صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرا کف دست و پا عرق می‌کند؟

۲۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۰:۰۲
کد خبر: ۷۸۹۷۱۱
عرق کردن کف دست و پا دلایل خاصی دارد و برای درمان آن بهتر است از روش‌های گیاهی استفاده کنید.

_ نمناک نوشت: عرق کردن کف دست و پای شما زیاد است؟ علت عرق کردن کف دست و پا چیست؟ آیا راه درمان قطعی برای رفع تعریق کف دست و پا وجود دارد؟ درمان‌های خانگی و گیاهی عرق کردن کف دست و پا کدامند؟ عرق کردن کف دست و پا، مشکلی است که در بسیاری از افراد دیه می‌شود. برخی علت را مشکلات هورمون و غددی می‌دانند و برخی دیگر عقیده به توارثی بودن این مشکل دارند. در این بخش به بررسی علل عرق کردن کف دست و پا و راه‌های درمان گیاهی و دارویی آن خواهیم پرداخت.

علت عرق کردن کف دست و پا

عریق کف دست بیشتر زمینه ارثی و ژنتیک دارد و همیشه نارسایی تیروئید، علت بروز آن نیست. یک متخصص بیماری‌های غدد در این باره گفت:درصد بسیار کمی از افرادی که دچار تعریق شدید کف دست می‌شوند دچار اختلالات غده تیروئید هستند پس همانطور که گفتیم بیماری تعریق کف دست می‌تواند به علت اختلال هورمونی، پرکاری تیروئید و یا ارثی باشد.

توارثی تعریق کف دست از کودکی شروع شده، در دوران بلوغ شدت یافته و در جوانی با استرس‌های این دوران به اوج خود می‌رسداین بیماری در برخی مواقع به قدری شدت می‌یابد که هنگام استرس، قطرات عرق از دست می‌چکد یا کاغذ زیر دست بیمار به طورکامل خیس می‌شود.

شما اول باید استرس خود را درمان کنید تا بتوانید عرق دستتان را درمان کنید. استرس خود عامل همه‌ی بیماری‌ها است. موارد خفیف بیماری تعریق کف دست با دارو‌های موضعی و خوراکی قابل کنترل است، اما موارد شدید به درمان‌های دارویی پاسخ نمی‌دهد و باید جراحی شود.» جلوگیری از اضطراب تا حد زیادی در کاهش تعریق موثر است، شستن دست‌ها و دوش گرفتن‌های مکرر در درمان موقتی این بیماری موثر است.

چند درمان ساده گیاهی عرق کردن کف دست و پا

برای رفع مشکل عرق کردن کف دست و پا میتوانید از تکنیک‌های معرفی شده در این بخش استفاده کنید.

به دستانتان حنا بزنید و از سدر یا اسطوخودوس استفاده کنید.

یک کاسه بزرگ را پر از آب کنید و دو فنجان جوش شیرین را در آن بریزید. هر روز به مدت نیم ساعت دست و پای خود را در آن قرار دهید.

چند لیوان آب گوجه را در یک سطل آب ولرم بریزید. به مدت نیم ساعت، دست و پای خود را درون آن بگذارید و بشویید.

اگر شدت عرق دست و پای شما زیاد نیست، از پودر بچه استفاده کنید.

چای مریم گلی بنوشید، هر روز صبح با معده خالی چای مریم گلی بنوشید. البته زیاده روی در نوشیدن این چای، موجب سردرد می‌شود. چای دارای خاصیت قابضی است که روغن اضافی را خشک می‌کند و مانع از تعریق می‌شود.

۱۰ درمان پیشنهادی عرق کف دست و پا بدون دارو و جراحی

علاوه بر روش‌هایی که در بالا گفته شد، روش‌های دیگری برای رفع عرق غیرطبیعی کف دست و پا پیشنهاد می‌شود که با مشورت با متخصص طب سنتی و پزشک معالجتان میتوانید از آن‌ها استفاده کنید.

آب سرد

روزانه، ۱۰ تا ۱۲ فنجان آب سرد بنوشید، دست و پاهایتان را به مدت ۲۰ دقیقه در آب سرد خیس کنید. این درمان را به مدت چندین هفته تکرار کنید.

آب لیمو

آب لیمو را بر روی دست عرق کرده، اعمال کنید و بعد از ۲ دقیقه با آب بشویید و یا.. نمک را با آب لیمو ترکیب کنید و بعد از اینکه خشک شد، روی دستان خود بمالید. این درمان به کاهش فعالیت غدد عرق کمک میکند.

