ستاد حقوق بشر و پژوهشگاه قوهقضاییه تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند
- نشست مشترک کاظم غریب آبادی، دبیر ستاد حقوق بشر و حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با هدف انعقاد تفاهمنامهای دو جانبه برگزار شد.
در حاشیه این مراسم دبیر ستاد حقوق بشر در بیان اهداف تفاهمنامهای که امروز به امضا رسید، اظهار کرد: استفاده از ظرفیت پژوهشگاه قوه قضاییه در حوزه توسعه حقوق بشر اسلامی، ارتباط با مراکز فقهی و دینی در داخل کشور و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه حقوق بشر اسلامی با حضور اندیشمندان خارج از کشور ازجمله اهداف این تفاهمنامه است.
وی ادامه داد: همکاری و تبادلنظر دو طرف برای پاسخگویی به برخی ابهامات و ادعاهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق بشر مطرح میشود از جمله اهداف دیگر این تفاهمنامه است.
دبیر ستاد حقوق بشر بابیان اینکه ستاد حقوق بشر پویا است، گفت: میتوان با انجام بحثهای تخصصی ضمن حلوفصل معضلات از حقوق بشر حمایت کرد. همچنین در حوزه مفهومسازی برای برخی موضوعات حقوق بشری و همچنین شناسایی برخی موضوعات به عنوان معضل و چالشهای فعلی حقوق بشر، میتوان اقدامات کارشناسی و تخصصی انجام داد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه نیز در این نشست با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه حقوق بشر، اظهار کرد: ایشان تاکید داشتهاند که قوه قضاییه باید نقش فعالی در مراجع بینالمللی داشته باشد و لازمه تحقق این امر همکاری و تفاهم ستاد حقوق بشر و پژوهشگاه قوه قضاییه است.
حجتالاسلاموالمسلمین هادی، گفت: برای پویاتر شدن در حوزه بینالملل باید از پژوهشها بهره گرفت همچنین در برخی از اسناد بالادستی مانند سند تحول قوه قضاییه و برخی قوانین، تکالیفی برای مسئولان در حوزههای بینالمللی ایجادشده است.
وی تصریح کرد نشستهای علمی میتواند برای کشور ظرفیتهای خوبی در حوزه بینالملل ایجاد کند. همچنین با استفاده از تفاهمنامههای دوجانبه و انجام نشستهای تخصصی میتوان در حوزه حقوق بشر پویاتر شد و در برابر هجمههایی که علیه ایران در حوزه حقوق بشر مطرح میشود مقابله کرد.
گفتنی است، این تفاهم نامه در جهت رفع نیازهای علمی کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی از طریق گسترش ارتباط، همکاری، همفکری، شناسایی ظرفیتها و توانمندیهای علمی، پژوهشی، آموزشی و اجرایی طرفین و بهرهگیری از آنها و در راستای مرجعیت پژوهشی پژوهشگاه جهت پاسخگویی به مسائل دستگاه قضا منعقد شد.
برگزاري نشستهای علمی مشترك در سطح ملی و بين المللی، تهيه رصدهای تحليلي حقوق بشری، برگزاری كارگاهها و دوره های آموزشي مشترك، تعريف پروژه های تحقيقاتی مشترك و همكاری و تبادل علمی از جمله محورهای همكاری طرفين در اين تفاهم نامه است.
همکاری سازمانیافته و توسعه همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی با در نظر گرفتن امکانات طرفین اعم از اطلاعات تجربی و تخصصی، نیروی انسانی و پشتیبانی، انجام طرحهای پژوهشی مرتبط با نیازهای نظری و کاربردی مشترک و موردنیاز طرفین، همکاری علمی و پژوهشی در تدوین پاسخهای حقوقی به گزارشات و مکاتبات حقوق بشری در چارچوب کمیته پاسخگویی ستاد حقوق بشر، همکاری مشترک در تدوین یا نهایی کردن لوایح قضایی موردنیاز در حوزه بینالملل و حقوق بشر شامل لایحه جامع مبارزه با تروریسم، لایحه حقوق عامه، لایحه جرایم بینالمللی، انجام همکاری مشترک در زمینه تدوین و توسعه حقوق بشر اسلامی از طریق استفاده از ظرفیت دفتر پژوهشهای اسلامی قم و دفتر فقه معاصر حوزه علميه قم در حوزههایی نظیر تدوین دایره المعارف حقوق بشر اسلامی، برگزاری کارگاهها، سمینارها و میزگردهای تخصصی در حوزه حقوق بشر اسلامی با حضور اندیشمندان اسلامی از دیگر محورهای همکاری مشترک در این تفاهمنامه به شمار میرود.
- بیشتر بخوانید
- دبیر ستاد حقوق بشر در دیدار با سفرای آلمان و هلند حقوق شهروندان ایرانی را پیگیری کرد
- غریبآبادی: دخالت سایر کشورها در فرایند قضایی ایران را محکوم میکنيم
انتهای پیام /