صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دو روز پس از حادثه آمارهای متفاوت از جان‌باختگان و مفقودان ادامه دارد

۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۷:۵۲
کد خبر: ۷۸۳۶۳
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
خبرگزاری میزان- در حالی که دو روز از سیل پاکدشت گذشته است، اظهارات ضد و نقیض مسئولان در مورد آمار کشته و مفقودان و نحوه اطلاع‌رسانی و امدادرسانی به سیل‌زدگان هنوز ادامه دارد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی میزان، در تازه‌ترین اظهار نظر، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر که به گفت‌وگوی زنده تلوزیونی آمده بود، گفت: برابر اطلاعات ما و اخباری که می‌توان به آن استناد کرد یک نفر در این سیل مفقود شده است که تلاش برای یافتن وی ادامه دارد.


این سخنان در حالی بیان شد که روز گذشته اسماعیل نجار، رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در بازدید از مناطق سیل‌زده گفته بود: سیل پاکدشت 5 فوتی برجای گذاشته اما کسی مفقود نشده است.

براساس اطلاعات رئیس ستاد مدیریت بحران کشور، در سیل پاکدشت 3 نفر مجرد که برای تفریح در بستر رودخانه اتراق کرده بودند جان خود را از دست دادند و همچنین دو نفر نیز به طور جداگانه در سیلاب گرفتار شده و جان باختند. این سخنان در حالی بیان شد که اطلاع رسانی اولیه مسئولان بر مرگ 5 نفر از اعضای یک خانواده تاکید داشت.

همچنین رئیس ستاد مدیریت بحران استان تهران نیز با تایید سخنان نجار گفت: تمام افراد مفقودی در سیل پاکدشت در شب حادثه پیدا شدند و آمار 5 کشته در این سیلاب نهایی است.


با این حال اظهارات افراد محلی حکایت متفاوتی دارد. برخی افراد ساکن از روستاهای مجاور به ویژه روستای «توچال» پاکدشت هنوز هم معتقدند افراد بیشتری در این سیلاب کشته یا مفقود شده‌اند.

با توجه به اینکه روستای توچال یک منطقه تفریحی در پاکدشت محسوب می‌شود و سیل در روز تعطیل جمعه رخ داده است، احتمال صحت اظهارات افراد محلی وجود دارد. این احتمال وقتی قوی تر می‌شود که شاهدان عینی جزئیات دقیقی از حضور افرادی در بستر رودخانه در هنگام سیلابی شدن ارائه می‌دهند.

اطلاعات ارائه شده از سوی افراد روستایی اگرچه به مذاق مسئولان محلی خوش نمی‌آید اما وقتی رئیس سازمان امداد و نجات هلال‌احمر نیز بر مفقود شدن یک نفر تاکید می‌کند، ضروری است که تفحص و جست‌وجوی بیشتری در این زمینه انجام شود.

با این حال ابراهیم تاجیک نوری، رئیس اداره هلال‌احمر پاکدشت نیز با رد ادعای افراد محلی گفت: روستاییان همیشه حرف‌های ضد و نقیضی می‌گویند اما براساس اطلاعات وارده، تمام مفقودین سیلاب پیدا شده‌اند.

از سوی دیگر در حالی که هنگام بازدید رئیس مدیریت بحران کشور از مناطق سیل زده به همراه خبرنگاران، شاهد ترافیک سنگین در محدوده میدان اصلی شهر پاکدشت بودیم، هادی رحمتی، رئیس ستاد مدیریت بحران کشور از رفع مشکل ترافیکی در جاده امام رضا (ع) خبر داد و گفت: لایروبی در این محور در حال پایان است.


این در حالی است که به گفته شاهدان، خبرنگاران و افرادی که از شب حادثه در این مسیر تردد داشتند، ترافیک چندین ساعته در طول شب از لحظه طغیان مسیل پسآب ری تا بعداز ظهر روز پس از وقوع سیل، همچنان شهروندان را با مشکل مواجه کرده بود.

از همه اینها گذشته، نحوه اطلاع‌رسانی در مورد سیل اخیر پاکدشت بیشترین حرف و حدیث را متوجه خود کرده است.

با اینکه در خصوص سیل دو ماه پیش منطقه کن و جاده چالوس به قول اسماعیل نجار "تشکیک" در اطلاع‌رسانی هواشناسی وجود داشت، در مورد سیل دو روز پیش پاکدشت به اعتراف مردم و مسئولان اطلاع‌رسانی از سوی سازمان هواشناسی انجام شده بود.

در اطلاعیه سازمان هواشناسی از روز چهارشنبه پیش از حادثه در مورد سیلابی شدن رودخانه‌ها به ویژه در دامنه‌های البرز هشدار داده شده بود.

تمامی مسئولان محلی از نیروی انتظامی گرفته تا هلال احمر نیز دریافت هشدار از سوی سازمان هواشناسی را مورد تایید قرار دادند.


سرهنگ آدینه‌وند رئیس پلیس پاکدشت در مورد اطلاع‌رسانی سیل گفت: سازمان هواشناسی هشدار سیل را به ما اطلاع داده بود و بارهاو بارها از صدا و سیما و سایر رسانه‌ها این هشدار به مردم داده شده بود.

اسماعیل نجار رئیس مدیریت بحران کشور هم با تایید این موضوع افزود: اطلاع رسانی به خوبی انجام شده بود اما مردم به آن بی توجهی کردند و در مسیر رودخانه تردد و اتراق کردند.

فرماندار پاکدشت نیز با بیان اینکه هواشناسی اطلاعات خوبی داده بود گفت: سیل در دامنه‌های البرز پیش‌بینی شده بود.

رئیس اداره هلال احمر پاکدشت هم دریافت هشدار سیل را مورد تاکید قرار داد و گفت: در گزارش هواشناسی به طور دقیق بارش شدید باران و وقوع سیل آمده بود و حتی نام «پاکدشت» در این اطلاعیه آمده بود و به همین دلیل نیروهای امدادی به سرعت در محل وقوع سیل حاضر شدند.

با تمام اظهارات ضد و نقیض از جان‌باختگان و مفقودان حادثه سیل دو روز پیش پاکدشت و تاکید یکپارچه مسئولان بر دریافت هشدار هواشناسی، این سوال بی‌پاسخ می‌ماند که چگونه با وجود تمام اطلاع‌رسانی‌ها در مورد سیل پاکدشت و آگاهی همه مسئولان کشوری، استانی و محلی، افرادی در بستر رودخانه حاضر می‌شوند و ساعت‌ها در این محل اتراق می‌کنند بدون اینکه هیچ یک از نهادهای محلی مانع آنها شده یا به آنها در مورد وقوع سیل هشدار دهند؟

گزارش از: ناصر جعفرزاده



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *