صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روایت یک فاجعه؛ مرور روندی که به حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا منجر شد

۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱:۴۸
کد خبر: ۷۸۷۶۶۴
امتناع کنفدراسیون فوتبال آسیا از ارائه مجوز حرفه‌ای برای باشگاه های استقلال و پرسپولیس نشان می‌دهد مشکل مربوطه در فوتبال کشور ریشه دوانده است.

- مهر نوشت: کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال تصمیم به حضور مشروط استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان ۲۰۲۲ آسیا گرفت، اما کنفدراسیون فوتبال آسیا نه تنها چنین درخواستی را نپذیرفت بلکه از اعطای مجوز به باشگاه گل گهر سیرجان نیز امتناع کرد.

AFC در حالی مخالفت خود با ارائه مجوز حرفه‌ای به سرخابی‌های فوتبال ایران گرفت که روند بررسی مدارک این باشگاه‌ها نشان‌ می‌دهد همه چیز بر اساس سوابق سال‌های گذشته آن‌ها سنجیده شده است.

پیام‌های اضطراری برای هر گونه مماشات

کنفدراسیون فوتبال آسیا پس از معرفی اعضای کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای از سوی فدراسیون فوتبال نامه‌ای را خطاب به اعضای آن ارسال می‌کند که طی آن نخستین هشدار را بابت هرگونه مماشات و ملاحظه کاری با باشگاه‌ها می‌دهد.

در این نامه به سوابق مربوط به باشگاه‌های دارای مجوز حرفه‌ای AFC نیز اشاره می‌شود که در برخی از موارد، مدارک باشگاه‌ها چندان مورد تأیید نبوده است،  اما با توجه به جلساتی که در دوره ریاست مهدی تاج برگزار شده، این مدارک تایید می‌شود. در همین دور از جلسات به کنفدراسیون آسیا قول داده می‌شود تا مشکلاتی نظیر مالکیت مشترک، حسابرسی شفاف و مدیریت باشگاه‌ها اصلاح شود.

هشدار به رئیس فدراسیون فوتبال

نامه AFC در حالی به این نهاد مستقل رسیده است که همزمان در نامه‌ای جداگانه به فدراسیون فوتبال، شخص شهاب‌الدین عزیزی خادم مورد خطاب قرار می‌گیرد تا از هرگونه دخالت در این مورد خودداری کند.

نامه‌ای که در آن شهاب‌الدین عزیزی خادم در اختیار سعید عباسی رئیس کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای قرار می‌دهد و از او می‌خواهد تا تمام مدارک باشگاه‌ها به طور دقیق و بدون هیچ گونه ملاحظه بررسی شود.

کمیته بدوی همه را شوکه کرد

جلسات متوالی کمیته بدوی صدور مجوز حرفه‌ای نتوانست این نهاد مستقل را برای اعطای صدور مجوز حرفه‌ای به استقلال و پرسپولیس قانع کند تا آن‌ها تنها سه باشگاه فولاد خوزستان، سپاهان اصفهان و گل گهر سیرجان را به عنوان تنها باشگاه‌های دارای مدارک معتبر برای دریافت صدور مجوز معرفی کنند.

ورود وزیر ورزش به ماجرا

کنفدراسیون فوتبال آسیا برای بررسی مدارک باشگاه‌های هر کشور فرصتی را در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد تا بتوانند مدارک خود را بارگذاری کرده و تاییدیه کمیته استیناف صدور مجوز حرفه‌ای کشور‌های تابع خود را بگیرند.

فدراسیون فوتبال که از عزم جدی داریوش مصطفوی رئیس کمیته استیناف برای عدم اعلام اسامی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس مطلع می‌شود موضوع را رسانه‌ای می‌کند تا وزیر ورزش نیز در جریان این موضوع قرار بگیرد.

پیگیری‌های خبرنگار مهر، در تاریخ یکشنبه نهم آبان ماه باعث انتشار گزارشی درباره ورود جدی AFC به پرونده مربوط به باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس شد.

موضوعی که در نامه سوم کنفدراسیون فوتبال آسیا به کمیته صدور مجوز نیز به وضوح دیده شده بود که طی آن خواستار شفافیت کامل در بحث مربوط به زیرساخت‌های هر باشگاه از لحاظ حقوقی و سخت افزاری می‌شود.

خبرگزاری مهر با انتشار گزارشی از عدم موافقت اولیه AFC با حضور سرخابی‌ها در آسیا پرده برداشت. این موضوع باعث ورود حمید سجادی وزیر ورزش به ماجرا شد. سجادی در کمتر از چند ساعت با مدیران عامل هر دو باشگاه به همراه داریوش مصطفوی جلسه‌ای را برگزار کرده و از او خواست تا مجوز حرفه‌ای استقلال و پرسپولیس داده شود تا مشکلی برای حضور آن‌ها در لیگ قهرمانان ۲۰۲۲ آسیا وجود نداشته باشد.

توضیحات مصطفوی وزیر را روشن کرد

مصطفوی در این جلسه سه ساعته به سجادی اعلام می‌کند با توجه به حساسیت‌هایی که در سال‌های گذشته برای باشگاه‌داری فوتبال ایران به وجود آمده است امکان هرگونه پاسخ قاطع از سوی AFC به دلیل ورود آنها به راستی آزمایی از مدرک ارسالی از سوی ایران وجود دارد.

تأخیر در خصوصی سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس سبب می‌شود تا سجادی بار دیگر به مصطفوی قول دهد مشکل مربوط به مالکیت مشترک سرخابی‌ها را در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف کند.

گاف بزرگ به زبان فارسی

مصطفوی پس از خروج از جلسه با وزیر ورزش از قراردادن مشروط استقلال و پرسپولیس در لیست دریافت مجوز حرفه‌ای خبر می‌دهد و به این دو باشگاه، فرصت می‌دهد تا مدارک مربوطه را تکمیل و برای AFC ارسال کنند.

نکته جالب توجه در مدارک ارسالی از سوی این باشگاه‌ها نوشتن برخی موارد داخلی باشگاه به زبان فارسی است که در ۲۰ سال گذشته برای پر کردن هیچ فرمی زبان رسمی تلقی نمی‌شود.

ضمن اینکه باشگاهی همچون پرسپولیس در ارائه امضاهای رسمی مربوط به مدیران خود نیز غفلت‌هایی داشته که با اساسنامه باشگاه تطابق نداشته است.

راستی آزمایی با شرکت آلمانی

کنفدراسیون فوتبال آسیا در تاریخ ۲۲ دسامبر ۲۰۲۱ دادخواستی را در رابطه با عدم رعایت برخی از معیارها و الزامات اجباری ( A Criteria) توسط باشگاه‌های استقلال، پرسپولیس و گل گهر تسلیم بخش کنترلی( AFC Entry Control Body) کرد که مسئولیت مشخص نمودن امکان حضور یا عدم حضور باشگاه‌ها در مسابقات باشگاهی تحت نظر AFC را دارد.

به موجب این دادخواست‌ها، مدارک ارسالی قبلی باشگاه‌ها جهت دریافت مجوز حرفه‌ای برای حضور در مسابقات لیگ‌قهرمانان‌آسیا، در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۱ توسط شرکت مستقل حسابرسی به نام “Ballympics” بررسی شد. دادخواست‌های AFC و گزارش حسابرسی توسط AFC مستقیماً برای تمام باشگاه‌های ایرانی دریافت کننده مجوز حرفه‌ای ارسال شده و نواقص مربوط به هرکدام از باشگاه‌ها برای آنها با ذکر جزئیات و مستندات ارسال شده است.

گذشته بد برای گل گهر تأثیرگذار شد

کنفدراسیون فوتبال آسیا نه تنها استقلال و پرسپولیس را لایق دریافت مجوز حرفه‌ای ندانست بلکه در میان تعجب مسئولان داخلی، هرگونه جواز برای باشگاه گل گهر را نیز غیر منطبق با استانداردهای خود دانست.

رد پای یک اسپانیایی در تعلیق تیم قلعه نویی

شاگردان امیر قلعه نویی در تیم گل گهر قرار بود به عنوان جایگزین یکی از دو تیم استقلال و پرسپولیس در لیگ قهرمانان شرکت کنند اما راستی آزمایی شرکت آلمانی با بررسی مشکلات مالی گل گهر سیرجان نشان می‌دهد که این باشگاه در پرداخت مطالبات مربی اسپانیایی پیشین خود آمار صحیح و دقیقی را ارائه نکرده است و همین امر باعث حذف این باشگاه شده است.

مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا در ارائه دوباره مدارک گل گهر سیرجان به بدهی‌های آنها با توجه به مشکلاتی که باشگاه‌های دارای مجوز حرفه‌ای در گذشته داشتند مدارک جدید را هم نمی‌پذیرد تا این باشگاه قربانی مدارک جعلی مربوط به سالیان گذشته شود.

دروغ گفته‌اید و جریمه می‌شوید

کنفدراسیون فوتبال آسیا برای هر سه باشگاه محروم از دریافت مجوز حرفه‌ای نامه‌هایی را با ارائه جزئیات اعلام کرده است. در این نامه‌ها به صراحت باشگاه‌های استقلال، پرسپولس و گل گهر سیرجان را در ارائه مطالب مربوط به مالکیت‌های حقوقی و همچنین حسابرسی‌های مالی مقصر دانسته و بابت دروغ‌ها و عدم تطابق با مدارک ارسالی آنها فرصت ۱۰ روزه داده تا پاسخ دهند. AFC پرونده‌های این باشگاه‌ها را در اختیار کمیته اخلاق و انضباطی خود قرار داده است تا جریمه‌هایی را برای باشگاه‌های خاطی در نظر بگیرند.

همچنین فدراسیون فوتبال ایران نیز به دلیل اینکه چنین باشگاه‌هایی همچنان در لیگ حرفه‌ای حضور دارند جریمه خواهند شد اما فعلاً توضیحی از این نهاد داخلی نخواسته است.


برچسب ها: پرسپولیس استقلال

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *