صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

رئیس کل دادگستری استان تهران: ماموریت «گزینش» و‌ «گزینش‌گران» در قوه قضاییه حساس‌تر و متمایز است

۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۲:۵۹
کد خبر: ۷۸۷۸۶۱
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
نشست رئیس کل دادگستری استان تهران با اعضای هیأت «گزینش» دادگستری این استان به‌ مناسبت سالروز فرمان تاریخی امام خمینی (ره) در امر تشکیل گزینش، در سالن ولایت مجمتع قضایی امام خمینی (ره) برگزار شد.

علی القاصی‌مهر در نشست با اعضای هیأت «گزینش» دادگستری استان تهران با گرامیداشت ایام فاطمیه و دومین سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان، اظهار کرد: وجود شهید حاج قاسم سلیمانی برای نظام مقدس جمهوی اسلامی ایران در عرصه مقاومت و در میدان‌گاه‌ها بسیار تأثیرگذار و برای دشمنان عبرت‌آموز بود و در عین حال شهادت ایشان هم موجب تقویت وحدت، همبستگی و انسجام آحاد جامعه در سراسر ایران اسلامی شد.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین با گرامیداشت سالروز فرمان امام خمینی (ره) در خصوص تشکیل گزینش از تلاش‌های صورت گرفته واحد گزینش دادگستری تهران قدردانی کرد. وی ابراز امیدواری کرد که این نشست در جهت هماهنگی و رفع مشکلات در امر گزینش موثر واقع شود.

القاصی‌مهر خطاب به اعضای هیأت گزینش دادگستری استان تهران گفت: سرمایه هر دستگاه، نیروی انسانی آن مجموعه است و اعتماد اجتماعی نیز در پی حضور نیروی انسانی سالم آن دستگاه شکل می‌گیرد؛ بنابراین اگر بخواهیم درون یک سازمان و دستگاه را به‌درستی تعریف کنیم باید به نیروی انسانی آن دستگاه و سازمان مراجعه کنیم.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تشریح جایگاه نیروی انسانی در دستگاه‌ها خاطرنشان کرد: برای ارزیابی میزان اعتماد مردم و جامعه به یک سازمان، بدون شک باید سرمایه انسانی آن سازمان و دستگاه مورد توجه و ارزیابی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی دو مقوله بسیار مهم است، گفت: در این زمینه گزینش، گزینش‌گران و محققان بیشترین نقش را در بسترسازی و سرمایه‌سازی اجتماعی و اعتماد عمومی ایفا می‌کنند؛ لذا نقش گزینش و گزینش‌گران سنگ‌بنای اعتماد اجتماعی است و نتیجه آن سرمایه هر سازمان و دستگاه است که توسط شما عزیزان بنا نهاده می‌شود.

القاصی‌مهر با تاکید بر اهمیت امر گزینش و کار گزینش‌گران گفت: در حقیقت؛ چارچوب و شالوده اصلی هر دستگاه و نهاد با استفاده از گزینش و توسط گزینش‌گران نهاده شده و سبب بسترسازی به‌منظور فعالیت نیروی انسانی سالم می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر اهمیت امر گزینش در دستگاه قضا گفت: در مجموعه دستگاه قضایی، نقش و حساسیت امر گزینش از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و وظایف و ماموریت‌های دستگاه قضا باعث می‌شود که کار بخش گزینش دستگاه قضا به مراتب سخت‌تر، دقیق‌تر و مهم‌تر باشد.

وی در ادامه عنوان کرد: حساسیت و اهمیت امر گزینش در قوه قضاییه از آن جهت است که می‌خواهیم کسی را گزینش، انتخاب و تایید کنیم که خود عهده‌دار تصمیم‌گیری در خصوص جان، مال و ناموس مردم است و اساسا کار قاضی نیز تصمیم‌گیری در خصوص مهم‌ترین و حساس‌ترین امور مردم است.

القاصی‌مهر با اشاره به اهمیت و حساسیت کار تمامی عوامل انسانی دخیل در دستگاه قضایی گفت: کادر اداری و دیگر مرتبطین مجموعه قوه قضاییه نیز در کنار قضات در جهت تحقق عدالت قضایی در جامعه فعالیت می‌کنند؛ لذا اهمیت ماموریت گزینش و گزینش‌گران در قوه قضاییه مهم‌تر، حساس‌تر و متمایز است.

رئیس کل دادگستری استان تهران تاکید کرد: ممکن است شیوه‌ها و روش‌های گزینش یکسان باشد و گزینش‌گران نیز بعضا مشترک باشند؛ اما قطعا دقت نظر در امر گزینش در دستگاه قضایی به مراتب بیشتر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی قوه قضاییه این است که تمام اعضاء و بخش‌های آن مهم و حساس و مرتبط با حقوق مردم و جامعه هستند.

القاصی مهر نقش دستگاه قضایی در نظام اداری و جامعه را تعیین کننده و تضمین کننده سلامت و صیانت در دستگاه‌ها و نهاد‌های دیگر عنوان کرد و گفت: در هر دستگاه و نهادی که انحراف، آلودگی، کجروی و نقض قوانین و حقوق مردم و جامعه توسط متصدیان و متولیان امور صورت گیرد، قوه قضاییه مسئولیت رسیدگی را عهده‌دار است و نهادی است که اگر سلامت و صیانت آن درست محقق شود، در دستگاه‌های دیگر تخطی از قانون صورت نخواهد گرفت.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به فرمان امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر جهت انتخاب قضات از میان برترین مردم خاطرنشان کرد: در مجموعه قوه قضاییه ماموریت در احراز صلاحیت‌ها، مسئولیت خطیر و سنگینی است؛ بنابراین اگر فردی شرایط و صلاحیت‌های لازم را نداشته باشد و وارد مجموعه شود، همه ما قطعا در حکمی که آن فرد صادر می‌کند و تصمیمی که می‌گیرد دخیل و سهیم خواهیم بود؛ لذا باید به اهمیت کار در این حوزه و حساسیت آن واقف باشیم.

وی در خصوص نکات مورد اشاره در مورد کمبود‌ها و نارسایی‌ها عنوان کرد: مجموعه گزینش استان تهران از نظر کمی و کیفی باید تقویت شود؛ چرا که نیرو‌های این حوزه ممکن است با توجه به حجم کار نتوانند مسئولیت خود را به‌خوبی و کیفیت مدنظر انجام دهند.

رئیس کل دادگستری استان تهران خطاب به اعضای گزینش اظهار کرد: افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند باید بدانند که کار در این حوزه را بر اساس انگیزه الهی پذیرفته‌اند.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های مالی، کمبود‌ها و نارسایی‌هایی که در همه بخش‌ها مشاهده می‌شود، در حوزه گزینش نیز وجود دارد، گفت: حتما مجموعه مدیریت باید کمک کند تا انتظارات و توقعاتی که همکاران در مجموعه گزینش دارند تا حد ممکن تامین شود.

القاصی‌مهر با تاکید بر لزوم وقت‌گذاری بیشتر در جهت تسریع در امور جاری در فرآیند گزینش گفت: با نظارت و پیگیری سعی شود که فرآیند انجام استعلامات طولانی نشود و لازم است استعلامات به‌روز باشد.

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر لزوم اشراف کامل نسبت به مجموعه و ضرورت همکاری و هماهنگی با مراجع نظارتی دیگر گفت: گزارشاتی که از مراجع مختلف در خصوص همکاران واصل می‌شود نیازمند بررسی است. ضمن بررسی دقیق، اجازه ندهید گزارشات واصله روی پرونده افراد بایگانی شود و در هاله‌ای از ابهام باقی بماند.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین بر لزوم احصاء امکانات و تجهیزات مورد نیاز گزینش و گزینش‌گران تاکید کرد و در عین حال لزوم خودمراقبتی گزینش‌گران را مورد اشاره قرار داد و گفت: از یک عنصر گزینشی پذیرفته نیست که برخی از اعمال که برای دیگران عادی تلقی می‌شود را انجام دهد و لذا در این زمینه مراقبت و صیانت از خود بسیار مهم است.

وی در همین زمینه تصریح کرد: مراودات در حوزه گزینش بسیار مهم است و رفت و آمد‌ها نیاز به احتیاط و مراقبت‌های لازم دارد. مجموعه گزینش باید الگو و الگوساز باشد.

القاصی‌مهر گفت: اگر مشکل، انحراف و لغزشی در مجموعه گزینش رخ دهد هزینه آن به مراتب بیشتر خواهد بود؛ چرا که مجموعه گزینش خود متولی ایجاد سرمایه انسانی سالم برای سازمان‌ها، نهاد‌ها و دستگاه‌هاست و از آن انتظار لغزش نیست.

رئیس کل دادگستری استان تهران در بخش پایانی سخنان خود اظهار کرد: امیدواریم که خدای متعال ما را در مسیری قرار دهد که برای مردم، نظام جمهوری اسلامی و جامعه مفید باشیم.

وی مسئولیت‌ها را حاصل از خود گذشتگی و جان‌فشانی‌های انسان‌های مخلص و پاک دانست و گفت: این مسئولیت‌ها امانت شهدا، حضرت امام (ره) و حق‌الناس است که باید حساب آن را دیر یا زود پس دهیم.

محمد محمدی شهمیرزادی سرپرست هسته گزینش دادگستری استان تهران نیز در این نشست با تشریح چارت تشکیلاتی هسته گزینش دادگستری استان تهران و ضمن تشریح اهمیت گزینش در کادرسازی گفت: هسته گزینش استان تهران از حیث مکان و جایگاه، امکانات و ملزومات در مضیقه است، اما با این حال اعضاء گزینش به‌طور جهادی فعالیت می‌کنند.

قائم مقام هسته گزینش دادگستری استان تهران نیز در این نشست با ارائه گزارشی از آمار عملکرد این مجموعه گفت: در مجموع از ابتدای سال‌جاری تاکنون هسته گزینش بیش از ۷۵ جلسه برگزار کرده و به‌صورت مرتب هر شنبه جلسات مستمری را برگزار می‌کند.

قلی زاده خاطرنشان کرد: در سال جاری جمعا بیش از ۳۵۰ رای صادر شده و هزار و ۱۱۷ پرونده ارزیابی شده‌است.

وی گفت: در خصوص پرونده‌ها استعلامات متعددی از مراجع انجام می‌شود که جمعا هزار و ۵۹۲ استعلام در سال جاری صورت گرفته‌است.

قلی‌زاده تعداد نامه‌های صادره در سال جاری را سه هزار و ۶۲۵ نامه عنوان کرد و گفت: در سال جاری هزار و ۱۷۰ مورد تحقیق از چهار هزار و سه منبع انجام شد و در زمینه مصاحبه، در ۳۵۸ پرونده مصاحبه صورت گرفته‌است.

در پایان این نشست، از سوی ریاست کل دادگستری استان تهران از اعضای هسته گزینش دادگستری این استان تقدیر به‌عمل آمد.

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *