صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سایه ترامپیسم بر صحنه سیاسی آمریکا

۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۵:۵۳
کد خبر: ۷۸۷۵۶۳
با وجود گذشت یک سال از حادثه مرگبار ۶ ژانویه و حمله به کنگره آمریکا، اما همچنان سایه ترامپیسم بر صحنه سیاسی این کشور مشاهده می‎شود.

- مشکل پوشش سالگرد رویداد‌های ۶ ژانویه ۲۰۲۱ این است که بسیاری از موضوعات مربوط به آن به زمان گذشته نوشته شده است.

به گزارش «گاردین»، درست است، تلاش برای شورش که به حمله طرفداران خشن «دونالد ترامپ» به کپیتال هیل برای توقف نتایج انتخابات منجر شد، یک سال پیش اتفاق افتاد، اما خطری که ایجاد می‌کند واضح و مربوط به حال حاضر است و در آینده چشمگیر خواهد بود.

حقیقت تلخ برای آمریکایی‌ها این است که در حالی که «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکاست، ممکن است رئیس جمهور بعدی نیز باشد؛ علاوه بر این، سایه تهدید ترامپیسم اکنون سنگین‌تر از همیشه است.

این پیش‌ آگهی شوم بر دو اصل استوار است: ضعف فعلی «جو بایدن» و موضع فعلی رقیب او، یعنی «ترامپ».

به طور مثال، شواهدی از تضاد در نحوه صحبت سیاستمداران جمهوریخواه در آن زمان در مورد ۶ ژانویه وجود دارد و نحوه صحبت یا صحبت نکردن در مورد آن واقعه.

در آن زمان، آن‌ها به وضوح می‌دانستند که رئیس‌ جمهور پیشین از مرز عبور کرده است، که او از نظر عملی و اخلاقاً مسئول اغتشاشگرانی است که به کنگره راهپیمایی کردند.

بسیاری از این جمهوریخواهان از «ترامپ» درخواست کرده بودند و با ارسال پیامک به او التماس می‌کردند که اوباش را کنار بگذارد.

با این حال، اکنون آن‌ها یا چیزی نمی‌گویند، حتی از یک لحظه سکوت به یاد کشته شدگان در ۶ ژانویه خودداری می‌کنند، و یا عذرخواهی می‌کنند که واقعه آن روز را «حمله تروریستی خشونت آمیز» نامیده‎اند.

این به این دلیل است که آن‌ها از «ترامپ» و از حامیان او می‌ترسند؛ آن‌ها باید این «دروغ بزرگ» را بپذیرند که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا تقلب و فساد شده است و بپذیرند که خشونت سیاسی محکوم نیست.

این بدان معناست که تاکتیک‌های «ترامپ»، جمهوریخواهان را شرمنده یا دفع نکرده است، بلکه خود آن‌ها نیز به این وضعیت آلوده شده‎اند.

هنوز نگران کننده‌تر برای آمریکایی‌ها این است که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که ۳۰ درصد از جمهوریخواهان می‌گویند «میهن پرستان واقعی آمریکایی ممکن است برای نجات کشورشان به خشونت متوسل شوند.»

«بایدن» در این مرحله از دوره ریاست جمهوری‌اش کمترین میزان محبوبیت را در بین هر رئیس جمهوری در آمریکا دارد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که دموکرات‌ها، کرسی‌های خود را در رقابت‌های میان‌دوره‌ای نوامبر از دست خواهند داد و در نتیجه کنترل مجلس نمایندگان و شاید سنا را نیز از دست می‎دهند؛ این امر «بایدن» را فلج می‌کند و دیگر نمی‌تواند هیچ قانونی را بدون تأیید جمهوریخواهان تصویب کند.

به همین دلیل است که سال ۲۰۲۲ سالی تعیین کننده برای ریاست جمهوری «بایدن» است؛ اگر جمهوریخواهان پیروز شوند، زمینه برای بازگشت «ترامپ» در سال ۲۰۲۴ فراهم می‌شود.

جمهوریخواهان سخت کار می‌کنند تا زمین بازی را به نفع «ترامپ» باز کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *