صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جایگزین‌های مناسب قند و شکر در طب سنتی

۲۳ دی ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۸۸۸۶۱
بررسی‌ها نشان می‌دهد قند و شکر دارای ترکیبات زیان آوری هستند که سلامت بدن را به مخاطره می‌اندازند.

_ بیتوته نوشت: در طب سنتی در خصوص حفظ و ارتقا سلامت بدن توجه ویژه‌ای به مصرف محصولات ارگانیک می‌شود. قند و شکر ترکیبات زیان آوری هستند که سلامت بدن را به مخاطره می‌اندازند. ما در این مقاله قصد داریم بهترین جایگزین‌های قند در طب سنتی را بیان کنیم.

تأثیر منفی مصرف قند در بدن

در یک رژیم غذایی مضر‌ترین ترکیبات شامل قند و شکر می‌شود. بهره گیری از این ترکیبات مشکلات گسترده‌ای را اعم از دیابت، سرطان، افزایش وزن مزمن و بیماری‌های قلبی را به ارمغان می‌آورند.

برخلاف باور عموم شکر فاقد مواد معدنی، ویتامین‌های مفید، پروتئین و چربی سالم است. این ماده شیرین با اختلال در عملکرد هورمون‌های بدن سبب شکل گیری احساس سیری در فرد می‌شود و به صورت مستقیم در رژیم غذایی تداخل ایجاد می‌کند.

در سطح جهان نرخ چاقی در سیر افزایشی قرار دارد. بر اساس تحقیقات مختلف دانشمندان، منشأ چاقی مزمن افراد به بهره گیری افراطی قند و شکر باز می‌گردد. بیشترین درصد قند غیر طبیعی به آب میوه‌های مصنوعی و نوشابه‌های گاز دار اختصاص دارد.

مطالعات حاکی از آن دارند که در کشور‌های آسیایی مصرف قند و شکر در مقادیر بالایی قرار دارد. این ماده در کنار افزایش وزن، از پیشروی خون به پوست جلوگیری می‌کند و مانع تنفس پوست می‌گردد.

بهترین جایگزین‌های قند در طب سنتی

عسل طبیعی

عسل طبیعی یکی از جایگزین‌های قند در طب سنتی است.

عسل طبیعی منبع غنی آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است. فعالیت آنتی اکسیدانی عسل در پیشگیری از شکل گیری التهاب، سرطان، بیماری‌های قلبی و دیابت مؤثر است. مسئولیت فعالیت آنتی اکسیدانی عسل طبیعی بر عهده اسید‌های فلاونوئید و فنولیک می‌باشد.

در هر ۱۰۰ گرم عسل طبیعی بالغ بر ۸۰ گرم قند وجود دارد؛ لذا عسل طبیعی جایگزین مناسبی برای قند‌های معمولی به شمار می‌رود.

بهتر است بدانید به موجب عدم خالص بودن کامل عسل و مصرف شکر به جای شیره گل توسط زنبور بهتر است افراد مبتلا به دیابت از مصرف بی رویه عسل پرهیز نمایند.

انجیر خشک

یکی از جایگزین‌های مناسب برای قند در طب سنتی، انجیر خشک است. انجیر خشک مزیت‌های گسترده‌ای برای بدن دارد. در هر ۱۰۰ گرم انجیر خشک حدود ۴۵ گرم قند طبیعی وجود دارد.

مهم‌ترین مزیت‌های انجیر خشک برای بدن شامل خاصیت ضد سرطانی، تقویت کننده حافظه، مؤثر در درمان لاغری، تقویت ریشه مو، خاصیت آنتی اکسیدانی و تأمین کننده ویتامین‌های مفید می‌شود.

کشمش

کشمش در تقویت بدن مؤثر است و جایگزین خوبی برای قند می‌باشد.

در دوره قرون وسطی از کشمش به عنوان شیرین کننده طبیعی استفاده می‌کرده اند. کشمش حاصل خشک شدن میوه انگور است و از خواص گسترده‌ای بهره مند می‌باشد.

کشمش در تقویت بدن، ارتقا سیستم ایمنی و تنظیم قند خون مفید واقع است. در هر ۱۰۰ گرم کشمش، حدود ۵۸ گرم قند طبیعی وجود دارد؛ بنابراین کشمش یک جایگزین مناسب برای قند تلقی می‌شود.

خرما

مقوی‌ترین میوه در خصوص تقویت عملکرد مغز، ارتقا سیستم ایمنی بدن و تنظیم کلسترول خون، خرما است. خرما به عنوان منبع طبیعی قند جایگزین مناسبی برای قند و شکر محسوب می‌شود. این میوه شامل ۲۵% ساکارز و ۵۰% گلوکز است.

شکر سرخ

به طور کلی انواع شکر شامل شکر سرخ، شکر سفید و سکر قهوه‌ای می‌شود. در راستای تهیه شکر‌های گوناگون از نی شکر بهره گرفته می‌شود. شکر قهوه‌ای و شکر سفید به روش مدرن در کارخانه جات به تولید می‌رسند. این در حالی است که شکر سرخ به صورت طبیعی و سنتی تهیه می‌گردد.

در شکر سرخ ترکیباتی نظیر منگنز، آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، ویتامین B۶، سلنیوم، منیزیم یافت می‌شود. این شکر از طبع گرم و‌تر بهره‌مند است.

بهتر است بدانید به موجب تهیه شکر سرخ به روش سنتی، این نوع شکر کاملا ارگانیک است و مصرف متعادل آن آسیبی به بدن وارد نمی‌کند.

شکر سرخ در راستای تهیه انواع شربت، پخت حلوا، تهیه مربا و تهیه تمام مواد خوراکی کاربرد دارد.

مویز

مویز یک میوه خشک است که از انگور شاهانی تهیه می‌گردد. این میوه خشک به موجب برخورداری از ویتامین‌های گروه E، B، A، فسفر و کلسیم در افزایش انرژی بدن نقش چشمگیری دارد.

مویز با خاصیت ضد آلرژی و ضد باکتری در تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند. قند موجود در میوه خشک شده مویز، یک قند طبیعی است که در راستای جذب شدن در بدن به انسولین نیازی ندارد.

مویز به دلیل اثر گذاری مثبت در درمان دیابت، کاهش قند خون، سردرد‌های میگرنی، پیری زودرس و تقویت دستگاه گوارش جایگزین مناسبی برای قند به شمار می‌رود.

توت خشک

توت خشک یکی از بهترین قند‌های طبیعی است.

بهترین قند طبیعی، توت خشک است. توت یک میوه بومی کشور چین است که به موجب مزیت‌های گسترده در اقصی نقاط جهان کشت می‌شود.

در حالت طبیعی توت در درمان روماتیسم، کم خونی، سرفه، آسم، فشار خون بالا و فقر آهن مؤثر است.

برای خشک کردن توت می‌بایست از روش طبیعی بهره گرفت و راستای خشک کردن آن از مواد شیمیایی پرهیز کرد. در هر ۱۰۰ گرم توت خشک، بالغ بر ۷ گرم قند طبیعی وجود دارد.

همچنین توت خشک دارای آهن و فیبر می‌باشد که با خاصیت ملین در کاهش وزن نقش چشمگیری ایفا می‌کند.

توت خشک کاهش دهنده کلسترول بد خون است و خاصیت ضد استرس، ضد سرطانی دارد. علاوه بر این، توت خشک سبب بهبود عملکرد قلب می‌گردد.

شیره افرا

شیره یا شربت افرا ماده‌ای کاملا ارگانیک است که از صمغ کهربایی درخت افرا تهیه می‌شود. این ماده محبوب‌ترین شیرین کننده در جهان تلقی می‌شود که به موجب طبیعی بودن، جایگزین مناسب قند است.

شیره افرا از منظر طعم به مثابه‌ی عسل طبیعی می‌ماند. این شیره متشکل از پتاسیم، کلسیم، اسید مالیک، اسید‌های ارگانیک، روی، منگنز و آمینو اسید است.

شکر نارگیل

شکر نارگیل سرشار از مواد مغذی استو اعم از پتاسیم، کلسیم و آهن است. این شکر طبیعی از طریق شیره نخل نارگیل تهیه می‌گردد و نسبت به شکر معمولی مزیت‌های مختلفی برای سلامت بدن دارد.

بهتر است بدانید شکر نارگیل در راستای تولید تصفیه می‌شود و از کالری بالایی برخوردار است.

شیرین کننده‌های طبیعی

استویا

استویا به عنوان یک شیرین کننده طبیعی، متشکل از یک برگ بومی در آمریکای جنوبی است. این گیاه به موجب عدم برخورداری از کالری، در شکل گیری افزایش وزن تداخلی ایجاد نمی‌کند.

به طور کلی طبیعت استویا گرم و خشک است. این ماده به عنوان یک مکمل گیاهی و یک شیرین کننده مفید کاربرد دارد. علاوه بر این جایگزین مناسبی برای قند‌های تصفیه شده محسوب می‌شود.

استویا یک گیاه طبیعی است که با عنوان رقیب دیابت شناخته می‌شود. این گیاه قادر است سطح انسولین را در بدن کاهش دهد و میزان قند خون را کنترل سازد.

از سری مزیت‌های چشمگیر استویا می‌توان به پیشگیری از سرطان، کاهش فشار خون، ارتقا سلامت دهان و دندان، کاهش وزن و مؤثر برای پوکی استخوان اشاره کرد.

نام دیگر استویا، شیرین برگ است. بهتر است بدانید شیرین برگ از تیره کاسنیان می‌باشد. علاوه بر این از شیرین برگ به عنوان یک شیرین کننده طبیعی در تهیه صنایع غذایی استفاده می‌شود.

شربت یاکون

شربت یاکون ماده‌ای به رنگ سبز، غلیظ و شیرین است. قند موجود در شربت باکون به صراحت از بدن دفع نمی‌گردد و با کالری ۱.۳ سبب کاهش میل به غذا در فرد می‌شود.

شربت یاکون در ارتقا سیستم ایمنی بدن نقش دارد.

زایلیتول

زایلیتول نوعی الکل قند به شمار می‌رود که در میوه‌ها سبزیجات به وفور وجود دارد. این ماده حاصل گیاه ذرت یا توس است. نسبت ضرر‌های زایلیتول در برابر قند حدود ۴۰ درصد کمتر می‌باشد. علاوه بر این، زایلیتول در میزان افزایش انسولین خون نقشی ندارد و در کاهش احتمال فرسودگی دندان مفید واقع است.

برجسته‌ترین عوارض جانبی بهره گیری مکرر از زایلیتول، اسهال و تورم می‌باشد.

اریتریتول

یکی از جایگزین‌های مفید قند، اریتریتول است. اریتریتول نوعی الکل قندی با کالری کم است که طعم آن به مثابه‌ی شکر می‌ماند.

بدن انسان با اریتریتول سازگاری دارد و قادر است از طریق مجرای ادرار آن را دفع نماید. مهم‌ترین مزیت‌های بهره گیری از اریتریتول شامل کنترل سطح کلسترول، میزان انسولین و قند خون می‌شود.

شربت مالت جو

شربت مالت جو عصاره‌ای شیرین از گیاه جو و مالت خوراکی است. این عصاره به رنگ قهوه‌ای و غلیظ یافت می‌شود و متشکل از ۳ % پروتئین، ۳۰% کربوهیدرات و ۶۵% مالتوز می‌باشد.

شربت برنج قهوه‌ای

شربت برنج قهوه‌ای جایگزین مناسبی برای قند در طب سنتی می‌باشد.

شربت برنج قهوه‌ای شیرین کننده‌ای طبیعی است که حاصل افزودن آنزیم به برنج قهوه‌ای می‌باشد. شربت برنج قهوه‌ای به موجب برخورداری از ۳% گلوکز، ۴۵ % مالتوز و ۵۲% مالتوتریوز در بدن به گلوکز مبدل می‌گردد.

شهد آگاو

شهد آگاو، یک جایگزین طبیعی برای قند و شکر است. طبق تحقیقات صورت گرفته، شهد آگاو نسبت به شکر بسیار شیرین‌تر است. گیاه آگاو یا خنجری حدود ۱.۵ برابر شیرین‌تر از شکر معمولی می‌باشد.

با این وجود شهد آگاو به موجب عدم افزایش سطح قند خون و فشار خون گزینه مناسبی برای جایگزین سازی قند محسوب می‌شود.


برچسب ها: قند و شکر طب سنتی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *