صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موانع کارآفرینی؛ قوانین مخل، بیمه، گمرک و مالیات/ مهارت‌آموزی و مهارت گرایی به جذب افراد در صنعت و کسب‌وکار کمک می‌کند

۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۰:۱۵
کد خبر: ۷۸۵۰۶۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
رئیس مجمع عالی کارآفرینان گفت: مجمع عالی کارآفرینان تأکید بر ارائه آموزش‌های بازار محور و آموزش‌های موردنیاز بازار کار دارد و این تأکید به این دلیل است که این آموزش‌ها به جذب افراد در صنعت و کسب‌وکار به‌عنوان یک فرد متخصص و آشنا با فنون کمک می‌کند.
کارآفرینی واژه‌ای آشنا و با تعابیری متفاوت برای فعالان اقتصادی است که با زحمت و پشتکار در جهت رشد و توسعه اقتصادی بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی تلاش می‌کنند و تنها خواسته آنها رفع موانع تولید است تا با افزایش کمی و  کیفی تولیدات داخلی بتوانند علاوه بر خودکفایی با رقابت‌پذیری محصولات داخلی و صادرات آنها به عبور از تنگناهای اقتصادی و خنثی سازی تحریم‌ها کمک کنند.
 
مجمع عالی کارآفرینان ازجمله تشکلات مردم نهادی است که با مأموریت رشد و توسعه کارآفرینی در کشور و ترویج فرهنگ کارآفرینی و کسب‌وکار در جامعه به‌ویژه برای جوانان به‌عنوان نیروهای کارآمد و اثربخش، و کوشش برای افزایش توانمندی آنان در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فعالیت می‌کند.
 
در همین راستا تحریریه اقتصادی با امین شاکری رئیس مجمع عالی کارآفرینان در ارتباط با موضوعاتی از جمله نحوه فعالیت مجمع عالی کارآفرینان، مأموریت‌های مجمع عالی کارآفرینان، موانع کارآفرینی، ایجاد اشتغال پایدار و... به گفت‌وگو نشسته است.
 
میزان: لطفا در ابتدا در خصوص نحوه فعالیت مجمع عالی کارآفرینان و اعضای آن توضیح بفرمایید؟
شاکری: مجمع عالی کارآفرینان یک تشکل حرفه‌ای در حوزه کارآفرینی و کسب‌وکار است با جمع زیادی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور با مأموریت پیگیری مطالبات و مشکلات کارآفرینان و فعالان اقتصادی از دستگاه‌های ذی‌ربط و ارائه راهکارهای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی به‌منظور توسعه کارآفرینی و اشتغال‌زایی در کشور فعالیت می‌کند.

میزان: یکی از مأموریت‌های مجمع عالی کارآفرینان ارتقاء آگاهی و شناخت عموم مردم جامعه و به ویژه جوانان نسبت به کار و کارآفرینی است. لطفا بفرمایید مجمع عالی کارآفرینان در این خصوص تا کنون چه اقداماتی را انجام داده است؟
شاکری: با توجه به محدودیت‌های موجود در حوزه اشتغال و عدم پاسخگویی بخش دولتی به میزان تقاضایی که برای ورود به بازار کار وجود دارد باید آموزش‌های کارآفرینی و مهارت‌های مدیریتی به‌منظور مدیریت یک کسب‌وکار به دانشجویان، بانوان و افراد جویای کار داده شود تا در کنار تحصیل و یا پس از اتمام تحصیلات بتوانند با به‌کارگیری این مهارت‌ها به خوداشتغالی و کارآفرینی دست پیدا کنند و یا جذب بازار کار شوند و مجمع عالی کارآفرینان در این همین زمینه و برای رسیدن تحقق این مأموریت برنامه‌ریزی و  فعالیت می‌کند.
 
میزان: یکی دیگر از مأموریت‌ها و اهداف مجمع عالی کارآفرینان آموزش، تربیت و پرورش دانشجویان، دانش‌آموختگان لطفآ بفرمایید در این خصوص چه اقداماتی توسط مجمع عالی کارآفرینان انجام شده است؟
شاکری: یکی از مشکلاتی پیش روی جامعه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی  عدم پاسخگویی آموزش‌های ارائه‌شده در دوره‌های دانشگاهی برای ورود به بازار کار است، لذا ما در مجمع عالی کارآفرینان تأکید بر ارائه آموزش‌های بازار محور و آموزش‌های موردنیاز  بازار کارداریم و این تأکید ما بر بحث مهارت‌آموزی و مهارت گرایی به این دلیل است که این  آموزش‌ها به جذب افراد در صنعت و کسب‌وکار به‌عنوان یک فرد متخصص و  آشنا با فنون کمک می‌کند.

میزان: باتوجه به ارتباط مستقیم مجمع عالی کارآفرینان با فعالان این حوزه از نظر شما اصلی‌ترین موانع کارآفرینی کدام اند وچه راهکار‌های برای حل این مشکلات وجود دارد؟
شاکری: شاید بتوان گفت بزرگ‌ترین مشکل و مانعی که کارآفرینان و فعالان اقتصادی با آن مواجه هستند وجود قوانین مخل و دست و پاگیر در حوزه کسب‌وکار و کارآفرینی و طولانی بودن فرایندها انجام مراحل اداری در نهادهای مربوطه است و علاوه به راین برخی از  مشکلات در حوزه کارآفرینی به موضوعاتی از قبیل مالیات، گمرک، بیمه و... برمی‌گردد و برای رفع مشکلات کارآفرینان باید به سمتی برویم که یک چتر حمایتی را برای کارآفرینان و فعالان اقتصادی به‌منظور توسعه کمی و کیفیت فعالیت‌های آن‌ها داشته باشیم و دولت باید ضمن تسهیل‌گری و حمایت از جامعه کارآفرینی بستری را فراهم کند تا کارآفرینان بتوانند در یک فضای اقتصادی باثبات فعالیت خود را آغاز و یا توسعه بدهند.
 
در همین راستا و برای نجات اقتصاد کشور، نیازمند تحول و توسعه اقتصادی هستیم و راه نجات و افزایش تاب‌آوری اقتصاد ایران در مقابل بحران‌های اقتصادی، اجرای دقیق سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم انقلاب، یعنی حمایت از تولید، کارآفرینی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است. که دستیابی به این موضوعات نیازمند یک نظام ملی نوآوری با مشارکت نخبگان، متخصصان و جوانان به‌منظور برطرف کردن چالش‌های توسعه کشور هستیم.
 
میزان: لطفا بفرمایید از نظر شما نقش فعالیت کارآفرینان در توسعه اقتصاد کشور به چه میزان است؟
شاکری: در تمامی جوامع توسعه‌یافته و کشورهای پیشرفته دنیا کارآفرینان موتور محرکه توسعه اقتصادی هستند یعنی مسیر توسعه اقتصادی از مسیر توسعه کارآفرینی عبور کرده است و ما برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی باید از فعالیت‌های کارآفرینانه و دانش‌بنیانی که برای ما ارزش‌افزوده اقتصادی دارند حمایت کنیم.

از طرفی باید با وضع قوانین تسهیل‌گر و مشوق‌های لازم موجب انتقال سرمایه‌های افراد به سمت سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد اقتصادی کشور یعنی فعالیت‌های تولیدی، صنعتی و کارآفرینی بشویم تا درنتیجه به رشد و شکوفایی اقتصادی برسیم.
 
میزان: در خصوص تأثیرو نقش کارآفرینی برای ایجاد اشتغال پایدار در کشور توضیح بفرمایید؟
شاکری: برای ایجاد اشتغال پایدار نیازمند به سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش‌های مختلف اقتصادی کشور هستیم و اشتغال همواره به‌عنوان یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی مطرح‌شده بوده است و با توجه به‌ضرورت تحول در اقتصاد سنتی و قدیمی طرح‌های مقطعی و راهکارهای  صنعتی الزاماً در ایجاد اشتغال پایدار کارساز نیست لذا با توجه به شرایط اقتصادی کشور باید فرصت‌های شغلی جدید را تعریف و به جامعه معرفی کنیم که کارآفرینان نقش‌آفرین‌ترین افراد در ایجاد شغل‌های جدید، کم‌هزینه، پایدار و مطابق با فناوری‌های نوین هستند و به‌عنوان نمونه می‌توان به شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت آپ‌ها اشاره کرد.

از طرفی برای فعال شدن کارآفرینی و ایجاد اشتغال پایدار باید به رویکردهایی از جمله انتقال بنگاه‌های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی، کاهش و متناسب‌سازی نرخ بهره بانکی با شرایط کارآفرینان، ایجاد معافیت‌های مالیاتی کارفرمایی، ایجاد بانک‌های داده‌های محلی و جغرافیایی، حمایت از کسب‌وکارهای کوچک، متوسط، روستایی، مشاغل سبز، استارت‌آپ‌ها و ایجاد سیاست‌هایی برای افزایش تقاضا جهت خرید کالاهای تولید داخلی توجه ویژه داشته باشیم.
 
میزان: لطفا بفرمایید تشکیل و انجام فعالیت‌های مجمع عالی کارآفرینان چه تأثیری در رشد کارآفرینی داشته است؟
شاکری: مجمع عالی کارآفرینان در حد بضاعت خود و با توجه به اینکه یک تشکل غیردولتی است عملاً به دنبال تأثیرگذاری در حوزه‌های کلیدی و پیگیری مشکلاتی است که گریبان گیر عمدهٔ کارآفرینان و فعالان اقتصادی است و با انتقال این مسائل و مشکلات به نهادهای ذی‌ربط، دولت، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه  پیگیر حل آن‌ها هستیم تا به سهم خود  به جامعه کارآفرینان و فعالان اقتصادی کشور کمک کنیم.

میزان: لطفا در پایان در خصوص نحوه ارائه خدمات مجمع عالی کارآفرینان و روش‌های ارتباطی کارآفرینان با این مجمع توضیح بفرمایید؟
شاکری: کارآفرینان برای عضویت در مجمع عالی کارآفرینان درخواست می‌دهند و ما در کمیته‌ای بررسی می‌کنیم تا فعالیت‌های فرد متقاضی عضویت، کارآفرینی تلقی شود و پس از تأیید این موضوع کارآفرینان را به عضویت مجمع  درمی‌آوریم؛ و برای اعضا خدماتی از قبیل تشکیل دوره‌های آموزشی، مهارتی و مدیریتی و برگزاری سمینارهای آموزشی ارائه می‌دهیم ضمناً برنامه‌هایی به‌منظور هم‌افزایی و دانش گرایی کارآفرینان نیز برگزار می‌کنیم.

کارآفرینان می‌توانند با ورود به سایت مجمع عالی کارآفرینان با مراجعه به آدرس SAEIRAN.ORG جهت عضویت و بهره‌مندی از خدمات ارائه‌شده در مجمع عالی کارآفرینان اقدام کنند.
 
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *