صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

باید «نهضت پیشگیری» در کشور راه‌اندازی شود/ رصد عملکرد مدیران و مسئولان از طریق سامانه «دیده‌بان اجتماعی»

۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۲:۵۹
کد خبر: ۷۸۲۵۶۲
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: باید یک نهضت پیشگیری در کشور راه‌اندازی شود. از طریق سامانه «دیده‌بان اجتماعی» قصد داریم که عملکرد مدیران و مسئولان را رصد کنیم.

- در ادامه سفر یک‌روزه معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به شهرستان بندر گز، اصغر جهانگیر در جمع کارکنان دادگستری این شهرستان حضور یافت.

در این نشست ابتدا یکی از کارکنان به نمایندگی از سایرین به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند.

در ادامه اصغر جهانگیر پس از شنیدن آن‌ها درباره وضعیت معیشتی کارکنان قوه قضائیه گفت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های رئیس قوه قضائیه رفع مشکلات معیشتی همکاران اعم از اداری و قضایی با تاکید بر همکاران اداری است و تقریبا در هر جلسه‌ای یکی از نکات مورد توجه ایشان همین نکته است و به مسئولان این ماموریت داده شده است که با استفاده از ظرفیت‌های مجلس و دولت در رفع مشکلات معیشتی همکاران قدم برداشته شود.

جهانگیر درباره وضعیت پرونده‌ها و دعاوی موجود در کشور گفت: آسیب‌ها و جرائم در کشور به دلیل مشکلات عدیده‌ای که بخشی از آن به گذشته و بخشی به ساختار‌ها و بخشی به سوءمدیریت‌ها و فرایند‌ها برمی‌گردد باعث شده که ما با یک فضای متلاطمی از نظر میزان پرونده‌ها، دعاوی و آسیب‌ها در کشور مواجه شویم و این مساله در سطح قابل قبولی نباشد و در طراز جمهوری اسلامی نیست و لازمه آن این است که بستر‌های این آسیب‌ها و جرائم را برطرف کنیم.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم دستگاه قضایی در طراز نظام اسلامی عمل کند باید به نحوی باشد که ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضا کم باشد تا امکان رسیدگی دقیق در دستگاه فراهم شود و از طرف دیگر با پیشگیری و پیش‌بینی‌های لازم اجازه ندهیم مرحله شکل‌گیری جرائم اتفاق بیفتد. در بسیاری از جرائم قبل از وقوع، امکان جلوگیری از آن وجود دارد. با توجه داشت که این کار عمدتا در اختیار قوه قضائیه نیست و بستر‌های آن خارج از قوه تشکیل می‌شود لذا جا دارد که ما محیط‌هایی که در شکل‌گیری تخلفات و جرائم نقش دارند را شناسایی و احصا کنیم و شرایطی را فراهم کنیم که به دستگاه قضا نرسد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به نقش کدخدامنشی و ریش‌سفیدان در حل‌وفصل مشکلات اشاره کرد و گفت: متاسفانه یکی از مسائلی که از دیرباز و به غلط در جامعه جا افتاده این است که حل همه مشکلات را باید در دستگاه قضایی جستجو کرد و این طور نیست و همانطور که در گذشته بسیاری از کار‌ها به صورت کدخدامنشی حل می‌شد امروزه هم در جای‌جای کشور بزرگان قبائل و طوایف و ریش‌سفیدانی هستند که مشکلات توسط آن‌ها حل می‌شود.

جهانگیر با تاکید بر ظرفیت‌های مردمی در جامعه عنوان کرد: با توجه به مشکلات درآمدی و بودجه‌ای کشور جا دارد که همچون گذشته با استفاده از ظرفیت‌های مردمی بسیاری از مشکلات را حل کنیم. انقلاب در سایه تکیه به مردم پیروز شد و تجربه ثابت کرده هر کجا به مردم تکیه کرده‌ایم سربلند بیرون آمده‌ایم و در ۸ سال جنگ و تحریم‌ها با حضور مردم عبور کرده‌ایم.

پیشگیری یک فعالیت فراملی است

سپس جهانگیر معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع از جرم قوه قضاییه در فرمانداری بندر گز و شورای اداری این شهرستان حضور پیدا کرد.

در ابتدا این جلسه صابر حسن‌پور، فرماندار بندر گز و عبدالجلال ایری نماینده بندرگز، کردکوی و بندر ترکمن به بیان مسائل و مشکلات این شهر پرداختند.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع از جرم در ادامه این نشست درباره موضوع پیشگیری گفت: اگر بخواهیم به آسیب‌های اجتماعی به صورت جدی بپردازیم لازمه آن این است که همه دستگاه‌ها به این امر به صورت جدی بپردازند. باید توجه داشت که در عصر حاضر حتی معضلات کشور‌های همسایه هم بر کشور ما تاثیر دارد و با شدت گرفتن نابسامانی‌ها در افغانستان و عراق باعث می‌شود که شمار مهاجرت‌ها به ایران بیشتر شود و یا بیماری کرونا مثال دیگری است که همه دنیا را درگیر کرد و این نشان می‌دهد که اتفاقات و پیشگیری از آن‌ها یک اتفاق فراملی است. پیشگیری از جرائم و آسیب‌ها هم همین طور است و نیاز است که سه دستگاه به نفع مردم وارد عمل شود.

جهانگیر ادامه داد: نحوه شکل‌گیری آسیب‌ها چندوجهی است و برای شناخت آن‌ها باید جنبه‌های مختلف آن را بررسی کرد؛ به طور مثال مشکل طلاق و اعتیاد آسیبی نیست که فقط یک قشر خاص را در بر بگیرد و همه اقشار را شامل می‌شود. نحوه پرداختن به آن هم باید با توجه به شناخت این آسیب باشد.

وی درباره فعالیت این معاونت درباره پیشگیری توضیح داد: کاری که ما در این معاونت شروع کرده‌ایم این است که برای هر استان و شهرستان به صورت جداگانه اطلس جرم و آسیب‌های آن‌ها شناسایی، احصا و اولویت‌بندی کنیم و با برنامه‌های ارائه شده مشخص کنیم که آیا دستگاه‌های مختلف وظایف خودشان را به درستی انجام داده‌اند یا نه. باید فعل‌ها و ترک فعل‌ها رصد شود و به نظر می‌رسد برای مدیریت فرایند کار‌ها در بخش‌های مختلف باید با کمک همه، اطلس جرم‌شناسی را به صورت میکروسکوپی انجام دهیم.

جهانگیر افزود: باید یک نهضت پیشگیری در کشور راه‌اندازی شود. از طریق سامانه «دیده‌بان اجتماعی» قصد داریم که عملکرد مدیران و مسئولان را رصد کنیم. اگر بخواهیم این سامانه به درستی فعالیت کند و جایگاه خود را به دست آورد باید یک میلیون نفر در آن فعالیت کنند. اگر کسی بداند که هیچکاه کارش دیده و رصد نمی‌شود ممکن است که کاری که نباید بکند را انجام دهد، اما اگر بداند که رصد می‌شود، رفتار خود را قانونمند می‌کند.

جهانگیر به تعطیلی ۳۲ کارخانه و شرکت درشهرستان بندرگز اشاره کرد و گفت: همین که اجازه بدهیم که کارخانه‌ها و شرکت‌ها بعد از صرف میلیون‌ها تومان هزینه راه‌اندازی تعطیل شوند و انتظار داشته باشیم که مردم مهاجرت نکنند اشتباه است و باید بررسی کنیم که علت این امر چیست.

وی افزود: با توجه به سابقه تمدنی و تاریخی ۵۰۰ ساله بندر گز و قدمت فعالیت‌های تجاری آن، نباید متروکه شود و می‌تواند کانون اشتغال استان گلستان باشد. امیدواریم با کمک همه رونق دوباره به این شهر برگردد.

در این سفر، جهانگیر با ۲۲ نفر از مردم بندر گز دیدار مستقیم داشت و پس از شنیدن دقیق مشکلاتشان درباره رسیدگی به پرونده‌های آنها، قول پیگیری داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *