صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خطرات قاچاق گوسفند از "افغانستان" به ایران

۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۶:۲۶
کد خبر: ۷۹۰۵۹
خبرگزاری میزان - قاچاق دام علاوه بر اینکه به بهداشت و سلامت مردم لطمه وارد می‌کند، از لحاظ اقتصادی نیز کشورهای مبدا را دچار تزلزل می‌سازد.
به گزارش گروه فضای مجازی ؛ قاچاق دام زنده از کشورهای مرزی چون افغانستان و پاکستان به ایران موضوع جدیدی محسوب نمی‌شود اما شدت گرفتن این موضوع همزمان با نزدیک شدن به عید سعید قربان هرساله دو چندان می‌شود.
 
شاید بتوان گوشت گوسفند ایرانی را به دلیل استفاده این چهارپا از انواع علوفه تازه و طبیعی مراتع سرسبز کشورمان، با کیفیت‌ترین گوشت قرمز در بین کشورهای منطقه به شمار آورد و از سوی دیگر سایر دام‌ها در کشوهای هم جوار، به دلیل تغذیه نامناسب، قیمتی ارزان‌تر داشته که در همین راستا تبعات دو چندانی برای کشورهای وارد کننده به دنبال دارد.
 
این در حالی است که قاچاق دام از کشورهای مرزی به یکی از معضلات چند سال اخیر تبدیل شده است که برای کشورهای مقصد به شدت زیان بار است و به ویژه از نظر بهداشتی نگرانی‌هایی را هم در راستای گوشت ناسالم به همراه خواهد داشت.
 
قاچاقچیان دام، چهارپایان را از مناطق غربی افغانستان به طور گسترده‌ای خریداری کرده و به ایران قاچاق می‌کنند و عمده این دام‌ها از مرز نیمروز در جنوب غرب افغانستان وارد ایران می‌شود.
 
قاچاق دام علاوه بر اینکه به بهداشت و سلامت مردم لطمه وارد می‌کند، از لحاظ اقتصادی نیز کشورهای مبدا را دچار تزلزل می‌سازد.
 
از سوی دیگر دام‌های آلوده از طریق مرز‌ها وارد شده و بدون هیچ نظارتی در کشتار، لاشه آن‌ها به سراسر کشور فرستاده می‌شود و در بسیاری از موارد دام‌های زنده با وجود آلودگی، وارد گله دامداران شده و از این طریق سبب شیوع بیماری در کشور و زیان دامداران می‌شوند.
 
کمااینکه باید گفت بخشی از بهداشت و سلامت جامعه در گرو تامین موادغذایی سالم است و بار‌ها به مسئولان وزارت جهادکشاورزی و سازمان دامپزشکی تذکرات لازم در راستای حساسیت و جدیت بیشتری نسبت به واردات گوشت، مطرح شده است.
 
هرچند که طی یکی دو سال اخیر با هشدار نسبت به خطرات موجود در این زمینه، برنامه ریزی‌هایی از سوی نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های دولتی در جهت کنترل قاچاق دام زنده در آستانه عید قربان صورت گرفته است اما به نظر می‌رسد که لازم بوده برنامه ریزی‌ها شکل جدی تری به خود بگیرد چراکه اقدامات قبلی پاسخگوی مشکلات نبوده و تنها تا حد محدودی از قاچاق دام زنده جلوگیری به عمل آمده است.
/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *