دورهمی و شبنشینی یا فضای مجازی و وب گردی؟
- دورهمیهای خانوادگی و شبنشینی از عادتهای پسندیده ایرانیان است. در دورهمیها همه افراد در کنار هم مینشینند و با یکدیگر گفتگو میکنند، اما امروزه بهواسطه فراگیری فضای مجازی در هر مهمانی خانوادگی و فامیلی همه در یکجا هستند، اما سرها پایین و هرکسی با گوشی خود مشغول است.
بیشتر ما در فضای مجازی با دوستانمان گپ میزنیم و جای لبخند، شکلک و بهجای حرف، کلمات نامفهوم تحویل همدیگر میدهیم. شبکههای اجتماعی و رابطههای مجازی به شکل گستردهای در خصوصیترین بخش زندگیهایمان و یا اجتماعیترین بخش رابطههایمان نفوذ کردهاند و با اینکه کنار همدیگر نشستهایم از هم فاصله داریم.
باید مراقب باشیم با حضور در فضای مجازی رابطهها سست و صمیمیتها کم نشود. فراموش نکنیم که با شبکههای اجتماعی، میتوان فاصله اجتماعی با دوستان و اقوام را کم و صمیمیت را تقویت کرد. از طریق شبکههای اجتماعی میتوان از حال دیگران باخبر شد، ولی برای کم کردن فاصله با اعضای خانواده و دوستان نزدیک، گپ و گفت رودررو راهحل بهتری است.
یادمان باشد گروههای خانوادگی در شبکههای اجتماعی خوب است، اما فقط برای مواردی که از هم دوریم. هر زمان که دورهم جمع شدیم بهتر است تلفن همراه خود را کنار بگذاریم و از همکلامی و همنشینی باهم لذت ببریم. یادمان باشد رسانهها آمدهاند تا وسیلهای برای ارتباطات بین جامعه و صمیمیت و نزدیکی مردم باشند پس نباید بهانه جدایی و دوری شوند.
- بیشتر بخوانید:
- رسانهها بازیگران عرصه فرهنگسازی