سرکه سیب

می‌توانید از سرکه سیب به دو روش استفاده کنید:

تکه‌ای پنبه را در سرکه سیب خیس کنید و زیر بغل خود قرار دهید و یا هر روز، مقداری سرکه را درون آب بریزید و با کمی عسل ترکیب کنید و با شکم خالی بنوشید.

سیب زمینی

این نوع سبزی، تاثیر فوق العادل‌ای در درمان عرق کف دست دارد، برای انجام آن کافیست:

یک عدد سیب زمینی را در قطعات کوچک خورد کنید؛ و آن‌ها را بر کف دست اعمال کنید و بعد از چند دقیقه با آب بشویید.

همچنین می‌توانید از آب سیب زمینی نیز استفاده کنید و این درمان را به طور مداوم ادامه دهید.

درمان عرق کف دست و پا با چای سبز

میتوانید روزانه ۳ لیوان چای سبز بنوشید و یا می‌توانید چند تکه یخ از چای سبز تهیه کنید و بر روی دستتان اعمال کنید.

عسل

عسل و سرکه را ترکیب کنید و روی دستی که عرق میکند اعمال کنید. برای گرفتن نتیجه بهتر، این درمان را ۲ بار در روز تکرار کنید.

گلاب

برای کنترل عرق کردن دست ها، گلاب یکی از بهترین درمان‌های خانگی است. مقداری کمی گلاب را به چند قطره روغن گل رز اضافه کنید و بر روی دست‌ها بمالید و این کار را به دفعات تکرار کنید از سوی دیگر مقداری گلاب را با سرکه سفید ترکیب کنید و روی دست هایتان اعمال کنید و اجازه دهید که از صبح تا بعد از ظهر بماند و سپس با آب شستشو دهید.

گوجه فرنگی برای کاهش تعرق کف دست و پا

آب گوجه فرنگی میتواند بر روی پوست اثرات خنک کننده داشته باشد بنابراین، میتوانید از آن به عنوان یک راه حل عالی برای کاهش عرق کردن دست استفاده کنید. اگر میخواهید که درجه حرارت بدنتان را کاهش دهید، فقط کافی است که دست هایتان را درون آب گوجه فرنگی بگذارید.

روغن نارگیل

شما میتونید از این روغن را روی دست هایتان بمالید که بهترین زمان برای آن بعد از حمام است. فقط به یاد داشته باشید که از این روغن به مقدار کم استفاده کنید، زیرا مقدار بیش از حد آن ممکن است سبب ایجاد لکه‌های روی لباس شود.

پودر چوب صندل

مقداری چوب صندل، گلاب، و آب لیمو را به خوبی با هم ترکیب کنید و سپس روی دست‌های عرق کرده اعمال کنید و بعد از مدتی با آب شستشو دهید. شما میتوانید این درمان را چندین بار در طول روز تکرار کنید.

بوتاکس برای درمان عرق کردن کف دست و پا

بتازگی روش تزریق سمی به نام بوتولینوم یا بوتولینوم توکسین معرفی شده که در واقع دارویی گرفته شده از سم نوع خاصی میکروب است که به صورت موضعی تزریق می‌شود. کاربرد اصلی این دارو در درمان‌های چین و چروک صورت است، اما برای کنترل تعریق کف دست و پا نیز استفاده می‌شود. این دارو باید به وسیله متخصصان پوست و جراحان پلاستیک تجویز شود.

در صورت انجام صحیح این روش توسط پزشک متخصص، فرد تا مدت‌ها از تعریق بیش از اندازه کف دست و پا رها می‌شود بوتاکس که در واقع دارویی گرفته شده از سم نوع خاصی میکروب است، به صورت موضعی تزریق می‌شود. کاربرد اصلی این دارو در درمان‌های چین و چروک صورت است، اما برای کنترل تعریق کف دست و پا نیز استفاده می‌شود.

کار‌های که باید از انجام آن‌ها اجتناب شود

درمان دست‌های عرق کرده تنها با تنظیم عادات خوب، موفقیت آمیز نیست، بلکه دانستن روش‌های چگونگی پیشگیری از آن ضروری است پس به این ترتیب نیاز دارید که هم زمان از برخی فعالیت‌های مضر که اثرات ناخواستی در طول درمان دارند، اجتناب کنید. بخش از این نباید‌ها ممکن است شامل حذف مواد غذایی که روزانه برای مراقبت از پوست استفاده میکنید باشد، مانند:

غذا‌های تند و شیرین

برگ‌های کاری، سیر و پیاز

وازلین

محصولات کافئین دار

استفاده نکردن از دستکش

استفاده از لباس‌های با الیاف مصنوعی


برچسب ها: عرق دست

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *