگر شدن به معنای واقعی یک پروسه طولانی مدت است. به بلوغ نیاز دارد و باید بدانیم چرا در این راه قدم برمی داریم.

وی با اشاره به رونق تئاتر در ماه گذشته افزود: با توجه به بهتر شدن وضعیت بیماری کرونا خدا را شکر می کنم که وضع تئاتر هم خوب شده و شخصا بعد از دو سال دوباره شروع به تماشای تئاتر کرده‌ام، هر بار که به سالنهای تئاتر می روم شاهد بازگشت مخاطب و رونق سالنها هستم، به نظرم این یک موهبت است که ما بار دیگر می توانیم تماشای تئاتر از نزدیک را لمس کنیم.

بازیگر برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: امیدوارم این مسیر در سینما هم ادامه پیدا کند، امسال تا جایی که شنیدم فیلمها خوب فروخته اند، البته تنها چند فیلم را دیدم اما به احتمال فراوان با فرارسیدن جشنواره فیلم فجر به تماشای اکثر آثار می نشینم. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

احتمال پایان ناکامی «جواد عزتی» در جشنواره فیلم فجر ۴۰

 - چهلمین جشنواره فیلم فجر پس از گذار از بیش از دو سال دوران اوج کرونا می‌تواند شورعی تازه برای سینمای کشور باشد، سینمایی که طی این سال‌های کرونایی مشکلات فراوانی تجربه کرد و در عرصه تولید و پخش به نوعی بحران تازه‌ای را پشت سر گذاشت. 

با شروع واکسیناسیون در سال ۱۴۰۰، بازگشایی سینما‌ها و پس از آن اعلام فروش صد در صد ظرفیت سالن‌های نمایش، هنر هفتم نفس تازه‌ای کشید و همین عاملی بود تا اهالی سینما به برگزاری با شکوه چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر امیدوار شوند.

از سوی دیگر تلفیق دوباره جشنواره جهانی و ملی فیلم فجر گامی مثبت و رو به جلو برای برگزاری قدرتمند چهلمین دوره از مهمترین رویداد سینمایی کشور بود، با شنیدن این اخبار و رونق دوباره سینماها، اخبار مربوط به ساخت آثار سینمایی و فرستادنشان به جشنواره فیلم فجر هم قوت گرفت. 

کارگردانان مختلفی برای حضور در چهلمین دوره از جشنواره فیلم فجر اعلام آمادگی کردند که از جمله می‌توان به محمدحسین مهدویان، بهروز شعیبی، منیر قیدی، مرتضی علی عباس میرزایی، مسعود کیمیایی و دیگر کارگردانان جوان سینما اشاره کرد.  

با اعلام رسمی آثار منتخب باری حضور در چهلمین جشنواره فیلم فجر حال باید منتظر برگزاری مهمترین رویداد سینمایی کشور ماند تا ببینیم کدام کارگردان و آثار می توانند به عنوان شگفتی سازان جشنواره فیلم فجر معرفی شوند. 

جواد عزتی بازیگر مطرح این روزهای سینما، تلویزیون و نمایش خانگی با وجود تمام موفقیت خود در جذب مخاطب و همچنین جذب گیشه از جمله بازیگرانی است که همچنان در حسرت به دست آوردن سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر است. 

عزتی تاکنون سه بار نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شده اما هیچگاه این جایزه را به خانه نبرده است، وی برای فیلم‌های ماجرای نیمروز، ماجرای نیمروز-رد خون و آتابای نامزد دریافت سیمرغ بلورین بازیگر مرد جشنواره فیلم فجر شده اما هنوز در کسب نهایی این جایزه ناکام مانده است. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

سهراب: «لایه‌های دروغ» آخرین کار من نیست/سینمای اکشن کشور را احیا می‌کنم

رامین سهراب در گفت‌وگو با میزان، پیرامون حضور خود در چهلمین جشنواره فیلم فجر گفت: در ابتدا این را بگویم همینکه در اولین حضورم در کشور توانستم با فیلمم راهی جشنواره فیلم فجر بشوم برایم افتخار است، مهم نیست که چه اتفاقی در بخش جوایز خواهد افتاد، همینکه بتوانم فیلمم را برای مخاطب ایرانی نمایش دهم خودش به نوعی برایم حکم جایزه را دارد.  

وی در همین راستا ادامه داد: خوشحالم که فیلم «لایه‌های دروغ» نماینده سینمای اکشن در چهلمین جشنواره فیلم فجر است، امیدوارم اتفاقات خوبی در جشنواره برای این اثر بیفتد، این فیلم با زحمت بسیار زیادی ساخته شده و به همین دلیل آرزو دارم تا کار آن طور که حقش است دیده شود. 

کارگردان فیلم «لایه‌های دروغ» درباره نزدیک بودن این فیلم به سینمای اکشن جهان افزود: من خارج از کشور تحصیل کردم و با سینمای روز اکشن آشنا هستم، ما سعی کردیم در فرمول فیلمبرداری، رنگ، چیدمان سکانس‌ها و همه زوایا اثر را به عنوان یک اکشن استاندارد پیش روی مخاطب بگذاریم. البته برخی امکانات سینمای اکشن در کشور وجود نداشت و من برای تکمیل آن سعی کردم از بخش جهانی برای تقویت اثر استفاده کنم. 

وی درباره احتمال مقایسه شدن فیلم «لایه‌های دروغ» با آثار اکشن هالیوودی اظهار کرد: من از مقایسه نمی‌ترسم، اما اگر مخاطب خواست این فیلم را با فیلمی همچون «سریع و خشن» مقایسه کند این نکته را در ذهن داشته باشد که فیلمی این چنین با بودجه دویست میلیون دلار ساخته شده و بودجه فیلم «لایه‌های دروغ» در حد یک فیلم کوتاه بوده است. مطمئن باشید اگر از آن بودجه بزرگ ده میلیون دلار هم به من بدهند فیلمی در حد و اندازه سینمای اکشن جهان خواهم ساخت. 

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

مولایی: فضای مجازی امروزه بهترین مکان برای معرفی و تبلیغ کناب است

زینب مولایی در گفت‌وگو با میزان پیرامون افزایش سرانه مطالعه در کشور گفت: سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است با افزایش مشکلات اقتصادی خرید کتاب و توجه به مطالعه نیز از اولویت‌ها خارج شده است و از این رو کاهش سرانه مطالعه نسبت به سال‌های گذشته کاهش بیشتری داشته است.

وی ضمن یادآوری بر تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون مطالعه بیان کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی‌های خود با اهالی فرهنگ همواره اهمیت مطالعه و زمینه سازی برای این مهم را یادآوری و متذکر شده‌اند لذا باید توجهی ویژه به این مهم داشته باشیم.

مولایی نقش خانواده در ترویج فرهنگ مطالعه را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: خانواده نخستین کانونی است که هر فرد در آن رشد می‌کند و بعد از آن مدرسه و جامعه هستند که بیشترین تاثیر را بر ساختار ذهنی و اجتماعی افراد دارند لذا مطالعه والدین و افراد خانواده سبب می‌شود کتاب و کتاب خوانی به عنوان بخشی از ساختار ذهنی فرد بدل شود و لزوم وجود مطالعه در زندگی فرد تا حدود زیادی در این دوران پایه گذاری شود مدرسه نیز در درونی شدن فرهنگ مطالعه نقشی موثر دارد مطالعه کتاب‌های غیر درسی برای بچه‌ها بسیار مهم بوده و آنان را به سمت علاقمند شدن به کتاب و کتابخوانی هدایت می‌کند.

نویسنده کتاب «قاسم حاج قاسم» با اشاره حضور کتاب در سبد کالای خانوار ابراز کرد: کتاب به عنوان یکی از کالا‌های ضروری و عناصر مهم برای زندگی افراد محسوب می‌شود از سوی دیگر به گفته جامعه شناسان کتاب غذای روح است اگر با چنین دیدگاهی به کتاب نگاه شود قطعا به عنوان کالای اولیه در سبد خانواده قرار خواهد گرفت و این امر باید همواره مورد توجه قرار بگیرد.

*** ضرورت برگزاری نمایشگاه‌های کتاب

وی به نقش نمایشگاه‌ها در افزایش سرانه مطالعه اشاره و اظهار کرد: برنامه‌های فرهنگی همانند برگزاری نمایشگاه‌های فیزیکی و یا مجازی ارزشمند است، زیرا عموما تبلیغات‌ها برای کتاب و کتاب خوانی را در بر دارد و جذابیت‌های فراوانی را در جهت معرفی کتاب‌ها به همراه می‌آورد و این یعنی متوجه کردن جامعه به سوی ارزش مطالعه، اگرچه مدت زمانی محدود دارد، ولی باز هم می‌تواند راهبردی باشد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *