صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اگر خوب نمی‌خوابید حواستان به سیستم ایمنی بدنتان باشد

۱۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۰:۰۲
کد خبر: ۷۸۷۲۲۷
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بهبود کیفیت خواب بر عملکرد سیستم ایمنی موثر است و خواب کم یا نامناسب سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

_ ایرنا نوشت: این روز‌ها به خاطر شیوع کرونا اکثر مردم حضور در منزل را به بیرون از خانه ترجیح می‌دهند. اما گاهی در خانه ماندن موجب می‌شود برنامه عادی زندگی تغییر کند. ممکن است نظم زندگی به هم بخورد و ساعات غذا خوردن، خواب و بیداری و فعالیت‌های روزمره از حالت عادی خارج شود. با توجه به اینکه بیشتر در خانه هستیم تا در برابر ابتلا به کرونا ایمن‌تر باشیم، باید گفت که خواب کافی، از مهم‌ترین عوامل موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن است.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد بی خوابی مزمن تاثیر منفی بر عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد و موجب ایجاد واکنشی مانند استرس می‌شود. خواب ناکافی منجر به ابتلا به انواع بیماری‌های ذهنی و جسمی می‌شود که بسیاری از آن‌ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهند.

بر اساس تحقیقات انجام شده شب زنده داری و خواب طولانی در طول روز علاوه بر ضعف سیستم ایمنی، باعث کوچک شدن مغز، ضعف حافظه به ویژه حافظه کوتاه مدت، افزایش استرس، یبوست، مشکل در سیستم گوارش، تضعیف عملکرد کبد، پیری زودرس و ضعف اعصاب می‌شود.

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه بهترین زمان خواب برای استراحت حدود ساعت ۲۲ تا قبل از اذان صبح است، افزود: از دیگر راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن زندگی در آب و هوای سالم و استفاده از رایحه‌های خوشبو و ملایم همانند برخی میوه‌ها از قبیل پرتقال، نارنج، لیمو، به، گلاب و ... است.

نفیسه حسینی یکتا با بیان اینکه در طب ایرانی بهترین روش برای تنظیم و تقویت سیستم دفاعی بدن، داشتن یک سبک زندگی سالم و متناسب با مزاج است، تصریح کرد: از منظر طب ایرانی توصیه‌های سبک زندگی در ۶ اصل شامل خوردن و آشامیدن، خواب و بیداری، حرکت و سکون، آب و هوا، حالات روحی و روانی و ورود و خروج مواد به بدن عنوان می‌شود.

وی با اشاره به اینکه می‌توان با اصلاح سبک زندگی پیشگیری و درمان کرده و سراغ دارو نرفت، ادامه داد: در اصل علاوه بر تغذیه مناسب و آداب خوردن و آشامیدن پرهیز از مصرف غذا‌های سنگین و دیرهضم مانند ماکارونی، غذا‌های آماده، گوشت‌های صنعتی، شیرینی‌های خمیری. پرهیز از پرخوری و همچنین بسیار کم خوردن، باید برای یک زندگی سالم مورد توجه قرار گیرد.

حسینی یکتا گفت: در این میان حرکت و سکون داشتن و فعالیت کافی و مناسب برای هر مزاج موجب تعادل جسم و روان می‌شود و سیستم ایمنی بدن را تنظیم می‌کند، بنابر این داشتن فعالیت فیزیکی معتدل و ورزش ملایم روزانه ضروری است.

مدیر کل دفتر طب ایرانی با بیان اینکه پیشگیری از یبوست نیز به عنوان یکی از عوامل حبس مواد زاید برای تنظیم سیستم ایمنی بدن لازم است، افزود: در این ارتباط مصرف انواع سوپ سبزیجات (با آلو و روغن زیتون)، سبزیجات بخارپز، جوانه غلات و میوه¬ها بخصوص در افراد دچار یبوست می‌تواند مفید باشد.

وی با تاکید بر دوری از عوامل استرس زا در قالب توجه به عوامل روحی و روانی ادامه داد: در طب ایرانی توجه به عوامل روحی و روانی نیز برای اصلاح سبک زندگی، بهترین و اولین قدم در پیشگیری و درمان است.


برچسب ها: خواب سیستم ایمنی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *