صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مجلس با کلیات «فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضائیه»مخالفت کرد/ رئیس سازمان اداری و استخدامی:نگران سونامی درخواست تسری از سوی دستگاه‌ها هستیم/ موافقان و مخالفان چه گفتند؟

۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۷:۱۳
کد خبر: ۷۸۶۹۰۰
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضائیه در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

- طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضائیه در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

سخنگوی کمیسیون اجتماعی، گزارش این کمیسیون درباره طرح تعیین فوق العاده خاص کارکنان قوه قضائیه را قرائت کرد.

غلامحسین رضوانی در مخالفت با طرح مذکور در صحن علنی مجلس گفت: دستگاه‌های مختلف به عناوین مختلف به افزایش حقوق نگاه می‌کنند.

وی تاکید کرد: با توجه به مجموعه شرایط دولت پیشنهاد ۱۰ درصدی افزایش حقوق‌ها را مطرح کرده است. نباید زمانی که می‌خواهیم عموم کارکنان دولت را دعوت به افزایش ۱۰ درصدی حقوق‌ها کنیم، از سویی دیگر به بخشی از حقوق بگیران جزیره‌ای نگاه کنیم.
 
 
مجید ناصری‌نژاد در موافقت با طرح مذکور در صحن علنی مجلس گفت: کارکنان شریف قوه قضائیه نیاز به توجه ویژه دارند و همه این موضوع را قبول تاکید دارند. واقعا این قشر شریف خدمات بسیار زیادی در جامعه انجام می‌دهند و بار سنگین اجرای عدالت در کشور بر دوش قوه قضائیه و کارمندان این دستگاه است.

وی تاکید کرد: مردم همه برای احقاق حق خود به قوه قضائیه مراجعه می‌کنند و این کار واقعا سنگین است و قضات محترم به تنهایی نمی‌توانند کاری را پیش ببرند و باید کارکنان اداری همراه آن‌ها باشند تا یک پرونده به نتیجه برسد.

این نماینده مجلس بیان داشت: این عزیزان با شرایط بدی انجام وظیفه می‌کنند و در حال حاضر وضعیت این عزیزان مطلوب نیست و نگران کننده است.

وی با بیان اینکه ما دغدغه عدالت در کشور را داریم، گفت: همه در این زمینه دغدغه‌مند هستند و با این حال همه می‌خواهیم به پرونده‌ها به سرعت رسیدگی شود و حتما کارمندان قوه قضائیه در این مسیر نقش مهمی دارند، لذا چه اشکالی دارد ما یک کمکی به آن‌ها در زمینه حقوق بکنیم آنهم در حد متوسط خود.
 
حسن لطفی در موافقت با طرح مذکور در صحن علنی مجلس گفت: ما ۱۵ میلیون پرونده قضایی در کشور داریم و این یعنی اگر در هر پرونده دو کارمند مشغول رسیدگی به آن باشند، ۳۰ میلیون نفر را باید به کار بگیریم تا به این پرونده‌ها رسیدگی شود.

وی تاکید کرد: باید ملاحظه کنیم که یک قاضی توان رسیدگی به چند پرونده را دارد؟

این نماینده مجلس اظهارداشت: نباید سیستم قضایی کشور آسیب ببیند لذا ما اگر می‌خواهیم سیستم قضایی درست شود باید به این مسئله نگاه ویژه‌ای داشته باشیم.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اجرای سیاست‌های کلی قضایی است، تاکید کرد: مقام معظم رهبری پیرو این سیاست‌ها به تامین نیاز‌های قوه قضائیه پرداخته‌اند. چرا برخی حقوق نجومی می‌گیرند و اما کسی صحبت از این مسائل نمی‌کند؟ نباید وقتی به پرسنل قضایی می‌رسیم دم از کاستی بودجه بزنیم.
 
لطفی بیان داشت: طرح فوق العاده در طول ۶ سال اجرایی خواهد شد و برای دولت بار مالی ندارد. متاسفانه قضات و پرسنل قضایی نمی‌توانند شغل دوم انتخاب کنند و مجبورند با حداقل حقوق سر کنند.
 
مهدی طغیانی در مخالفت با کلیات این طرح بیان داشت دغدغه‌ای که در این طرح برای کارکنان قوه قضاییه دنبال شده برای همه کارمندان دولت وجود دارد. امروز همه مردم مشکل معیشتی دارند این‌که ما گروهی خاص را انتخاب کرده و از بین آنان نیز مجددا گروهی خاص‌تر را انتخاب کنیم قابل قبول نیست. باید به فکر راهکار‌هایی برای حل مشکل معیشتی تمام مردم باشیم.
 
میثم لطیفی، رئیس سازمان اداری و استخدامی در جریان بررسی این طرح در مجلس شورای اسلامی گفت: پیرو عهدی که دولت سیزدهم در راستای اجرای عدالت و مبارزه با فساد بسته است، طی دوره کوتاه  مدت  - بعد از روی کار آمدن دولت - موضوع اصلاح نظام از هم‌گسیخته جبران خدمات و پرداخت‌های کارکنان دولت را در دستور کار قرار دادیم.

وی تاکید کرد: به همین منظور ما به دنبال تبیین لایحه‌ای جدید برای نظام جامع جبران خدمات کارکنان دولت هستیم، نظامی که در آن به صورت توامان به عدالت، بهره‌وری و رضایت‌مندی عموم مردم توجه شود، خصوصاً اقشار مستضعف و محروم جامعه.

لطیفی بیان داشت: رویه اصلاحات جزئی که طی سال‌های گذشته در قوانین به صورت مصوبات موردی در خصوص حقوق و دستمزد کارکنان دولت صورت گرفته، موجی از حرکت‌های متوالی و به اصطلاح دومینو وار را در دستگاه‌ها ایجاد کرده است، لذا اگر این مسیر ادامه پیدا کند قطعاً موجب ایجاد نارضایتی‌های جدید برای سایر کارکنان و  عموم مردم خواهد شد.
 

وی تصریح کرد: ما در دولت نگران سونامی درخواست همسان‌سازی و تسری از سوی دستگاه‌های اجرایی  هستیم؛ ما نباید در دو دستگاه پرداخت متفاوت داشته باشیم.

لطیفی بیان داشت: در همه دستگاه‌های اجرایی ما مشاغل حساس داریم که نیاز به توجه دارند. ما باید به سمت مجوز‌های خاص برای برای مشاغل خاص حرکت کنیم؛ این پست خاص و این شغل خاص نه اینکه برای همه دستگاه‌ها باشد لذا برخی مشاغل این شرایط خاص را دارند و این را می‌فهمیم و باید به آن توجه شود.

وی اظهارداشت: اینکه در قوه قضاییه مشکل داریم کاملاً حرف درستی است، اما اینکه بخواهیم به صورت کلی این مسئله را حل کنیم مستحضر هستید که این مسئله موجب انتظاراتی در سایر دستگاه‌های اجرایی می‌شود که  غیر قابل کنترل است و موج تورمی شدیدی دارد.
 
 
نمایندگان در ادامه این جلسه با  ۹۷ رای موافق، ۱۱۵ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع با کلیات طرح تعیین فوق‌العاده خاص کارکنان قوه قضائیه مخالفت کردند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *