چراغ سبز شورشیان تیگرای به آتش بس در اتیوپی
سخنگوی «جبهه آزادی بخش تیگرای» از عقب نشینی نیروهای این گروه از ۲ استان در اتیوپی خبر میدهد.
به گزارش رویترز، همزمان با پیشرویهای ارتش اتیوپی، شورشیان تیگرای از ۲ استان در شمال اتیوپی عقب نشینی کردهاند که این اقدام میتواند گامی به سوی آتش بس احتمالی در این کشور به شمار برود.
جنگ ۱۳ ماهه در دومین کشور پرجمعیت آفریقا، موجب بی ثباتی در منطقهای شده که پیش از این نیز در وضعیت شکنندهای قرار داشت؛ این درگیری به فرار ۶۰۰ هزار پناهجو به سودان شده است.
«گتاچو ردا»، سخنگوی «جبهه آزادیبخش خلق تیگری» (TPLF)، حزب سیاسی که بیشتر مناطق شمالی تیگرای را کنترل میکند، گفت «ما به تازگی خروج نیروهای خود را از هر دو منطقه امهرا و عفر، تکمیل کردهایم.»
وی ابراز امیدواری کرد که عقب نشینی از این ۲ استان بتواند جامعه بین المللی را متقاعد به اعمال فشار به دولت اتیوپی و اریتره برای متوقف کردن عملیات خود در تیگرای کند.
فرمانده شورشیان تیگرای نیز خواستار «ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای هواپیماهای متخاصم بر فراز تیگرای، تحریم تسلیحاتی اتیوپی و اریتره، و مکانیسم سازمان ملل برای تایید اینکه نیروهای مسلح خارجی تیگری را ترک کردهاند»، شده است.
وی در نامهای به سازمان ملل، میگوید «ما اعتماد داریم که اقدام جسورانه ما در عقب نشینی، گشایشی تعیین کننده برای صلح خواهد بود.»
سخنگوی دولت اتیوپی و سخنگوی نخست وزیر اتیوپی به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
«فرحان حق»، معاون سخنگوی دبیر کل سازمان ملل نیز میگوید که نامه جبهه آزادی بخش خلق تیگرای در حال بررسی است.
نزدیک به یک سال از زمانی که «ابی احمد»، نخست وزیر اتیوپی، نیروهایی را برای سرکوب شورشیان در منطقه تیگرای اعزام کرده، میگذرد.
از آن زمان جایگاه «ابی احمد» به عنوان برنده جایزه صلح نوبل برای پایان دادن به جنگ با اریتره، تضعیف شده است، زیرا همان سربازان به ارتکاب جنایات غیرقابل توصیف متهم شدهاند.
ماه نوامبر ۲۰۲۰ نخست وزیر اتیوپی، نیروهای ارتش این کشور را برای تصرف منطقه «تیگرای» اعزام کرد.
وی اعلام کرد که این اقدام را در پاسخ به حملات نیروهای تیگرای به پایگاههای ارتش اتیوپی انجام میدهد.
دولت سودان نیز که در حال حاضر تنشهایی با اتیوپی دارد، در واکنش به آتش بس یکجانبه ارتش تیگرای، اعلام کرد «اعلان این آتش بس نشان میدهد که نیروهای ارتش اتیوپی در مواضع گذشته خود نیستند.»
اختلافات از آنجا بالا گرفت که «ابی احمد»، انتخابات برنامه ریزی شده در ماه آگوست گذشته را به دلیل شیوع کرونا به سال آینده موکول کرد.