صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ارزآوری ۵۳۳ میلیون دلاری صادرات پسته طی ۷ ماهه سال جاری

۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۵:۰۱
کد خبر: ۷۸۳۲۱۵
دسته بندی‌: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی از ارزآوری ۵۳۳ میلیون دلاری صادرات پسته ایران در هفت ماهه سال ۱۴۰۰، خبر داد.
- بنا به اعلام  وزارت جهاد کشاورزی، داراب حسنی درباره وضعیت تولید پسته و ارزآوری آن، گفت: پسته با سطح زیر کشت بیش از ۵۰۰ هزار هکتار و متوسط تولید سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن مهم‌ترین و ارزآورترین محصول بخش کشاورزی به ویژه زیربخش باغبانی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه بررسی میزان صادرات محصول پسته در سه سال اخیر نشان می‌دهد که میزان صادرات این محصول افزایش یافته است، گفت: میزان صادرات این محصول در سال ۱۳۹۸ برابر با ۱۰۹ هزار تن و به ارزش ۹۷۲ میلیون دلار بوده که در سال ۱۳۹۹ میزان صادرات این محصول به میزان ۲۰۳ هزار تن و به ارزش ۱ میلیارد و ۳۷۱ میلیون دلار رسیده است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان صادرات این محصول در هفت ماهه سال جاری برابر با ۸۰ هزار تن و به ارزش ۵۳۳ میلیون دلار بوده است.

وی با اشاره به جایگاه پسته در صادرات محصولات باغبانی کشور، تاکید کرد: ضروری است حمایت‌های لازم توسط کلیه دستگاه‌های ذیربط به منظور تسهیل، استمرار و ارتقاء صادرات این محصول ارزشمند انجام شود.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک معاونت امور باغبانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بررسی میزان تولید پسته در سه سال اخیر پرداخت و تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان تولید این محصول در سال ۱۳۹۸ برابر با ۳۳۷ هزار تن بوده که در سال ۱۳۹۹ به ۳۵۸ هزار تن افزایش یافته است.

حسنی ادامه داد: به استناد آمار اولیه اخذ شده از استان‌های کشور، میزان تولید پسته در سال جاری برابر با ۲۸۱ هزار تن برآورد شده است که نسبت به سال گذشته حدود ۲۱ درصد کاهش داشته و عواملی همچون سال آوری، تغییرات اقلیمی و خسارت عوامل محیطی شامل سرمای زودرس پاییزه ۱۳۹۹، عدم تامین نیاز سرمایی برخی ارقام، تگرگ، سرمازدگی بهاره، نوسانات دمایی و افزایش بیش از حد دما در ما‌های تیر و مرداد منجر به کاهش محصول و افزایش پوکی این محصول شده است.

وی گفت: در سال جاری از استان‌های کرمان، خراسان رضوی، یزد، خراسان جنوبی، تهران، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، لرستان و آذربایجان غربی کاهش تولید و در استان‌های فارس، سمنان، مرکزی، قم، سیستان و بلوچستان، اصفهان، قزوین، جنوب کرمان، البرز، اردبیل افزایش تولید گزارش شده است.
 

 

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *