صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اسماعیلی: کتاب مفید، رفتارساز است/ در لایحه دولت فضای خوبی برای فعالیت های فرهنگی آغاز شده است

۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۳:۴۴
کد خبر: ۷۸۴۸۶۹
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کتابخوانی منجر به تغییر رفتار فرهنگی شهروندان اهل کتاب می شود، گفت: کتاب مفید، رفتارساز و کتابخوانی برای جامعه فرهیختگی، که لزوم جامعه پیشرو و تمدن ساز است، ایجاد می کند.

- طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی پیش از ظهر امروز با اشاره به انتخاب شش شهر در سالهای گذشته به عنوان پایتخت کتاب ایران گفت: این حرکت فرهنگی ابتکار خوبی بود که در سال‌های گذشته از سوی همکاران ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابداع و آغاز شده و از کار خوب و نیکو باید تقدیر و تشکر کرد.

وی از معاون امور فرهنگی و همکاران وی خواست تا به ایجاد کارهای ماندگار و ابتکارات جدید در این حوزه توجه داشته باشند زیرا این عرصه از مطالبات جدی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی است که همیشه اهتمام ویژه‌ای به کتاب و کتابخوانی مبذول داشته اند.

اسماعیلی افزود: مقام معظم رهبری یکی از معماران اصلی همه دستاوردهای علمی و فرهنگی کشور در طول چهار دهه گذشته بودند که با توجه به مسئولیت و دغدغه های ایشان در امر اداره امور کشور، توجه ایشان به امر کتاب و کتابخوانی حائز اهمیت است که همواره با نگاه هنری و مشی فرهنگی حضور ممتد در عرصه فرهنگ و هنر کشور داشته اند.

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به مراسم تنفیذ ریاست جمهوری و دیدار اعضای هیئت دولت با رهبر فرزانه انقلاب گفت: معظم له در دیدار آغاز به کار دولت سیزدهم به صورت ویژه روی موضوع بازسازی ساختارهای فرهنگی تاکید کرده و خط مشی کلان دولت را در این موضوع تبیین کردند.

اسماعیلی ادامه داد: در حوزه حاکمیت و دولت بدهکاری های زیادی در حوزه کتاب و کتابخوانی نسبت به دستورات رهبر معظم انقلاب اسلامی وجود دارد که باید به آن ها اهتمام ویژه داشته باشیم.

وی تاکید کرد: باید همه مجموعه دولت به ویژه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قدم های مهمی را در این زمینه بردارند.

وزیر فرهنگ در عین حال تصریح کرد: موضوع کتاب و کتابخوانی یکی از سرفصل های اصلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با جدیت دنبال خواهد شد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به نامگذاری ایام های فرهنگی در تقویم رسمی کشور گفت: فلسفه نامگذاری ایام فرهنگی برای ایجاد تحرک آینده و نشاط است که یک هدف مقدس در این زمینه اتفاق بیفتد و به موضوع کتاب و کتابخوانی باید با تبلیغات و پیوست رسانه‌ای مناسب توجه کرد زیرا کتابخوانی منجر به تغییر رفتار فرهنگی شهروندان می‌شود. شهروندی که اهل کتاب است، از کنش متفاوتی نسبت به دیگران برخوردار می‌شود، بنابراین کتاب مفید، رفتارساز است

رئیس شورای هنر ادامه داد: ما متولیان فرهنگ باید بیش از همه به موضوع کتاب و کتابخوانی توجه داشته و آن را گسترش دهیم از این رو از طریق برگزاری این جشنواره ها و نمادسازی ها به دنبال ایجاد رقابت سالم هستیم. امروز ۱۹۲ شهر در این جشنواره شرکت کرده اند با توجه به اینکه دارای حدود ۱۳۰۰ شهر هستیم. بنابراین تقریباً یک دهم از شهرها در این جشنواره شرکت کرده‌اند و باید برای گسترش این مهم، هدف گذاری های لازم انجام شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای ترویج کتاب و کتابخوانی باید از همه ظرفیت‌های موجود و همچنین همکاری دستگاه‌های مرتبط از جمله کانون های فرهنگی-هنری مساجد، شهرداری ها و بسیاری از سازمان‌های دیگر بهره ببریم.

اسماعیلی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال در حال حاضر ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری داریم که حدود ۱۰ هزار از این کانون‌ها دارای کتابخانه هستند و کارهای خوبی در این حوزه صورت گرفته و باید به موضوع گسترش کمی و کیفی کتابخوانی در این کانون ها توجه داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد: با همه استعدادها و ظرفیت‌ها در کنار هم بتوانیم یک تحول بزرگ برای مدیریت حوزه کتاب و کتابخوانی ایجاد کنیم چرا که به حوزه‌های کتاب و کتابخوانی به عنوان یک نیاز پایه‌ای، نیازمندیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حضور اندیشمندان مختلف در دوره های متفاوت تاریخ کشور ایران گفت: حضور این اندیشمندان نشان می‌دهد اگر جایی رنگ و بوی فعالیت تمدنی دارد بر پایه یک فضای فرهنگی و کتاب و کتابخوانی و ترویج دانش صورت گرفته است.

عضو کابینه دولت سیزدهم با اشاره به اینکه ضروری است مجلس شورای اسلامی نسبت به تصویب بودجه در موضوع فرهنگ توجه ویژه داشته باشد گفت: ما نیز در لایحه دولت، فضاهای خوبی را برای گسترش فعالیت‌های فرهنگی آغاز کرده‌ایم تا حوزه فرهنگ و هنر در جایگاه شایسته و در تراز نگاه رهبر انقلاب اسلامی بدرخشد و زمینه‌های گسترش ایران اسلامی را فراهم کند.

وی با تقدیر از مسئولان شهر شیراز به عنوان ششمین پایتخت کتاب ایران، به هفتمین شهر برگزیده پایتخت کتاب ایران نیز تبریک گفت و افزود: مسئولان این شهر باید برای سال آینده این حرکت را گسترش دهند.

در پایان این آیین شهر سنندج به دلیل استمرار در اجرای مناسب برنامه های سال های گذشته، راه اندازی پویش های مختلف در جهت ترویج کتاب خوانی، استفاده از ظرفیت های فرهنگی و ایده های خلاقانه و تلاش در حوزه ترویج کتابخوانی و توسعه کتابفروشی ها عنوان هفتمین پایتخت کتاب ایران را به خود اختصاص داد.

همچنین شهرهای اِوَز (استان فارس)، بم (کرمان)، سمنان (سمنان) و نجف آباد (اصفهان) به دلیل ارائه برنامه‌های مشارکت‌جویانه و مردمی، استفاده از ظرفیت‌های بومی در تدوین برنامه‌های ویژه پایتخت کتاب ایران، فعالیت مستمر در فضای مجازی، توجه به حوزه کودک و نوجوان در طراحی و اجرای برنامه‌ها از جمله کتابخانه کودک، به‌عنوان شهرهای خلاق کتابخوانی معرفی شدند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *