صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مدیریت ۷۰ درصدی خسارات ناشی از سیل با عملیات آبخیزداری

۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۳:۱۲
کد خبر: ۷۸۷۰۳۳
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیرکل دفتر آبخیزداری و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آخیزداری کشور گفت: سازه‌های آبخیزداری و آبخوانداری بر اثر بارندگی‌های اخیر در کشور آبگیری و موجب کنترل سیل در حوضه‌های خود شدند.
- بنا به اعلام وزارت جهاد کشاورزی، هوشنگ جزی گفت: ۲۹ استان کشور به ویژه استان‌های جنوبی تحت تاثیر بارش‌های سیل آسای روز‌های اخیر قرار گرفته اند و در این استان‌ها همه سازه‌های آبخیزداری و آبخوانداری آبگیری شدند که خوشحالی مردم را در پی داشته است.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آخیزداری کشور افزود: سازه‌های آبخیزداری و آبخوانداری از سرعت سیل و تخریب آن می‌کاهد و آب پس از آبگیری به تدریج از این سازه‌ها خارج و وارد اکوسیستم شده و بخشی از آن از طریق افزایش آبدهی قنوات، چشمه‌ها و چاه‌ها در حوزه کشاورزی وهمچنین برای آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی T کل سطح اجرای عملیات آبخیزداری از ابتدا تا کنون در استان‌های بوشهر را ۹۹۹ هزار و ۵۶۸ هکتار، سیستان و بلوچستان یک میلیون و ۲۱۸ هزار و ۸۵۳ هکتار، هرمزگان ۲۳۵ هزار و ۷۰۱ هکتار و منطقه جنوب کرمان را ۶۰۰ هزار و ۳۲۶ هکتار عنوان کرد.

جزی گفت: طی سه سال اخیر از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بیش از ۴ میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در گشور انجام شده که سهم ظرفیت کنترل سیلاب مخازن سازه‌ها در این استان‌ها در کل بیش از ۵۴ میلیون متر مکعب است.

وی، عملیات آبخیزداری را راهکاری کم هزینه برای کنترل و مدیریت سیل عنوان کرد و گفت: ارزیابی‌ها و برآورد ما از سیل سال ۹۸ نشان می‌دهد، عملیات آبخیزداری و آبخوانداری حداقل ۷۰ درصد خسارات ناشی از سیل را مدیریت کرد.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و آبخوانداری سازمان جنگل، مراتع و آبخیزداری کشور در عین حال کاهش فرسایش خاک، نفوذ آب در زمین و تغذیه آب قنوات، چاه‌ها و چشمه‌ها را از دیگر مزیت‌های آبخیزداری و آبخوانداری برشمرد.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که با احداث سازه‌های آبخیزداری، آبدهی قنوات تا ۳ برابر افزایش می‌یابد.

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری و آبخوانداری را یکی از راهکار‌های نجات مناطق محروم دانست و بر ضرورت افزایش تخصیص بودجه به این طرح‌ها تاکید کرد.

جزی افزود: با تغییر و تحول در رویکرد توزیع منابع اعتباری کشور می‌توان هر چه زودتر در حوضه‌های بحرانی، عملیات آبخیزداری انجام داد.
 
 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *