صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"پاکستان" بر سر دوراهی پیوستن به ائتلاف ضد داعش

۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۰:۰۱
کد خبر: ۷۸۹۲۱
خبرگزاری میزان - اسلام آباد - ایرنا - پاکستان که از یک سو سخت گرفتار مبارزه با تروریسم در داخل و در برخی مناطق مرزی به ویژه مرزهای شمال غربی این کشور است، از سوی دیگر هم باید به درخواست رسمی آمریکا برای پیوستن به ائتلاف بین المللی مبارزه با گروه تروریستی داعش پاسخ مشخص بدهد.
به گزارش به نقل از خبرگزاری ایرنا ، "محمد نواز شریف" نخست وزیر پاکستان به زودی برای شرکت در هفتادمین نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک خواهد شد و دولت وی در تلاش است تا چند روز آینده، به جمع بندی نهایی برای ارائه پاسخ مشخص به درخواست آمریکا برای پیوستن پاکستان به ائتلاف مبارزه با داعش برسد.
پاکستان که به دلیل درگیر بودن در مبارزه با تروریسم در داخل کشور و نیز حضور تعداد قابل توجهی از نیروهای این کشور در برخی کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از جمله عربستان، دیگر رمق چندانی برای شرکت در یک عملیات فرامرزی ندارد، بر سر یک دو راهی دشوار گرفتار شده است؛ نه توان و تمایل به شرکت در ائتلاف علیه داعش را دارد و نه استقلال کافی برای نه گفته به خواسته آمریکا.
واشنگتن قرار است به زودی ائتلاف مبارزه علیه داعش را رسما اعلام کند و از پاکستان انتظار دارد در فاصله زمانی باقیمانده، موضع روشن و مشخص خود را درخصوص پیوستن به این ائتلاف اعلام کند.
قرار است محمد نواز شریف نخست وزیر و ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان به زودی برای تصمیم گیری در این باره جلسه مشترک تشکیل دهند.
به گزارش روزنامه اکسپرس تریبیون، یک مقام رسمی پاکستان گفته است که کشورش بین درخواست آمریکا و مبارزه با تروریست ها در داخل پاکستان گیر کرده است و در شرایط کنونی، تصمیم گیری برای انتخاب مسیر بر سر این دو راهی، کار ساده ای نیست. این مقام پاکستانی که در گزارش اکسپرس تریبیون اشاره ای به نام وی نشده، گفته است که دولت و ارتش پاکستان در این باره با هم کاملا اتفاق نظر دارند و مایل نیستند که در شرایط کنونی به ائتلاف مبارزه با داعش ملحق شوند.
ماه گذشته خانم 'سوزان رایس' مشاور امنیت ملی آمریکا در سفری رسمی به پاکستان، درخواست رسمی واشنگتن از اسلام آباد را برای ملحق شدن به ائتلاف مبارزه با داعش با مقامات عالی پاکستان درمیان گذاشت و از نواز شریف نخست وزیر پاکستان رسما برای سفر به آمریکا دعوت کرد.
نواز شریف در سفر قریب الوقوعی که به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل خواهد داشت، در ادامه همین سفر و یا در سفری دیگر که به احتمال زیاد به فاصله کوتاهی از سفر نیویورک انجام خواهد شد، به آمریکا خواهد رفت و بطور مفصل در خصوص برخی مسایل دوجانبه و منطقه ای از جمله موضوع پیوستن به ائتلاف مبارزه با داعش با مقامات عالی آمریکا گفت و گو خواهد کرد.
پاکستان که از زمان حمله آمریکا به افغانستان در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم، همه ساله مبلغی از واشنگتن بابت همکاری با آمریکا در امر مبارزه با تروریسم دریافت می کند، نگران این است که مبادا دادن پاسخ رد به درخواست آمریکا برای ملحق شدن به ائتلاف مبارزه علیه داعش، باعث شود واشنگتن کمک های مالی به اسلام آباد را قطع کند.
گروه ترویستی داعش که علاوه بر عراق و سوریه، در بخش های وسیعی از افغانستان نیز فعال شده است، خطری بالقوه برای پاکستان محسوب می شود اما مقامات رسمی این کشور بارها تاکید کرده اند که هیچ رد پایی از این گروه تروریستی خطرناک در پاکستان دیده نشده است و شواهدی که دال بر حضور و نفوذ داعش در پاکستان باشد، وجود ندارد. با این حال، مقامات پاکستانی خطر بالقوه داعش برای این کشور را انکار نمی کنند.
اسلام آباد تا بهمن ماه سال گذشته درباره حضور تروریست های داعش در این کشور اظهار نظری نمی کرد و آن را خطر جدی نمی دانست تا اینکه سرانجام وزارت خارجه پاکستان سکوت خود را درباره فعالیت های داعش در داخل این کشور شکست و اعلام کرد که داعش تهدیدی جدی برای پاکستان محسوب می شود.
رسانه های پاکستان نیز ماه های گذشته از دیوارنویسی، نصب پوستر و توزیع جزوه های تبلیغاتی گروه تروریستی داعش در شهرهای مولتان، لاهور و تکسیلا در ایالت پنجاب، کراچی مراکز ایالت سند، شهر پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخواه و مناطق قبایلی در شمال غرب این کشور خبر دادند هر چند که این گونه گزارش ها، مدتی است که دیگر در رسانه های این کشور دیده نمی شود.
سیاستمداران و اعضای ارشد احزاب مختلف پاکستان نظرات مختلفی درباره درخواست آمریکا دارند. برخی از آنان معتقدند که پاکستان در موقعیتی نیست که بتواند در یک عملیات و مبارزه خارج از مرزهای این کشور مشارکت کند اما برخی نمایندگان مجلس این کشور تمایل به مشارکت پاکستان در ائتلاف مبارزه با داعش دارند و می گویند بهتر است این موضوع برای تصمیم گیری بهتر، در پارلمان به رای گذاشته شود.
پاکستان در اوایل سال جاری نیز با درخواست عربستان برای پیوستن به ائتلاف حمله به یمن مواجه شد اما در نهایت با قطعنامه ای که پارلمان این کشور تصویب کرد، خواسته عربستان اجابت نشد و پاکستان به این ائتلاف ملحق نشد.
اما این بار، ائتلاف برای مبارزه با یک گروه تروریستی جهانی و خطرناک مطرح است و پاسخ منفی پاکستان به درخواست آمریکا برای ملحق شدن به این ائتلاف می تواند به بهانه ای برای متهم کردن اسلام آباد به عدم تمایل به مبارزه با تروریسم تبدیل شود.

/انتهای پیام/

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *