صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توزیع 500 هزار شامپو برای جلوگیری از شپش سر در مدارس کشور

۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۸۵۵۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان-معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش سر قابل ریشه‌کنی نیست، گفت: بهترین راه مقابله با این بیماری رعایت بهداشت فردی و استحکام به طور مرتب است.
به گزارش گروه اجتماعی میزان، محمود نبوی درباره ابتلا به شپش سر با بیان اینکه شپش سر در تمام نقاط دنیا وجود دارد و در ایران نیز سالانه به طور متوسط 500 هزار نفر به آن مبتلا می شوند، گفت: این رقم بر اساس پیش بینی هاست و بی شک با رعایت بهداشت فردی  و آموزش‌های مداوم صورت گرفته ممکن است رقم ابتلا بسیار هم کمتر از این میزان باشد.

وی گفت: شپش سر قابل ریشه‌کنی نیست و نمی‌توان انتظار داشت که به طور کامل حذف شود. در آمریکا نیز که کشوری صنعتی است سال گذشته شش میلیون مورد شپش سر در مدارس گزارش شد.

وی افزود: شپش سر بيشتر در ناحيه پشت سر و پشت گوش‌ها ايجاد بيماری مي‌كند و علامت اين عارضه، خارش شديد و بدون علت سر است كه این خارش شدید ممکن است به زخم شدن این نواحی منجر شود.

نبوی استحمام به طور مرتب را بهترین راه پیشگیری از ابتلا به شپش سر دانست و گفت: برای پیشگیری از شپش تن نیز که در مواردی بسیار نادر ممکن است دیده شود، شستشوی مرتب بدن و رعایت بهداشت فردی توصیه می شود.

وی با تاکید بر اینکه به راحتی با يك شامپو می‌توان شپش سر را برطرف کرد، یادآور شد: اکنون 500 هزار شامپوی «پرمترین» برای درمان شپش سر از طریق مراقبین بهداشتی در مراکز پرتراکم به ویژه در مدارس سراسر کشور توزیع می‌شود.

نبوی با بیان اینکه استفاده از شامپوی پرمترین به صورتی که کف آن پنج دقیقه روی سر باشد سه بار در هفته برای درمان کفایت می‌کند، افزود: توصيه می ‌شود يك روز پس از مصرف شامپو، موهای سر را با سركه سفيد خيس و با شانه ‌های دندانه ريز شانه زد تا تخم ‌ها شپش از سر خارج شود.

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه شپش ابتدا به صورت تخم شپش که زواید سفید رنگی است که به آن رشک می گویند، روی مو ظاهر می شود، خاطر نشان کرد: فرق آن با پوسته يا شوره سر اين است كه اين رشك به مو چسبيده شده و با فشار دادن از موی سر جدا نمی ‌شود، ولی پوسته سر به راحتی توسط دست جدا می ‌شود.

به گفته نبوی شپش سر بیشتر در مراکز پرتراکم مانند مدارس، سربازخانه و زندان ها و شپش تن که بسیار اندک است بیشتر در میان کارتن خوابهایی که مدتها استحمام نکرده اند، گزارش شده است.

وی در پایان با تاکید بر اینکه نمی توان شپش سر را حذف کرد، گفت: با رعایت بهداشت فردی و استحمام به صورت مرتب می‌توان احتمال ابتلا به این بیماری را از بین برد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *