صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همگرایی ایران، روسیه و چین برای مقابله با چالش‎های جهان

۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۳:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۹۰۵۷۷
روسیه، چین و ایران برای مقابله با آمریکا می‌توانند جبهه‌ای مستحکم را تشکیل دهند.
آمریکا پس از فروپاشی شوروی سابق برای چند صباحی نفس راحت کشید، اما دیری نپایید که روسیه خود را بازشناخت و پس از «گورباچف» و «یلتسین»، توانست قدرت خود را بازیابد و در صحنه بین الملل تاثیر گذار باشد.
 
روسیه هم اکنون به دنبال همگرایی و همفکری با دیگر کشور‌هایی است که اشتراکات زیادی بین آن‌ها وجود دارد.
 
ایجاد ائتلاف‌های منطقه‌ای می‌تواند از گسترش نفوذ آمریکا جلوگیری کند و این مهم باید در میان کشور‌های منطقه‌ای که ایران، روسیه و چین حضور دارند، تقویت شود.
 
حتی چین و روسیه هم با وجود آن که به ضرورت تشکیل ائتلاف مقابل آمریکا پی برده‎اند.
 
برای همین است که شرق با محوریت روسیه، چین و ایران باید به سرعت برای ایجاد یک همبستگی راهبردی اقدام کنند و کشور‌های همسو را نیز برای پیوستن به آن تشویق کنند.
 
تنش‌هایی که بر سر اوکراین آن هم با دخالت‌های مستقیم آمریکا و اروپا ایجاد شده برای فشار بیشتر به روسیه است و از سوی دیگر فشار‌های آمریکا به چین در ماجرای «هنگ کنگ» و «تایوان» نیز در همین راستا انجام می‌شود تا باعث کوتاه آمدن دو قدرت بزرگ جهان در مقابل آمریکا و اروپا شود.
 
همگرایی کشور‌های منطقه به تقویت جبهه ضد غرب می‌انجامد و تضعیف آمریکا و اروپا را به همراه خواهد داشت.
 
علاوه بر آن باید کشور‌های منطقه تلاش کنند خود را برای یک دوره تازه آماده کنند؛ دوره‌ای که به افول کامل هژمون غرب می‌انجامد.
روند سیاست‌های جهانی سازی آمریکا بر اساس راهبرد مداخله و تسخیر از طریق جنگ نرم و سخت، ماهیت ایدئولوژی غرب را برای مردم جهان آشکار کرده و گریز از آمریکا و غرب افزایش یافته است.
 
انزوا و تنهایی برای آمریکا و اروپا در جهان پیش بینی می‌شود، حتی این مسئله را مقام‌های آمریکایی احساس کرده‎اند، بروز این احساس در مسئله خروج آمریکا از برجام دیده می‌شود.
 
«آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا در این باره گفته است «آمریکا با خروج از برجام منزوی شد»؛ این حقیقتی غیر قابل کتمان است که اتفاق افتاد.
 
قدر مسلم روابط مبتنی بر ائتلاف‌های کشورهایی چون ایران، روسیه، چین و دیگر کشور‌های همسو، علاوه بر مسائل سیاسی، باید مسائل اقتصادی و نظامی را در نظر داشته و بر روی آن‌ها متمرکز شوند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *