صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نباید شهرداری و دولت، شورای شهر را دور بزنند

۲۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۵:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۸۸۸۱۱
عضو کمیسیون برنامه و بودجه‌ شورای شهر تهران گفت: ما نسبت به نوع مناسباتی که شهرداری با دولت برقرار کرده بدبین نیستیم. چنین تعبیری که شهرداری درحال دور زدن شورای شهر باشد را ما به کار نمی‌بریم و چنین ادعایی نداریم. اما خود من نشانه‌هایی از اینکه شهرداری به تدریج درحال از دست دادن حمایت شورای شهر هست را می‌بینم.
ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه‌ء شورای اسلامی شهر تهران درباره امکان سروشکل دادن به سازوکاری برای جلوگیری از پدیده شهرفروشی به میزان گفت: در حوزهء شهرسازی چاره‌ای جز دادن پروانه برای ساخت و ساز وجود ندارد. یعنی هیچ زمانی مسوولان شهری نمی‌توانند به طور مطلق درآمدزایی شهرداری از محل فروش تراکم و عوارض را به صفر برسانند. آن چیزی که دارای اشکال است و به محیط زیست، حمل و نقل و وضع هوای تهران آسیب می‌زند این است که خارج از طرح تفصیلی تراکم واگذار بشود. این مساله محل اشکال است. در دوره‌های گذشته چنین رویه‌ای وجود داشته است. در همین دوره پنجم مدیریت شهری هم چنین روش‌هایی اتفاق می‌افتاده است. اما ما در دوره کنونی مدیریت شهری تلاشمان این است تا دیگر چنان اتفاقاتی در این حوزه رخ ندهد. ما در تلاش هستیم تا فقط در قالب طرح تفصیلی و به شکل مجاز و قانونی مجوز و پروانه برای ساخت و ساز صادر بشود.

وی درخصوص گمانه‌ها درباره اینکه شهرداری تهران در تعاملی که در زمینهء بودجه با دولت دارد شورای شهر را دور می‌زند گفت: اعتقادی که در شورای شهر وجود دارد انجام تعامل میان مدیریت شهری و شورای شهر با هم و نیز داشتن یک رویکرد تعاملی با دولت است. اما اگر در شهرداری تمایلی برای برقراری این نوع مناسبات و تعاملات وجود نداشته باشد کل مجموعه شهر و مدیریت شهری ضرر خواهد کرد. چون شورای شهر به مثابه ریشه‌های شهرداری عمل می‌کند و حامی شهرداری محسوب می‌شود.
 
بیشتر بخوانید:
 
امانی اذعان کرد: خواستهء ما در شورای شهر این است که شهرداری در پیشبرد برنامه‌ها موفق عمل کند. تلاش شورای شهر بر رفع مشکلات شهرداری و تامین منابع مالی لازم برای ادارهء پایتخت است. درواقع شهرداری با حذف کردن و به بازی نگرفتن شورای شهر یک حامی بزرگ را از دست می‌دهد. خود ما در شورای شهر به هیچ عنوان از این موضوع که شهرداری چنین پشتوانه و حمایتی را از دست بدهد استقبال نمی‌کنیم. البته ما نسبت به نوع روابطی که با شهرداری داریم یا مناسباتی که شهرداری با دولت برقرار کرده بدبین نیستیم. چنین تعبیری که شهرداری درحال دور زدن شورای شهر باشد را ما به کار نمی‌بریم و چنین ادعایی نداریم. اما خود من نشانه‌هایی از اینکه شهرداری به تدریج درحال از دست دادن حمایت شورای شهر هست را می‌بینم. من نگران این وضعیت هستم. علت این هم که ما در این زمینه‌ها به شهرداری تذکراتی داده و می‌دهیم این است که انشاالله وحدت و یکپارچگی میان ما و شهرداری حفظ بشود و روز به روز بیشتر بشود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه‌ء شورای شهر تهران در پاسخ به اینکه آیا از اساس مدیریت شهری فکری برای الزام آور کردن و ایجاد ضمانت اجرایی در زمینهء پرداخت بودجهء شهر تهران از سوی دولت ندارد گفت: مسالهء ضمانت اجرایی بستگی به این دارد که ببینیم منبع تامین اعتبارات مالی ما به کجا وابسته است. اگر دولت مسوول تامین این اعتبارات باشد هیچ ضمانتی برای پرداخت این اعتبارات مالی وجود ندارد. چون اگر ضمانتی وجود می‌داشت در این پانزده سال گذشته دولت به شهرداری تهران کمک‌های مالی را ارائه می‌کرد. البته در ردیف‌های بودجهء دولت سهم شهرداری در نظر گرفته شده بود، اما پرداخت نمی‌شد. حالا امسال البته از ردیف‌های بودجهء دولت هم سهم شهرداری تهران را حذف کرده اند. معلوم هم نیست که با جلسات و رایزنی‌هایی که صورت گرفته این سهم بازخواهد گشت یا خیر؛ بنابراین از طریق تعامل کردن با دولت هیچ تضمینی برای پرداخت شدن سهم شهر تهران از بودجه شکل نمی‌گیرد. اما دیگر راه‌ها برای ایجاد درآمد در دست خود شهرداری است. از این جهت اقدام‌هایی نظیر فروش ملک، دادن پروانهء ساخت و ساز، نوسازی، گرفتن وام، گرفتن مالیات بر ارزش افزوده و مواردی از این قبیل طبق روال معمول درحال انجام شدن است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *