صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گرانی گوشت و توقف صادرات توسط عرضه‌کنندگان نهایی گوشت/ صادرات دام ادامه‌دار باشد

۱۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۱:۰۸
کد خبر: ۷۸۷۶۸۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: مجوزی که برای صادرات دام ابلاغ شد دارای حجم خیلی کمی است و هیچ تأثیری در بازار داخلی ندارد، ولی متأسفانه جو روانی باعث توقف صادرات دام شده در حالی که باید سیاست صادرات دام ادامه‌دار باشد.

منصور پوریان در گفت‌وگو با میزان، در خصوص علت توقف صادرات دام، گفت: دولت جهت حمایت از تولید داخلی و دامداران یک سری اقدامات انجام داد که یکی از این اقدامات خرید حمایتی است.

وی افزود: دولت به اندازه کافی با قیمت مصوب خرید گوشت را انجام داده و ذخیره‌سازی کرده و در نهایت به صورت قطره‌چکانی اجازه صادرات دام‌های آسیب دیده را داده است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده بیان کرد: امسال تنش آبی در دام اثرات خود را گذاشته به طوری که بخش زیادی از دام داخلی آسیب دیده است و گوشت مناسبی ندارد؛ بنابراین دولت فقط اجازه صادرات دام آسیب دیده را داده است که مقدار خیلی کمی از این صادرات دام انجام شد ولی متأسفانه با شرایط خاصی روبه رو شد تا جایی که عرضه‌کنندگان نهایی گوشت بهانه‌ای برای گرانی قیمت‌ها پیدا کرده و  از فرصت استفاده کردند که این مسئله باعث توقف صادرات شد.

پوریان عنوان کرد: توقف صادرات دام اثرات منفی خواهد داشت زیرا در حال حاضر مشکلی در بخش گوشت و دام نداریم و قیمت دام در کشور خیلی پایین است.

وی افزود: هر کیلوگرم گوشتی  که در بازار عرضه می‌شود با قیمت گوشتی که دامدار تولید و عرضه می‌کند فاصله زیادی دارد، زیرا قیمت دام زنده در محدوده ۵۸ هزار تومان بوده، ولی قیمت گوشت در بازار تا محدوده ۱۸۰ الی ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد بنابراین فاصله تولید با قیمت نهایی بسیار زیاد است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی قرار بود یک سری سیاست‌های حمایتی در جهت حمایت از تولید انجام دهد و تا زمانیکه تولید قوی نشود امکان خروج اقتصاد از شرایط بحرانی را نداریم و اگر تولید قدرتمندی نداشته باشیم همیشه در چالش و نوسان هستیم.

پوریان عنوان کرد: متأسفانه در اقتصاد و برنامه‌های اقتصادی همیشه بازار سیاست خاص خود را تعریف می‌کند و پیش می‌برد که سبب زمین‌گیر شدن خیلی از فعالیت‌های خوب اقتصادی می‌شود؛ بدین معنا دولت یک سری سیاست‌های راهبردی جهت حمایت از تولید داخلی و دامداران انجام داده و تا تولید قوی نشود نمی‌توانیم بازار مصرف را کنترل کنیم.

وی تاکید کرد: سایر اقلام گوشت قیمت‌های پایینی ندارند حتی لاشه‌هایی که به بازار عرضه می‌کردیم با کاهش قیمت روبرو بود و از نظر دام در شرایط مازاد هستیم و میزان تولید کشور و دامی که موجود است بسیار زیاد بوده، اما جو روانی سبب شد که توقف صادرات دام اتفاق بیافتد.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام زنده گفت: تصاویر زیر لاشه دام‌هایی است که صادر می‌شود در این لاشه‌ها میزان چربی موجود بسیار زیاد است و مناسب بازار داخل نیست اگر قصابی از این لاشه‌ها استفاده کند باید با قیمت‌های پایین‌تر به مصرف‌کنندگان عرضه کند.

 

 

پوریان اظهار کرد: مجوزی که برای صادرات دام ابلاغ شد دارای حجم خیلی کمی است و هیچ تأثیری در بازار داخلی ندارد، ولی متأسانه جو روانی باعث توقف صادرات دام شده در حالی که باید سیاست صادرات دام ادامه‌دار باشد.

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *