ترفندهایی برای تهیه ته دیگ زعفرانی
_ نمناک نوشت: ته دیگ یکی از بهترین و خوشمزهترین قسمتهای غذاست که بسیاری از افراد به خوردن آن علاقه دارند. ته دیگها انواع مختلفی دارند که با مواد غذایی بسیار متنوعی تهیه میشوند. ته دیگ زعفرانی یکی از ته دیگهای مناسب مجالس و مهمانیها است که به زیبا و رنگین شدن سفره کمک میکند.
مواد لازم برای تهیه ته دیگ زعفرانی با تخم مرغ
برنج ۳ پیمانه
زرده تخم مرغ
۱ عدد
ماست ۱ پیمانه
زعفران دم کرده به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
مراحل و طرز تهیه ته دیگ زعفرانی
برنج را پاک کرده و بشویید و خیس کنید.
درون قابلمهای آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
برنج خیس کرده را همراه مقداری نمک داخل آن بریزید و اجازه دهید کمی بجوشد.
برای آبکش کردن برنج، یک برنج بردارید و آن را فشار بدهید، برنج باید نرم شده باشد و مقدار خیلی کم وسط آن سفید و سفتتر باشد.
برنج را آبکش کنید.
درون ظرفی تخم مرغ و ماست و زعفران دمکرده را بریزید و هم بزنید.
مقداری از برنج را با ترکیب ماست و تخم مرغ و زعفران مخلوط کنید.
قابلمهای را روی شعله قرار دهید و درون آن روغن بریزید تا داغ شود.
سپس برنج مخلوط با ماست و زعفران را درون قابلمه بریزید و آن را کف قابلمه صاف کنید و کمی فشار دهید.
برنج ساده را روی آن بریزید و فشار بدهید.
در قابلمه دم کن قرار بدهید و زیر آن را ابتدا زیاد و بعد از بخار کردن کم کنید.
دقت کنید تا لحظهی آخر باید زیر قابلمه روشن باشد وگرنه ته دیگ شما نرم میشود.
اگر بخواهید برنجهای ته دیگ به هم چسبیده باشند از زرده تخم مرغ کامل استفاده کنید اگر تمایل نداشتید چسبناک شوند فقط از زرده استفاده کنید.
بعد از دم کشیدن کامل برنج آن را از روی حرارت برمی داریم.
بعد از اینکه برنج از حرارت افتاد، یک دیس روی قابلمه گذاشته برنج را داخل دیس بر میگردانیم.
برنج خوشمزه شما با یک ته دیگ زعفرانی بی نظیر آماده است؛ این برنج را در کنار همه خورشتها میتوانید سرو کنید.
نکات مهم
برای اینکه برنجهای ته دیگ به هم چسبیده باشند، از زرده تخم مرغ کامل استفاده کنید، اما اگر تمایل نداشتید چسبناک شوند فقط از زرده استفاده کنید.
برای تهیه ته دیگ زعفرانی میتوانید از تخم مرغ استفاده نکنید، اما ته دیگ به صورت قالب خارج نمیشود.
برای داشتن برنج لذیذ از روغن جامد و یا کره استفاده کنید.
برای تهیه بهترین و لذیذترین ته دیگ زعفرانی از برنج ایرانی استفاده نمایید.