صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۲ روش برای تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ‌های تازه و خشک

۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۰۱:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۸۵۳۵۸
مربای گل سرخ از قدیم‌الایام یکی از مربا‌های مجلسی ایرانی بوده است. این مربای خوشمزه و خوش رنگ و خوش عطر را می‌توانید به راحتی در منزل تهیه کنید.

_ مجله کوروش نوشت: مربای گل سرخ از قدیم‌الایام یکی از مربا‌های مجلسی ایرانی بوده است. یک مربای خوشمزه و خوش رنگ و خوش عطر که هم با گل محمدی تازه و هم خشک قابل تهیه است. ۲ طرز تهیه مربا گل محمدی تازه و خشک بدون شکرک و کپک و همچنین طریقه گرفتن تلخی مربای گل محمدی را در ادامه بخوانید.

طرز تهیه مربا گل محمدی یا گل سرخ تازه

مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی با گل تازه

گلبرگ گل محمدی بدون شاخ و برگ: ۵۰۰ گرم

شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری

هل: ۲ عدد

مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ

با مراحل طرز تهیه گل محمدی با گل تازه همراه ما باشید.

مرحله اول؛ جوشاندن گلبرگ‌ها در مربای گل سرخ

برای این کار گلبرگ‌های تمیز شده را بشورید. یک یا دوبار در آبجوش چند دقیقه بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید تا کاملا خشک شوند (برای اینکه مربا کپک نزند).

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربا

در یک قابلمه ترجیحا لعابی (برای اینکه یک مربای شفاف و براق داشته باشید) آب و شکر را با هم مخلوط کنید و روی شعله متوسط گاز بگذارید تا شکر کاملا در آب حل شود و البته ترکیب آب و شکر قوام پیدا کند. در اواسط غلیظ شدن شهد مربا، هل را هم اضافه کنید.

مرحله سوم؛ اضافه کردن گلبرگ‌های گل محمدی به شهد مربا

وقتی ترکیب آب و شکر مقداری قوام پیدا کرد گلبرگ‌ها را اضافه کنید. ۲۰ دقیقه زمان بدهید تا گلبرگ‌ها در آب و شکر بجوشند. در ۵ دقیقه پایانی جوهر لیمو را اضافه کنید (حتما جوهر لیمو را اضافه کنید، چون هم مربا خوشرنگ و قرمز می‌شود و هم کدر نمی‌شود.

به جای جوهر لیمو هم آبلیمو اضافه نکنید، چون در این صورت گلبرگ‌ها خوب رنگ پس نمی‌دهند و مربای گل سرخ خوشرنگ نمی‌شود).

مرحله چهارم؛ دم کردن مربای گل محمدی

بعد از ۲۰ دقیقه زیر مربا را خاموش کنید و روی قابلمه دم‌کنی بگذارید. در یک کاسه بزرگ آب و یخ بریزید و کف قابلمه را در آن بگذارید.

این یک فوت و فن عالی برای خوشرنگ شدن و کدر نشدن مربای گل محمدی است، چون به مربا شوک وارد می‌شود.

مرحله آخر؛ طریقه سرو کردن مربای گل محمدی

بعد از ۱۰ دقیقه قابلمه را با همان دم‌کنی یک شب تا صبح در یخچال بگذارید. وقتی مربا سرد شد در ظرف‌های شیشه‌ای درب‌دار و تمیز بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربا گل محمدی با گلبرگ خشک

با طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ خشک همراه ما باشید.

مواد لازم طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ خشک

گلبرگ گل محمدی: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب جوش: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

جوهر لیمو: ۱ قاشق چایخوری

هل: ۳ عدد

مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ با گلبرگ خشک

با مراحل طرز تهیه مربای گل سرخ همراه ما باشید.

مرحله اول؛ آماده کردن گلبرگ‌های خشک برای مربای گل سرخ

ابتدا بخش صورتی گلبرگ‌ها (قرمز‌ها را جدا کنید) را در یک ماهیتابه روی شعله ملایم گاز حرارت دهید. چند دقیقه تفت دادن کافی است برای اینکه گلبرگ‌ها ترد و از حالت لاستیکی و سفت و کشدار خارج شوند.

سپس صبر کنید گلبرگ‌ها خنک شوند و با دست کمی آن‌ها را خرد کنید. گلبرگ‌ها را در یک ظرف بریزید و ۲ لیوان آب جوش اضافه کنید. یک ساعت صبر کنید و سپس گلبرگ‌ها را آبکش کنید. این کار باعث می‌شود به گلبرگ شوک وارد شده و عطر و بویش را پس بدهد.

مرحله دوم؛ آماده کردن شهد مربای گل محمدی

در یک قابلمه شکر را به همراه ۲ لیوان آب جوش بریزید و روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا یک شهد غلیظ و قوام یافته درست شود. در اواسط کار دانه‌های هل را اضافه کنید.

یک روش تست مقدار مناسب غلظت و قوام شهد برای طرز تهیه همه‌ی انواع مربا این است که یک بشقاب را از همان ابتدای کار در فریزر بگذارید تا حسابی سرد شود. سپس یک قاشق غذاخوری از شهد را پشت بشقاب بریزید، اگر شهد سفت بود و از پشت بشقاب چکه نکرد شهد شما قوام مناسب را پیدا کرده است.

وقتی شهد مربا به غلظت مناسب رسید گلبرگ‌ها را آبکش و اضافه کنید و ۵ دقیقه زمان بدهید تا در شهد بجوشد (برای گلبرگ خشک بیشتر از ۵ دقیقه باعث تلخ شدن مربا می‌شود.)

مرحله سوم؛ پختن مربای گل سرخ

سپس مربا را از روی شعله گاز بردارید و روی آن را با دم‌کنی بپوشانید تا خنک شود. یک شب تا صبح مربا را در یخچال بگذارید و سپس در شیشه‌های درب دار تمیز و بدون چربی و در یخچال بگذارید.

فوت و فن طرز تهیه مربا گل محمدی مجلسی و روش گرفتن تلخی مربا

برای درست کردن مربای مجلسی گل محمدی تازه بهتر است از برگ گل‌های محمدی مناطق کوهستانی استفاده کنید نه کویری، چون گل‌های کوهستان تلخ نیستند.

برای اینکه مربا کپک نزند باید حتما به قوام برسد و غلیظ نشود.

درست است که نام دیگر این مربای مجلسی مربای گل سرخ است، اما برای درست کردن این مربا باید از گلبرگ‌های گل محمدی صورتی استفاده کنید. برگ‌های گل محمدی قرمز برای شربت گل محمدی و مربا تلخ هستند و البته مسهل.

علت سفت و لاستیکی و کشدار شدن مربای گل محمدی این است که مربا خوب پخته نشده است.

در صورت تمایل ۲ قاشق گلاب هم به مربا اضافه کنید.

به مربای گل محمدی رنگ اضافه نکنید، چون تلخ می‌شود.

در هنگام تفت دادن گل‌های خشک بسیار باید دقت کنید که زمان تفت دادن بسیار کم باشد. اگر حتی یکی از برگ‌ها بسوزد تمام مربا را تلخ می‌کند. در حقیقت تفت دادن در حد گرم شدن گلبرگ‌ها باشد نه بیشتر.


برچسب ها: طرز تهیه مربا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *