صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پاسخ دردناک

۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۵۰:۰۱
کد خبر: ۷۸۴۱۵۹
اصغر زارعی در یادداشتی نوشت: نظامی‌گری و تلاش برای گرسنگی دادن مردم یمن، نتیجه عکس داده و به‌زودی تشت رسوایی آل سعود در این کشور سرفراز و قهرمان بر زمین خواهد افتاد.

_ اصغر زارعی در روزنامه حمایت نوشت: جنگ یمن در حالی هفتمین سال خود را پشت سر می‌گذارد که نیرو‌های ارتش و کمیته‌های مردمی این کشور از مرحله دفاع، فاصله گرفته و به فاز تهاجمی وارد شدند. اکنون نبرد انصارالله با ائتلاف سعودی همزمان با طی شدن مراحل پایانی فتح استان راهبردی «مأرب»، محاسبات دشمنان را به شکل بی‌سابقه‌ای بر هم زده است.

نبرد مأرب، برای ائتلاف سعودی و حامیانش حکم مرگ و زندگی را دارد و با توجه به این‌که پرونده این غائله تقریباً بسته‌شده و پیروزی بسیار بزرگی برای انصار الله رقم خورده، آل سعود یک‌بار دیگر دست به توحش زده و مناطق غیرنظامی را هدف حملات خود قرار داده؛ کما اینکه در گذشته نیز هرگاه قافیه بر آن‌ها تنگ می‌آمد، اهداف غیرنظامی را بمباران کرده و به این وسیله نشان می‌داد که اگر در میدان نبرد بازنده باشد، به حداقل‌های قواعد انسانی نیز پایبند نمی‌ماند.

بااین‌حال، انصار الله دست‌بسته نیست و درحالی‌که بیش از هر زمان دیگری طی ۷ سال گذشته از قدرت و پتانسیل اثرگذاری برای تغییر معادلات برخوردار است، وعده کرده که به حملات اخیر عربستان به مناطق غیرنظامی ازجمله ورزشگاه صنعا پاسخ سختی بدهد. «محمد البخیتی» عضو شورای سیاسی انصار الله در واکنش به حملات عربستان به مناطق غیرنظامی، آن را نشانه به بن‌بست رسیدن در جنگ برشمرد و به سعودی‌ها و عده «پاسخ دردناک» داد.

علاوه بر این، هفته‌ای نیست که کمیته‌های مردمی و ارتش یمن با موشک‌ها و پهپاد‌های خود، مناطق حیاتی و استراتژیک عربستان را هدف قرار ندهند. این حملات باعث سرخوردگی و ناامیدی سعودی‌ها شده چراکه بنا بود با عملیات به‌اصطلاح «طوفان قاطعیت»، زیربنای هرگونه تحرک ضد سعودی در یمن نابود شود درحالی‌که نبرد، مغلوبه شد و این یمنی‌ها هستند که خواب را از چشم حاکمان متوهم آل سعود ربوده‌اند.

در حال حاضر انصار الله به مرحله جدیدی واردشده که اساساً با ماه‌های ابتدایی جنگ تفاوت‌های ماهوی دارد. آن‌ها به‌وسیله رزم میدانی و استفاده از موشک‌های نقطه زن و پهپاد‌های دور پرواز، قادرند بر تحولات و رویداد‌های جنگ، تأثیر مستقیم بگذارند، راهبرد‌های خود را بر دشمنان تحمیل کنند و در جریان تجارت جهانی اثرگذار باشند.

از سوی دیگر، این جنگ نابرابر عبرت‌های بزرگی داشت و ثابت کرد که عربستان علیرغم در اختیار داشتن تسلیحات به‌اصطلاح مدرن و تخصیص بودجه نظامی هنگفت، حتی نتوانسته از سرحدات کشورش دفاع کند. «محمد بن سلمان» کوشید با ورود به باتلاق یمن، خود را به‌عنوان رهبر منطقه و اعراب ثابت کند، ولی این جنگ، نتایج کاملاً معکوسی به همراه داشت و به عربستان در عرصه بین‌المللی به‌عنوان یک کشور مهاجم و ناقض حقوق بشر نگاه می‌شود.

این در حالی است که آنچه باعث نگرانی «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به‌عنوان پدرخوانده عربستان شد و کوشید با برخی از اقدامات تصنعی جنگ را پایان دهد، این است که عربستان نتوانست در برابر انصار الله هیچ‌گونه پیروزی و موفقیتی به دست بیاورد و تنها دستاوردش، ارتکاب جنایات جنگی علیه مردم کوچه و بازار و ویران کردن مدارس و بیمارستان‌ها بوده است.

از طرفی، مداخله نظامی ائتلاف به رهبری عربستان از منظر اقتصادی و انسانی بسیار پرهزینه بوده است. اگرچه آمار رسمی در این باره ارائه نشده، ولی بر اساس برآورد‌های موجود، هزینه‌های این جنگ جدا از خسارت‌های زیربنایی و تلفات جانی، بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار بوده است. خساراتی که مردم مظلوم یمن متحمل شده‌اند، بسیار سنگین بوده و حملات وحشیانه ائتلاف، زیرساخت‌های این کشور را تقریباً به‌طور کامل نابود کرده است. بر اساس اعلام سازمان ملل، بیش از ۱۲۰ هزار نفر طی این حملات کشته‌شده‌اند که ۷۰ درصد از آن‌ها را غیرنظامیان تشکیل می‌دهند. علاوه بر این، حدود ۸۰ درصد یمنی‌ها، به کمک‌های بشردوستانه به‌شدت نیازمند هستند.

طبق گزارش مرکز حقوق بشری «عین الانسانیه» در آبان ماه سال جاری، «متجاوزان ۹۴۶ انبار مواد غذایی، ۴۰۵ پمپ بنزین، ۶۸۹ بازار و ۸۸۴ کامیون مواد غذایی را بمباران و ۵۷۹ هزار و ۹۵۴ منزل، ۱۸۰ دانشگاه، ۱۴۷۸ مسجد، ۳۷۱ موسسه گردشگری و ۳۹۲ بیمارستان و مراکز درمانی و بهداشتی را ویران کردند.»

وقتی زیرساخت‌های یمن و نیرو‌های نظامی این کشور موردحمله قرار می‌گیرند، متقابلاً این حق برای انصار الله مطابق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد محرز است تا در یک دفاع قانونی و مشروع، هدف‌هایی را در عربستان موردحمله قرار دهند و از مردم در برابر کشتار‌های روزانه دفاع کنند. این یک اصل و عرف نظامی است که همواره در مناسبات بین‌المللی ساری و جاری بوده است.

شیوه ریاض در تلافی کردن شکست‌های میدانی و سیاسی در قالب بمباران شهر‌ها و مناطق غیرنظامی گرچه تلخ و سبعانه، اما درعین‌حال، اتفاقی است که هر جا در پیش گرفته شده، فرجامی جز شکست به ارمغان نیاورده است. عربستان حامی اصلی و اسپانسر بزرگ داعش در عراق بود. آن‌ها می‌خواستند از عراق متمایل شده به محور مقاومت و جبهه ضد استکباری انتقام بگیرند، به همین دلیل از داعش با این توحش بی‌سابقه حمایت کردند و این گروه تکفیری قربانیان بسیاری از غیرنظامیان گرفت که در نهایت، با خفت و خواری شکست خورد و میلیارد‌ها دلار هزینه برای منحرف کردن حرکت سیاسی مردم عراق به نتیجه نرسید. در سوریه و لبنان نیز همین قاعده حکم‌فرما بود.

با این وصف، فاصله چندانی با نابودی هیمنه عربستان در یمن وجود ندارد و اخبار فراوان در خصوص التماس این کشور برای میانجیگری به‌منظور پایان جنگ، حاکی از آن است که نظامی‌گری و تلاش برای گرسنگی دادن مردم یمن، نتیجه عکس داده و به‌زودی تشت رسوایی آل سعود در این کشور سرفراز و قهرمان بر زمین خواهد افتاد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *