صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همه گیری کرونا و سیاست آپارتاید غرب در زمینه واکسن

۰۶ دی ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۶
کد خبر: ۷۸۴۶۱۲
سیاست کشورهای غربی درباره مبارزه کرونا و ارائه وکسن به جهان با نام آپارتاید واکسن توصیف شده است.

- پدیدار شدن سویه‌های تازه از ویروس کرونا و نوع رفتار و برخوردی که غرب با آن دارد بیانگر یک نکته حساس است و آن خرسندی غرب از گسترش کرونا و درگیری دنیا با این ویروس است.

با شیوع کرونا در جهان، کشور‌های غربی به سرعت توانستند واکسن بیماری کووید ۱۹ را تولید کنند.

دستیابی به واکسن کرونا در شرایط یکه همه گیری آن هنوز هم ادامه دارد، یک پیروزی از جنس تولید قدرت است تا بتوان از این طریق سلطه و نفوذ را نیز افزایش داد.

با این وجود ظرفیت تولید واکسن آنقدر نیست که همه مردم جهان را واکسینه کند و سیاست نظام سلطه هم این نیست که واکسیناسیون همگانی انجام شود.

رفتاری که در غرب دیده می‌شود این گمانه را بیشتر می‌کند که شیوه ویروس کرونا در جهان بی ارتباط با سیاست‌های سلطه طلبانه آمریکا و اروپا و از همه مهمترین رژیم صهیونیستی نیست.

هر اندازه که مردم جهان و کشور‌ها درگیر این ویروس باشند، تعداد تلفات بالا باشد، نظام سلامت کشور‌ها با چالش بیماری روبرو باشد و هزینه‌های درمان برای تهیه دارو‌هایی که حتی کیفیت آن‌ها را برای درمان بیماری کووید ۱۹ می‌توان زیر سوال برد، همه مطلوب غرب است.

آپارتایدی که در زمینه واکسن در دنیا شکل گرفته، نسل کشی است.

انتشار یک ویروس در دنیا که حتی مردم کشور‌های غربی را نیز درگیر کرده و تلفاتی هم داشته باشد، کم هزینه‌تر از جنگ افروزی‌های معمولی است که در طول سال‌های گذشته تاکنون در دنیا وجود داشته است.

غرب برای یک جنگ میلیارد‌ها دلار باید هزینه کند، اما با یک ویروس کشور‌های دنیا تضعیف می‌شوند.

نبود و کمبود واکسیناسیون کرونا در کشور‌های فقیر و در حال توسعه باعث ایجاد سویه‌های تازه‌ای می‌شود که به طور بالقوه مسری‌تر و کشنده‌تر است.

با ظهور سویه اومیکرون که برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد و بسیار مسری‌تر از سویه دلتاست بسیاری از کارشناسان معتقدند به دلیل آن که بخش مهمی از جمعیت جهان واکسینه نشده‌اند احتمالا جهش‌های ویروسی مسری تر، شدیدتر و با قابلیت گریز از واکسن وجود دارد.

حتی در صورت پوشش واکسیناسیون به میزانی بیشتر نیز کرونا یک تهدید باقی خواهد ماند و باید خود را برای زندگی با آن در سالیان آینده آماده ساخت.

این پیش بینی با احتمال بسیار زیاد به وقوع خواهد پیوست چرا که کشور‌های غربی بر سیاست آپارتاید واکسن اصرار دارند و آن را اجرا می‌کنند.

تنها این احتمال است که می‌تواند آینده کرونایی جهان را تغییر دهد و آن ساخت انبوه واکسن از سوی دیگر کشور‌های جهان است تا این انحصار از دست غرب خارج شود.

در این صورت کشور‌های غیر وابسته به غرب که واکسن و دارو‌های درمان بیماری کرونا را تولید کرده‎اند، با صدور آن به کشور‌های کم برخوردار از دارو، آینده کرونا را می‌توانند تغییر دهند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *